A ZTE ellen újra önmagát verte a Pápa

A mérkőzésről tudósított: VARJAS KÁLMÁNA mérkőzésről tudósított: VARJAS KÁLMÁN
Vágólapra másolva!
2004.11.10. 21:42
Címkék
A két együttes a télen találkozott legutóbb, mégpedig egy előkészületi mérkőzésen, és akkor a zalaegerszegiek 4-0-ra nyertek Pápán.


Annak a meccsnek volt egy érdekes jelenete, a zalaiak ugyanis a negyedik góljukat 12 emberrel rúgták. Történt, hogy Mihalecz István, az akkori tréner Vincze Ottó helyett Babati Ferencet küldte a pályára. Ám az azóta Győrbe igazoló középpályás még nem ment le a pályáról, amikor egy szabadrúgásból éppen elé ívelték a labdát. Vincze Ottó pedig élt a lehetőséggel, s néhány lépés után a bal felső sarokba csavarta a labdát. Sem a hazaiak, sem pedig a játékvezető nem vette észre a turpisságot.

Nos, a zalaiak most nem bízhattak abban, hogy tizenketten játszhatnak, viszont azt remélték, hogy folytatják jó sorozatukat. Igaz, Csóka Zsolt három sárga lap miatt hiányzott, helyette a szlovák Ladislav Kozmer kapott játéklehetőséget, aki az előző idényben Pápán szerepelt. Sebők Vilmos játéka is kérdéses volt kiújult combsérülése miatt. Nos, az egykori válogatott védő csak 16 percig bírta, a helyén aztán az élvonalban először szereplő, 18 éves, korosztályos válogatott Németh Péter folytatta. A hazaiaknál az ősz folyamán először kapott bizonyítási lehetőséget Tóth Iván a kapuban. Róth Ferenc végül vállalta a játékot, a szlovák Simon Stevica viszont nem léphetett pályára.
Hazai helyzetekkel indult a mérkőzés, ám egy valóban formás zalai támadás végén Waltner Róbert látványos góllal szerzett vezetést. Az első játékrészben végig a tudatosabban, szervezettebben játszó vendégek akarata érvényesült

Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat! (Fotó: Unger Tamás)
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat! (Fotó: Unger Tamás)
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat! (Fotó: Unger Tamás)
Fordulás után heves támadásokkal nyitottak a hazaiak, ám egy újabb látványos zalai támadás végén Koplárovics Béla olyan helyzetbe hozta Waltner Róbertet, amelyről a gólerős csatár a Boka Juniorsnál csak álmodhatott. Tegyük hozzá: a pápai védelem csak asszisztált az akcióhoz. A gól után a csaknem 300 tagú zalai szurkolótábor a fellegekben járt, majd kis idő múlva már Koplárovics Bélát éltette. Tóth Bálint, a pápaiak szakvezetője hármas cserével próbálta menteni a menthetőt. A hazaiak fölényben voltak, egy-két helyzetük is akadt, a legnagyobb lehetőséget Tóth Csaba puskázta el. A hajrában már mindenki belenyugodni látszott a megváltoztathatatlanba, csak a sérüléséből visszatérő Tüske Roland gondolta úgy, hogy góllal tért vissza.
A szervezettebben, tudatosabban játszó ZTE akarata érvényesült, a vendégek a néha könnyelmű játékuk ellenére is megérdemelten nyertek. ---- 3. perc: Kaj jól ugratta ki a jobbösszekötő helyén Gyánót, aki kibújt a védők közül, majd tíz méterről, nagy helyzetből a bal alsó sarok mellé lőtte a labdát.
10. perc: Látványos Ljubojevics, Koplárovics, Szamosi adogatás után a zalaiak távozó félben lévő bal oldali védője a bal oldalról nagyszerűen adott középre, a hosszú oldalon az ötös sarkánál Waltner érkezett, s jobb lábbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát.
0-1
20. perc: Bal oldali kisszöglet után Róth ívelt középre. Medved középen üresen maradt, és tíz méterről centikkkel fejelte a labdát a bal alsó sarok mellé.
23. perc: Medved ezúttal a jobb oldalon futott el. A védők mögé került, a középre lőtt labda az ötösön elsuhant Germán előtt, a hosszú oldalon érkező Róth pedig csak szabálytalanság árán jutott a labdához, így a ziccer helyett ZTE-szabadrúgással zárult az akció.
56. perc: Ljubojevics jó labdát adott a bal oldalon robogó Koplárovicsnak, akit nem értek utól a hazai védők. Pontosan adott középre, Waltner pedig az ötösről jobb lábbal a kapu közepébe lőtte a labdát.
0-2
71. perc: Róth ívelt középre. Tóth Csaba a jobbösszekötő helyén egyedül kibújt a védők közt, majd 15 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtte a labdát.
88. perc: Medved, Germán akció után a zalai védők bizonytalankodtak, a labda Tüskéhez került, aki 15 méterről, jobbal laposan a bal alsó sarokba lőtte a labdát.
1-2 ---- Tóth Bálint, a Pápa szakmai igazgatója: "Újra bebizonyítottuk, hogy mesterei vagyunk önmagunk megverésének. Amíg az ellenfél kihasználta a kevés lehetőségét, addig mi sorra hagytuk ki helyzeteinket."

Gellei Imre, a Zalaegerszeg vezetőedzője: "A legutóbbi hétközi mérkőzésünk rosszul sikerült, ezért tartottam az újabb szerdai találkozótól. A korai gól azonban szerencsére megnyugtatott bennünket."

Fény és árnyék

+++Az egerszegiekhez kedves vendég érkezett. Molnár Balázs, a nyáron Törökországba igazolt egykori ZTE-játékos hajnalban szállt le Ferihegyen a repülőgépről, és édesapjával az első útja Pápára vezetett.

---A zalaiakat még az ág is húzta, hiszen Józsi György és Sebők József sérülés, Csóka Zsolt sárga lap miatt hiányzott. Aztán a 16. percben Sebők Vilmos a jobb combjához kapott, majd el kellett hagynia a pályát.

Játékvezető: Sóthy András (8)

A bíró összességében jól látta el feladatát. A találkozó rendes játékidejének utolsó percében volt egy vitatható döntése a 16-os vonalánál, amikor Koplárovics Béla ütközött a zalai védőkkel. A sajtóhelyről nem lehetett eldönteni, a zalaiak reklamálása jogos volt-e.
Asszisztensek: Mészáros, Ábrahám T.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik