Jagodics már fölöslegesnek érezte magát

TAKÁCS GÁBORTAKÁCS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2004.12.10. 20:44
Címkék
A hétszeres válogatott Jagodics Zoltán november végén szerződést bontott a Lombard FC Pápa csapatával. Ez egyben a 35 éves védő 17 éves profikarrierjének végét jelenti, aki 198 első osztályú mérkőzésen 17 találatot szerzett.
- Többször felröppent a hír, hogy a visszavonuláson gondolkodik, de aztán folytatta. Miért döntött most ilyen hirtelen a búcsúzásról?
- Hosszú pályafutás van mögöttem, ráadásul úgy érzem, feleslegessé váltam a magyar labdarúgásban, jöjjenek tehát a fiatalok - mondta Jagodics Zoltán. - Amikor a Lombard FC Pápára költözött, a vezetőkkel úgy egyeztünk meg, ha szükség lesz rám, játszom. Az ősz során többször pályára küldhetett volna Tóth Bálint szakmai igazgató, de egyszer sem kaptam játéklehetőséget. Ez pedig azt sugallta, hogy nem számol velem.
- Miért nem maradt Szombathelyen, ahol az újjáalakult együttes meghatározó tagja lehetett volna?
- A nyáron teljes volt a bizonytalanság a szombathelyi labdarúgásban. Én viszont még éreztem magamban erőt, a vezetők bíztak bennem, ezért mentem Pápára. Igaz, Bozsik Péter távozása után pályaedzőnek akartak felkérni a Haladásnál, de Tóth Bálint azt mondta, a pályán számol velem.
- Mihez kezd ezután?
- A labdarúgástól nem szeretnék elszakadni, ezért valószínű, hogy amatőrként valamelyik határ menti osztrák kiscsapatban folytatom. Most a család az első, szeretnék a magánéletben boldogulni, elképzeléseim is vannak. Szívesen dolgoznék tovább a labdarúgásban is. Egyelőre B-licencem van, de az A-licenc megszerzését is tervezem. Ha felkérnek, akár holnap örömmel megyek, és bármiben segítek a Haladásnak, mivel ezer szál köt a városhoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik