Vége a nagy veretlenségnek

BOTÁR LÁSZLÓ, ZOMBORI ANDRÁSBOTÁR LÁSZLÓ, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.11.27. 22:19
Címkék
Mindkét együttes sikerélményekkel a háta mögött készülhetett erre az összecsapásra, ugyanis szerdán a Magyar Kupában a Fehérvár FC hazai pályán a Békéscsabát, míg a Matáv a Debrecent győzte le. A székesfehérváriak esélyeit aligha rontotta az, hogy immár tíz bajnoki mérkőzést vívott meg sorozatban veretlenül, ráadásul a kupában három mérkőzésen nem veszített, így immár 13 meccsen veretlen a gárda.


Az első játékrész legszebb támadását a 23. percben láthatták a nézők, ám hiába volt a remek rövidpasszos összjáték, Hercegfalvi Zoltán nem tudta gólra váltani a lehetőséget. A félidő hajrájában a korábbi válogatott Horváth Ferenc még elhibázta az első lehetőségét, ám két perccel később a harcosságának köszönhetően kiharcolt egy szabadrúgást a jobb oldalvonal mellett, és csapattársának, Szabó Tibornak a beívelését gólra váltotta. Bizony hatalmasat hibázott ennél a találatnál a házigazda kapuvédője, Horváth Tamás, hiszen Horváth Ferenc egy méterről fejelte a gólt, és bizony onnan egy magára valamit is adó kapusnak nem szabad gólt kapnia.
Arra lehetett számítani, hogy a folytatásban a Sopron majd nekiesik a vendégegyüttesnek, erre fel öt percen keresztül a házigazda ki sem jött a saját térfeléről. A Fehérvár hatalmas fölényben futballozott, sorra vezette a gólveszélyes támadásokat. Hiába alakított ki ziccereket, azokat el is szórakozta. Volt olyan székesfehérvári szimpatizáns, aki ezt mondta akkor, a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, és így is lett. Mintegy tízpercnyi futballt követően feljavult a Sopron, és a Matáv gólfelelőse, az angol Leeds United által is figyelt Bárányos Zsolt kiegyenlített.

Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat! (Fotó: Pluzsik Tamás)
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat! (Fotó: Pluzsik Tamás)
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat! (Fotó: Pluzsik Tamás)
Néhány percet kellett csak várni az újabb hazai lehetőségre, ám Tóth Mihály hiába rúghatott büntetőt, ezúttal nagyon gyenge megoldást választott, és Daniel Tudor kezébe gurította a labdát. A házigazda mindent megtett azért, hogy fölénybe kerüljön, és ekkor bizony már a látogatók jobbára a védekezéssel törődtek. Aztán a találkozó hajrájában góllá érett a bordó-szürke egylet fölénye, így a Matáv Pintér Attila irányításával második hazai bajnoki találkozóját is megnyerte.
Ami a Fehérvárt illeti, Csertői Aurél labdarúgói elsősorban magukat okolhatják, amiért a tíz bajnoki mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatuk megszakadt, ugyanis amikor 1-0-s előnyben voltak, nem egyszer volt lehetőségük arra, hogy ismét a hálóba találjanak - ha így történik, akkor aligha veszítenek. ---- 43. perc: Szabó Tibor ívelt be szabadrúgást jobbról, és a labdát Horváth Ferenc közvetlen közelről két lépésről fejjel csúsztatta a soproni kapu jobb oldalába.
0-1
52. perc: Sifter passzolt Balaskó elé, aki ügyesen visszagurított a második hullámban érkező Pintérnek, ő pedig húsz méterről centikkel a jobb felső sarok mellé lőtt.
64. perc: Horváth András szerzett labdát még a fehérvári térfélen, és azonnal a jobbösszekötő helyén helyezkedő Sirához játszott. Ô azonnal középre adott Bagolyhoz, aki ügyesen lekészítette a labdát lövésre Bárányosnak, a soproniak házi gólkirálya pedig 14 méterről, jobbal, szépen kilőtte a jobb alsó sarkot.
1-1
67. perc: Balaskó cselezett visszafelé a balösszekötő helyén a 16-oson belül, Schwarcz rossz ütemben csúszott be, buktatta a soproni labdarúgót, Erdős pedig megadta a jogos tizenegyest. A büntetőből Tóth Mihály jobbal, gyengén, középre, Tudor kezébe gurította a labdát.
86. perc: Horváth András 28 méterről végzett el szabadrúgást, a meglőtt labda jobb alsó sarok mellé zúgott.
87. perc: Bárányos jobb oldali szögletét követően óriási kavarodás alakult ki a fehérvári kapu előtt, Balaskó eszmélt a leghamarabb, és négy méterről estében, jobbal a fehérvári kapuba kotorta a labdát.
2-1 ---- Az első húsz percben el kellett volna döntenünk a mérkőzést. A második játékrészben aztán megmutattuk, hogyan kell futballozni, és megérdemelten szereztük meg a három bajnoki pontot.
Pintér Attila, a Matáv Sopron vezetőedzője

Ilyen mérkőzést is el lehet veszíteni, amikor gólkülönbséget kellett volna javítani… Játékban felülmúltuk a Sopront, de a gyenge helyzetkihasználásunk miatt végül veszítettünk.
Csertői Aurél, a Fehérvár vezetőedzője


Játékvezető értékelése
Játékvezető: Erdős József (7): A játékvezető sok apró hibával vezette a mérkőzést, s az indulatokat sem tudta kellőképpen megfékezni, amit a kiosztott sárga lapok száma (7) is bizonyít. A 39. percben pedig, amikor a már sárga lapos Bárányos hátulról buktatta Kristont, jól láthatóan mérlegelt.
Asszisztensek: Gaál, Wenczel


Fény és árnyék
Jó volt a szervezés! A Matáv négy órakor fogadta a Fehérvárt, míg a Sopron-ZTE kosárlabdameccset hatkor rendezték. Így, aki akart, kényelmesen átsétálhatott a szomszédban lévő csarnokba.

Kis hibák a meccs műsorfüzetében: a hazaiak védője, Horváth András 17-es számmal volt feltüntetve, viszont 7-esben játszott, míg a vendégek középpályása, Lattenstein Norbert a 18-as helyett 8-asban futballozott.


Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik