Hiába várt az új ajánlatra

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2004.10.28. 20:45
Címkék
Egy játékossal megfogyatkozott a Békéscsaba kerete. Hossszú hónapok huzavonája után ugyanis eldőlt: Schindler Szabolcs szerdától már nem a lila-fehérek játékosa, így a hétvégi Ferencváros elleni mérkőzésen már csak esetleg nézőként lehet jelen a Kórház utcai stadionban.
Köztudott, hogy a csabai futball-kft. nem dúskál az anyagiakban, a játékosok hónapok óta nem kaptak fizetést, néhányan elkeseredésükben feljelentették labdarúgócéget. Schindler Szabolcs is hiába bízott abban, hogy valahogy rendeződik a helyzete, ez nem történt meg. A védő kedden ünnepelte 30. születésnapját, ám minden bizonnyal szebb ajándékról álmodott, mint az Előre FC szerződésszegését megállapító dokumentum.
- Sajnálom is, meg nem is a történteket - mondta Schindler Szabolcs. - Szomorú vagyok, hogy el kell hagynom a csapatot, hiszen szerettem itt játszani és élni, azt azonban már kevésbé bánom, hogy lezárul életem ezen fejezete. Hónapokig hittem a vezetők ígérgetéseinek, egy idő után azonban már nehéz volt indulatok nélkül megélni azt, ami körülöttünk történik. Ha én háromszor-négyszer becsapom a kisfiamat, akkor negyedjére már biztosan nem hisz nekem.

Schindler Szabolcs használta a fejét, és nem maradt Csabán (Fotó: Németh Ferenc)
Schindler Szabolcs használta a fejét, és nem maradt Csabán (Fotó: Németh Ferenc)
Schindler Szabolcs használta a fejét, és nem maradt Csabán (Fotó: Németh Ferenc)
- Ön mégis reménykedett abban, hogy előbb vagy utóbb fizet az Előre FC…
- Hosszú távra terveztem Békéscsabán, sokáig reménykedtem benne, hogy pénz áll a házhoz, az utóbbi egy hétben azonban az utolsó reménysugár is kihunyt.
- Miért, mi történt ez idő alatt?
- Rádöbbentem, hogy a kft. vezetői egyáltalán nem bánnák, ha távoznék. A legszomorúbb az az egészben, hogy ha nagyon akartak volna, akkor meg tudnak egyezni velem, s újabb fizetési határidőt adok az Előrének. Erről azonban már fölösleges beszélni.
- Ezek szerint szerdától szabadon igazolható játékos. Van is valami elképzelése a folytatásról?
- Olyan friss még az egész, hogy nem volt időm átgondolni a dolgokat. Hallottam, hogy egy-két csapatnál szívesen látnának, konkrétan azonban még senki sem keresett meg. Egyelőre kisebb sérüléssel bajlódom és most az a legfontosabb, hogy teljesen egészséges legyek. Ráérek utána azzal foglalkozni, hol játsszak a jövőben. Egy biztos: továbbra is az első osztályban szeretnék futballozni, de biztosan furcsa lesz, hogy nem a Békéscsaba játékosaként futok ki majd a pályára.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- I ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik