Pénzhez jutnak a futballisták

S. T. J., SZ. J.S. T. J., SZ. J.
Vágólapra másolva!
2005.07.18. 22:45
Címkék
Hivatalosan is a Clavis Consulting Kft. lett tegnap a Fehérvár FC Kft. többségi tulajdonosa. Az eddigi főtulajdonos önkormányzat május végi közgyűlésén határoztak úgy a képviselők, hogy a pályázók közül a korábbi ligaelnök, Szieben László által képviselt társasággal kötnek üzletet. Csupán arra kellett várniuk, hogy egyetlen kistulajdonos se jelentse be, élni kíván elővételi jogával.
A Clavis Consulting Kft.-ről Szieben László annyit mondott, az "…olyan projekttársaság, amely kifejezetten a Fehérvár FC Kft. megvásárlására jött létre". Jelenleg két tulajdonosa van, Szieben László, illetve Pribeli Ferenc, aki a magyar és külföldi finanszírozókat képviseli.

Hogy a Fehérvár FC Kft.-ben most 80 százalékos üzletrészt szerző Clavis Consulting mennyit fizetett a futballtársaságért, az érintettek nem kívánták nyilvánosságra hozni. Arra azonban ígéretet tettek, hogy a jövőben nyíltan beszélnek a financiális kérdésekről is, hiszen a futballvállalkozásba közpénz is bekerül. Mégpedig a jövőben 3.9 százalékos üzletrészt birtokló önkormányzat jóvoltából, amely évente 110 millió forinttal járul hozzá a labdarúgó-kft. működtetéséhez, illetve garantálja, hogy a csapat ingyen használhassa a Sóstói-stadiont.

Szieben László nagy terveket szô
Szieben László nagy terveket szô
Szieben László nagy terveket szô
Az üzlet részeként szóba került a stadion félig kész VIP-páholya építésének befejezése is, amelyhez információink szerint a Clavis Consulting - a hasznosítás fejében - hozzájárulna. Arról is szó van, hogy a megújuló aréna ne csak futballmecscseknek adjon otthont a későbbiekben, hanem kulturális központként is működjön.
A Fehérvár FC Kft.-nél remélik, sokan látogatnak ki majd a meccsekre, ami elemi érdeke a labdarúgóknak, hiszen a javadalmazásuk a nézőszámhoz is kapcsolódik. Szieben László szerint garantált, hogy a játékosoknak eztán csakis a szakmára kell összpontosítaniuk, ugyanis péntek délelőttig valamennyi tartozást kiegyenlítik.

A csapatnak a hónap végén kezdődő bajnokságban az első öt között kell végeznie, a folytatásban pedig a nemzetközi porond a cél. Ez utóbbi tervvel függ össze, hogy a főtulajdonos szeretné visszaszerezni a csapat tradicionális nevét. A Videoton ugyanis az a márkanév, amelyhez a sportág Székesfehérvárott kötődik, és amely már ez európai színpadon is ismert, bejáratott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik