Gellei Imre az érmeket átadta

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.12.22. 20:54
Címkék
Hagyományos szezon végi értékelésünk ezúttal nem olyan hagyományos: az ősszel történtek felidézése, a szezon legjei és a statisztikák mellett ugyanis arra kértük az edzőket, ők maguk is osztályozzák a játékosaikat, továbbá árulják el nekünk, mennyire voltak elégedettek a játék egy-egy elemével. Tehát itt van az ősz, itt van újra...
Alapesetben ennek a cikknek kizárólag a Gellei Imre vezette ZTE eredményes őszi szerepléséről kellene szólnia, Zalaegerszegen az ősz azonban nemcsak a gólokról és a sikerekről szólt, hanem a súlyos anyagi problémákról is.
Pedig az első négy forduló alatt tíz pontot gyűjtött a Zalaegerszeg, és ekkor úgy tűnt, minden adott ahhoz, hogy megismétlődjön a 2002-es szereplés, amikor is a csapat megnyerte a bajnokságot. Az ötödik fordulóban, szeptember 10-én Miskolcra utazott volna a ZTE, azonban az MLL - néhány napra… - kizárta a Diósgyőrt, a találkozó elmaradt, a csapat busza pedig Fonyódról volt kénytelen visszafordulni. Zalaegerszegre visszaérkezve Gellei Imre úgy gondolta, egymás közti játékkal helyettesítik a mérkőzést, igaz, ha tudja, hogy az addig kiemelkedően futballozó Nagy Lajos megsérül, és egész őszre kidől, akkor talán lemondott volna a pluszmozgásról…

Az edzô, Gellei Imre értékelése szerint Koplárovics Bélánál (jobbra) az ôsszel mindig jó helyen volt a labda (Fotó: Unger Tamás )
Az edzô, Gellei Imre értékelése szerint Koplárovics Bélánál (jobbra) az ôsszel mindig jó helyen volt a labda (Fotó: Unger Tamás )
Az edzô, Gellei Imre értékelése szerint Koplárovics Bélánál (jobbra) az ôsszel mindig jó helyen volt a labda (Fotó: Unger Tamás )
Ez azonban csak a problémák kezdete volt.
A következő hét keddjén ugyanis a klub vezetői bejelentették: egyelőre se fizetésre, se prémiumra ne számítsanak a labdarúgók, mivel a 470 millió forintos adóságot felhalmozó egylet a csőd szélére került. Három nap múlva lemondott Nagy Ferenc, az rt. elnöke, Mészáros Zoltán ügyvezető igazgató és Bozsik Péter menedzser. Eközben a játékosok - akiket csak dicsérni lehet, mivel nem foglalkoztak a problémákkal, hanem a játékra koncentráltak - továbbra is kiválóan futballoztak, hazai pályán például csak a Ferencváros tudta bevenni a ZTE kapuját, igaz, a zöld-fehérek ötször is, és annak ellenére, hogy az utolsó két meccsen vesztettek, teljesen megérdemelten a harmadik helyen várhatják a folytatást.

Pénz azonban továbbra sincs, így ha nem történik csoda, félő, hogy tavaszra szétesik a Zalaegerszeg… ---- B ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik