Még sincs edzője az Előrének

ZOMBORI ANDRÁS, JÁVOR PÉTERZOMBORI ANDRÁS, JÁVOR PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.04.08. 21:06
Címkék
Amire hétközben jó esély kínálkozott, vagyis hogy Dajka Lászlót az Újpesti Dózsa korábbi ötszörös válogatott labdarúgója, Herédi Attila váltja a Békéscsaba kispadján - az meghiúsult. Igaz ugyan, hogy a váltás legfontosabb feltétele - vagyis, hogy az Előre FC Kft. többségi tulajdonosa, Darko Canadic közös megegyezéssel szerződést bontson a korábbi vezetőedzővel - teljesült, azonban ezzel a lépéssel nem hárult el minden akadály a szerződés aláírása elől.
Herédi Attila korábban sem csinált titkot abból, hogy a főtulajdonosnak illene valamit rendezni abból a tartozásból, amely az elmúlt hónapokban halmozódott fel. Aki figyelemmel követte a csabai futball történéseit, az nem lepődik meg azon: Darko Canadic ígéreteiből a megadott határidőre ezúttal sem valósult meg semmi…

- Csak telefonon értem utól, és ahogy hallom éppen autóban ül. Hol tart az úton?
- Mindjárt Budakalászra érek - mondta Herédi Attila.

- Tessék?! Csütörtökön azzal a hírrel zártuk a lapunkat, amelyről pénteken délelőtt a televízió teletextje is tényszerűen írt: Herédi Attila a Békéscsaba vezetőedzője. Ezzel szemben ön most nem az Előre, hanem a Budakalász edzésére tart?! Mi történt huszonnégy óra leforgása alatt?
- Szinte semmi… Szó sem volt megegyezésről. Lapjukban is azt mondtam, érdemi tárgyalásokat csak akkor kezdek a csabaiakkal, ha Dajka Lászlóval meg tudnak egyezni, és bár ez megtörtént, egy edzőváltásnak vannak íratlan szabályai is. Ezenkívül a klub részéről talán felhívhatott volna valaki azzal, hogy sikerült megegyezniük Dajka Lászlóval, mert bár nem tartom magam sztáredzőnek, de ne a televízióból, vagy éppen az egyik kereskedelmi rádióból értesüljek arról, én vagyok a Békéscsaba edzője.

Bejött az, amit Herédi Attila csütörtök este érzett: ôt is csak hitegették (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Bejött az, amit Herédi Attila csütörtök este érzett: ôt is csak hitegették (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Bejött az, amit Herédi Attila csütörtök este érzett: ôt is csak hitegették (Fotó: Czeglédi Zsolt)
- Na, akkor nézzük a részleteket…
- Csütörtök este fél kilenckor felhívott Darko Canadic, mondván, szeretné azt, ha én lennék az Előre trénere, és kérdezte, hogy úton vagyok-e már Békéscsaba felé. Ezenkívül még azt is mondta, hogy másnap két tréninget kell tartanom… Megköszöntem a bizalmát, és azt feleltem, hogy ha a megadott határidőben, azaz péntek délelőtt a játékosok megkapják a jogos követelésük egy részét, akkor beszélhetünk a hogyan továbbról.

- És, mi volt az üzletember reakciója?
- Azt mondta, rendben van, délután tartsam meg az edzést a csapatnak. Azt is említette, hogy tíz perc alatt megegyezünk az anyagi kérdésekben, és szombaton már én ülök a Matáv elleni találkozón a csabai kispadon.

- Ezzel szemben most mégis a Budakalász edzésére igyekszik…
- Igen, mert megtudtam, hogy az ígéretekből ismét semmi sem valósult meg, sőt, a módosított, péntek délutáni háromórás időpontban is hoppon maradtak a labdarúgók. Nem volt tovább miről beszélni.

- Nem érzi úgy, hogy noha egykoron válogatott labdarúgónak vallhatta magát, ráadásul rendelkezik a legmagasabb honi edzői képesítéssel, Békéscsabán szórakoztak önnel?
- Nézze, ha Békéscsabán úgy gondolták, hogy Herédi Attila képes lesz az első osztályban tartani a csapatot, akkor az annak ellenére megtisztelő, hogy finoman fogalmazva a kés a klub nyakán van. Hogy nem tudtunk megegyezni, az nem az én hibám, hiszen nem lettek volna irreális feltételeim. A Budakalászt Papp Gábor személyében korrekt üzletember irányítja, a futballisták éhesek a sikerre, nem hagyhattam őket bizonytalanságban.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- T ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik