A Fradi Cipruson legyőzte a Tatabányát

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2005.02.24. 22:25
Címkék
Tizenkét napon keresztül edzőtáborozott a Ferencváros csapata a ciprusi Ayia Napán. Ez idő alatt a zöld-fehérek öt mérkőzést játszottak, és a két győzelem mellett három vereséget könyvelhettek el. László Csaba együttese - ellentétben az itthon gyakran alkalmazott megoldással - nem alsóbb osztályú hazai csapatok ellen futballozott, így a ciprusi mérkőzések lényegesen komolyabb erőpróbát jelentettek.
A negyedik találkozón született meg az első siker az Omonia Nicosia csapata ellen, igaz, a ciprusiaknál légióskodó Korolovszky Gábor beszámolója szerint az edző csak a cserejátékosokat - köztük Vezér Ádámot, a Honvéd korábbi kapusát - szerepeltette.László Csaba döntése értelmében több fiatal (Bartha László, Béres János, Csepregi Richárd, Laczkó Zsolt, Tarcsa Bence) is a csapattal tarthatott, noha közülük Laczkó Zsoltnak keserves emléke lesz a ciprusi napokról: az egyik edzésen ugyanis olyan szerencsétlenül ütközött Adem Kapiccsal, hogy szárkapocscsonttörést szenvedett, és azóta már a Sportkórházban meg is operálták.A zöld-fehérek az utolsó mérkőzéseküket, az NB I B második helyén álló és célként a feljutást kitűző Tatabánya ellen játszották, és ezen a találkozón László Csaba inkább a fiatalokat szerepeltette - igaz, a második játékrészben már Lipcsei Péter, Rósa Dénes és Alekszandar Bajevszki is lehetőséget kapott, sőt pályára lépett Keller József is, aki egyébként főállásban az együttes pályaedzője. A Ferencvárossal kapcsolatos információ még, hogy a klub egy újabb, a rasszizmus elleni kampányhoz csatlakozott. Ôsszel a Feyenoord elleni, UEFA-kupa-mérkőzés előtt indította el a zöld-fehér klub a saját akcióját, amely a "Hallgattassuk el a rasszizmust!" címet viselte, és még az európai szövetség elismerését is kivívta. Ezúttal az egyik sportszergyártó cég által indított akcióhoz csatlakozik a Fradi, a játékosok pedig Magyarországon egyedüliként egy fekete-fehér karkötőt viselnek. E kampányhoz már korábban csatlakozott többek között Thierry Henry, Ronaldinho és Ruud van Nistelrooy is.Hír még továbbá, hogy a ferencvárosi sportmarketing kft. kezdeményezésére, a klubvezetés jóváhagyásával és a szurkolók támogatásával a tavaszi szezonban a Fradi-címer fölé két arany csillag kerül a játékosok mezére, amely a Ferencváros 28 bajnoki címéből húszat hirdet. Mert minden csillag tíz bajnoki címet jelképez, ezért a harmadik jó esetben két év múlva kerülhet a mezekre.

FERENCVÁROS-TATABÁNYA 3-2 (0-2)
Ayia Napa
FERENCVÁROS: Udvarácz - Bognár Zs. (Keller), Takács Á., Szkukalek, Leandro - Bartha (Rósa D.), Csepregi (Béres, Lipcsei), Tőzsér, Huszti - Sowunmi, Tarcsa (Bajevszki).
TATABÁNYA: Turi - Kerényi, Vaskó, Filó T., Rajnay - Mile, Tóth V., Deme, Nagy T. - Lapsánszky, Márkus
G: Rósa D., Sowunmi, Tőzsér, ill. Márkus (11-esből), Lapsánszky

A Ferencváros és a Tatabánya mellett az NB I B-s Bodajk is Cipruson edzőtáborozik. A Larnacán készülő csapat csütörtökön a második mérkőzését játszotta a svájci Zofingen SC ellen, és nagy különbséggel győzött.

BODAJK FC-ZOFINGEN SC (svájci) 4-0 (3-0)
Larnaca
BODAJK: Kovács Z. - Ambrus, Ribi, Simkó, Melczer - Sipos, Lipcsei R., Homonyik, Kecskés - Pál, Urbán.
2. félidő: Kozma - Pleván, Simkó, Olasz, Kovács J. - Sütő, Ladóczki, Ivancsics, Kecskés, Miklósvári - Kozmor
G: Lipcsei R., Urbán, Pál, Kozmor
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik