Döntőben a Debrecen és a Tatabánya

Vágólapra másolva!
2007.01.21. 18:49
A 2007-es teremlabdarúgó-bajnokság miskolci selejtezőjében a Debrecen veretlenül nyerte a tornát, míg második, ugyancsak továbbjutást és finálét érő helyen a Megyesi-bombákkal operáló Tatabánya végzett. Kiesett a Fehérvár és a nyeretlen Paks.
Bita László bravúrjait nem tudta győzelemre váltani a Paks
Mirkó István
Bita László bravúrjait nem tudta győzelemre váltani a Paks
Bita László bravúrjait nem tudta győzelemre váltani a Paks
Mirkó István
Bita László bravúrjait nem tudta győzelemre váltani a Paks

A DEBRECENI DÖNTŐBE JUTOTT CSAPATOK:

  • Debrecen
  • Tatabánya
  • MTK
  • REAC
  • Kaposvár
  • Pécs
  • Sopron
  • Újpest
A torna nyitómérkőzésén a paksiak sokáig vezettek a Fehérvár ellen, de a meccs végén két perc leforgása alatt utóbbiak szerezték meg a vezetést, így a győzelmet. Ezt követően a Debrecen végig kézben tartotta a mérkőzést és magabiztosan nyert három góllal a Tatabánya ellen.

A második kör első mérkőzésén izgalmas és gólgazdag első félidő után nyert a Tatabánya a Fehérvár ellen. Ezt követően a Paks döntetlent játszott Debrecen ellen.

A hajdúságiak Zsolnai korai góljával szereztek vezetést – egy védelmi hibát használt ki a szőke csatár -, majd a láthatóan összezavarodott paksiak ellen Vukmir jól eltalált távoli lövésével növelték az előnyüket.

Biztos vezetésük tudatában visszavettek a debreceniek, a paksiak így olyannyira feljöttek, hogy szépítettek is: Heffel egy csel után jobbról, ballal talált a kapu jobb alsó sarkába.

Az első félidőben Dzsudzsák révén a debreceni büntetőt is hibázott.

Sándor Tamásék ott lehetnek a debreceni fináléban
Sándor Tamásék ott lehetnek a debreceni fináléban

A második játékrészben támadott a DVSC, több helyzetet is kidolgozott, ám gólt a paksiak értek el. Kiss Tamás egy kipattanónál volt jókor jó helyen, majd Böde egy abszolút kijátszott kontra végén – három paksi ment egy hátráló DVSC-védőre - talált a debreceni kaput őrző Hamar hálójába.

A vége előtt 11 másodperccel Thierry egy szöglet végén szerezte meg a Debrecen egyenlítő találatát.

A harmadik forduló első összecsapa hozta a torna legszínvonalasabb mérkőzét, amelyen a Debrecen Sidibe utolsó percben büntetőből lőtt góljával verte meg a padlóról is felálló Fehérvárt.

Már a hatodik percben három góllal vezetett a roppantmód belekezdő DVSC. Sándor Tamás okos gólt lőtt, Bogdanovics erőszakosat, Leandro szemfülest.

A biztos vezetés tudatában ezúttal is teret és gólokat adott ellenfelének a Debrecen. Terjék egy Csernyánszky-védés utáni kipattanót lőtt a hálóba, Csizmadia egy kontrát fejezett be eredményesen.

A félidő végén az addig két ziccert hibázó Zsolnai balról spiccelt a fehérvári hálóba, kialakítva így a kétgólos, szünetbeli különbséget.

Fehérvári góllal indult a második felvonás: Komlósi két méterről emelt Sitku fejére, aki két lépésről a hálóba bólintott. Apró szépséghiba: ők nem csapattársak, hanem ellenfelek...

Kiss Zoltán távoli gólja következett, majd Dajics védelmi kihagyást követően egy gólra csökkentette a különbséget, két perccel később Pálfi már egalizált. Vukmir kiállítását követően a hajrára emberelőnybe kerültek a fehérváriak, akik viszont büntetőt érően szabálytalankodtak, amelyet az utolsó percben Sidibe váltott csoportelsőséget érő gólra.

a Paks egygólos legyőzésével a Tatabánya is kiharcolta magának a döntőbeli részvételt.

Kiegyenlített küzdelemben Megyesi távoli szabadrúgásgóljával szereztek vezetést a tatabányaiak, a hajrában Báló egyéni akció végén – két védő is behátrált előtte – lőtt a bal alsóba és egyenlített.

A második félidő elején ismét Megyesi indított egy szabadrúgásgóllal – Bita lába mellett bombázott a kapu bal alsó sarkába –, amely találat el is döntötte a mérkőzést és a Tatabánya továbbjutását.

TEREMLABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, MISKOLC:

A végeredmény:
1. DVSC 3 2 1 - 14-10 7 pont
2. Tatabánya 3 2 - 1 9-9 6 pont
3. Fehérvár 3 1 - 2 11-13 3 pont
4. Paks 3 - 1 2 6-8 1 pont
SELEJTEZŐK, B-CSOPORT
1. forduló:
Fehérvár – Paks 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Dajics, Meggyes, Horváth Á., ill. Zováth, Belényesi
DVSC – Tatabánya 5-2 (2-0)
Gólszerzők: Thierry (2), Sidibe, Mészáros, Dzsudzsák, ill. Weisz, Megyesi
2. forduló:
Tatabánya – Fehérvár 5-3 (4-3)
Gólszerzők: Megyesi, Weisz, Takács, Kozák, Filó, ill. Mohl, Lattenstein, Csobánki
Debrecen – Paks 3-3 (2-1)
Gólszerzők: Zsolnai 2., Vukmir 3. Thierry 24., ill. Heffel 11., Kiss T. 17., Böde 19.
3. forduló:
Debrecen – Fehérvár 6-5 (4-2)
Gólszerzők: Sándor T. 2., Bogdanovics 5., Leandro 6., Zsolnai 12., Kiss Z. 17., Sidibe 24 – büntetőből, ill. Terjék 9., Csizmadia 10., Sitku 14., Dajics 20., Pálfi 22.
Tatabánya – Paks 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Megyesi 5., 18., ill. Báló 10.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik