Egy rossz becsúszás döntött

A mérkőzésről tudósított: PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ, PIETSCH TIBORA mérkőzésről tudósított: PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ, PIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2004.09.26. 20:39
Címkék
Két hete rossz főpróbát tartott a Ferencváros idegenben - kikapott Kaposvárott -, és most ismét az ellenfél stadionjában hangolhatta önmagát és szurkolóit az angol Millwall elleni UEFA-kupa-viszszavágóra.


Lényegi összefüggést persze felesleges lenne keresni a két esemény között, legfeljebb a babonások kicsit idegesebben készültek erre a találkozóra, hiszen egyelőre például László Csaba, a zöldek edzője sem a csütörtöki meccsre gondolt, amikor összeállította a csapatát. Ezt jelezte, hogy Lipcsei Pétert állította középső védőnek, a Millwall ellen viszont Sorin Botis játszott és várhatóan fog is játszani ezen a poszton.

Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
A Vasas nem áll, pontosabban mostanában roppant messze van attól, hogy komoly nemzetközi feladat előtt álljon, számára most az is elég lenne, ha nyerne végre egy bajnoki mérkőzést, ez ugyanis a második forduló óta nem sikerült a csapatnak. A cél érdekében a vezetők a héten edzőt is váltottak, az egyik legrutinosabb és legeredményesebb szakembert szerződtették a kispadra. Ha valaki, akkor Egervári Sándor egész biztosan sokat lendíthet a Vasas szekerén, a kérdés csupán az volt, hogy néhány nap elegendő lehetett-e jelentős változásokhoz. Nos, a Vasas tegnap még szemlátomást arra szentelte figyelme javát, hogy a saját kapuja ne forogjon veszélyben. Ez sikerült is, a ferencvárosi támadók mintha ott sem lettek volna, úgy tűntek el az angyalföldi védők sűrűjében. Az első félidő eseménytelen játéka inkább altatta, mint szórakoztatta a nézőket. Jellemző volt, hogy amikor két derék úriember hangosan összeszólalkozott, ám a vita néhány perc múltán elcsendesedett, a körülöttük ülők biztatni kezdték őket, ne hagyják abba, legalább van mire figyelni...
A szünetet követően a Ferencváros mezőnyfölényben futballozott, de túlzás lenne azt állítani a vendégekről, hogy lélekszakadva harcoltak a góléért, a győzelemért. Ekkor már akadt két nagy helyzetük is, mindkétszer balról érkező labdára mozdult valamelyikük - Robert Vagner és Gyepes Gábor - remek ütemben, de mindketten hibáztak. Aztán a tizenegyes mindent eldöntött, pedig nem kellett volna így lennie, hiszen rögtön a Ferencváros vezetése után Ferenczi István hatalmas helyzetben hibázott, ami árulkodott a vendégvédelem figyelmetlenségéről, ugyanakkor a Vasas hívei is elgondolkodhattak, hogy kedvenceik miért csak hátrányban érezték úgy, hogy kicsit bátrabban játszva akár még a Fradi kapuja is bevehető… ---- 39. perc: Schultz a bal oldalról, szabadrúgásból tekert középre, Bardi fejjel továbbított kapura, ám a cserkészek módjára Szűcs Lajos résen volt, és a bal felső sarok elől szögletre bokszolta a labdát.
62. perc: Penksa indította Bajevszkit, aki a bal oldalról ügyesen emelt középre, ahol érkezett a cseh Vagner, hogy aztán hat méterről ne a kapuba, hanem a szomszédos kínai piac irányába fejelje a labdát…
64. perc: Tőzsér jobb oldali szabadrúgását követően Gyepes senkitől sem zavartatva, öt méterről a bal kapufa mellé csúsztatta a labdát.
75. perc: Vagner gurított középre, Penksa megtolta a labdát, ám lőni már nem tudott, mert Vass Zsolt buktatta. A jogosan megítélt tizenegyesnek Rósa Dénes futott neki, és jobb lábbal a kapu bal oldalába emelte a labdát.
0-1
76. perc: Ha nem is forintos, de "egypontos" labda volt… Gaál bal oldali beadása után Ferenczi öt méterről középről oda fejelhette volna a labdát, ahova akarja - gyanítjuk, nem a léc fölé akarta…
81. perc: A felezővonal közelében Ködöböcz passzolta tovább a labdát, amikor érkezett Kapic, és becsúszva, csúnyán eltalálta a támaszkodó lábát. A Vasas játékosa kénytelen volt elhagyni a gyepet, igaz, Kapic is követte, tudniillik Bede Ferenc kiállította. ---- Egervári Sándor, a Vasas vezetőedzője: Nem sikerült felborítanunk a papírformát, de közel álltunk hozzá. Mindenesetre a második félidő első felében a Ferencváros akarata érvényesült, és a tizenegyessel eldőlt a három pont sorsa.

László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője: Megérdemelten nyertünk, de ennél többre vagyunk képesek. A problémám az, hogy tudom, ebben a csapatban jóval több van, mint amennyit ezen a mérkőzésen is mutatott…

Gólszerző: Rósa D. (11-esből, 0-1) a 75. percben. Sárga lap: Vukmir (Bardi buktatásáért) a 4., Rósa H. (nem hagyta elvégezni a szabadrúgást) a 24., Penksa (kezezésért) a 92. percben. Kiállítva: Kapic a 81. percben. Szögletarány: 4:6 (3:1)

Játékvezető: Bede Ferenc (6). Noha a játékvezetőnek eredményt befolyásoló hibája nem akadt, meglehetősen sokat tévedett a mezőnyben, és bizony nem egyszer elmulasztotta felmutatni a sárga lapot. A kiállítás és a büntető viszont jogos volt.
Asszisztensek: Kelemen, Márkus ---- +++ A szombati botrányok árnyékában feltétlenül szóvá kell tenni, hogy tökéletes béke honolt a Béke út mentén. A két szurkolótábor kizárólag a saját csapatára koncentrált, egymásról tudomást sem vett, és így elmaradtak a gusztustalan, gyűlölködő rigmusok, azaz tényleg sportszerű volt a légkör a lelátón.

--- Ezúttal nem fedeztünk fel kiemelésre méltó visszásságot, de nem is volt ilyenre szükség: a pályán látott számtalan rossz átadás, érthetetlen labdakezelési hiba, ügyetlenkedés adott elegendő okot a bosszankodásra, márpedig szép megoldás híján nem futball a futball - még idehaza sem…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik