Pápa: jó kezdés, jobb folytatás

Vajda György, Varjas KálmánVajda György, Varjas Kálmán
Vágólapra másolva!
2004.09.18. 21:16
Címkék
Hosszú, tömött sorok kígyóztak a pápai stadion pénztárai előtt. Sütött a nap, ennek megfelelően szép őszi idő, valamint ragyogóan előkészített stadion és pálya fogadta a szurkolókat.


Még a szerelmesek is otthagyták a közeli várkertben található, árnyas lombok alatt megbúvó padokat, bizony, szombat délután senki nem tartózkodott a híres "szerelmesek dombján", melyen egyébiránt hosszú ideje csodálatos kapcsolatok szövődnek…

És akkor a futballszerelemről: mindenki a meccsre igyekezett Pápán, ami persze nem csoda, hiszen a Vasas volt a vendég. Az az együttes, amely a Ferencváros után a legnépszerűbb látogató ezen a tájon. A magyarázat: a város labdarúgását régebben segítő egykori Elekthermax dolgozói és vezetői jó kapcsolatokat ápoltak az egy szakszervezetben lévő Vasassal. De hol van már az Elekthermax? És hol van már a Vasas szakszervezet? Csak a piros-kék együttes iránti szimpátia maradt a pápaiak szívében.
Míg a pályán kívül nagy tiszteletnek örvendett a Vasas, addig a pályán nem volt "kímélet". A Lombard FC labdarúgói ugyanis az első perctől kezdve agresszíven, keményen futballoztak. Bár kezdetben a Vasas előtt adódott lehetőség, a vezetést mégis a hazai együttes szerezte meg. Igaz, büntetőből, de emiatt senki sem bánkódott. A házi gólfelelős, Germán Ferenc értékesítette a tizenegyest, az élvonalbeli újonc labdarúgó immár négy találatot jegyez a góllövőlistán. De Germán nemcsak a góllövésben jeleskedett, rendre kicselezte ellenfelét, Molnár Zoltánt, szinte azt csinált a pálya bal oldalán, amit csak akart. Kár, hogy csak a 31. percig tehette, akkor ugyanis éppen egy Molnárral történt összecsapás után cserét kért a nagy kedvvel futballozó játékos.

Küzdöttek becsülettel! Ez volt a nagy versenyfutás, amelynek gyôztese a pápaiak rutinos labdarúgója, Szekér István (fehér mezben) volt (Fotó: Danis Barna)
Küzdöttek becsülettel! Ez volt a nagy versenyfutás, amelynek gyôztese a pápaiak rutinos labdarúgója, Szekér István (fehér mezben) volt (Fotó: Danis Barna)
Küzdöttek becsülettel! Ez volt a nagy versenyfutás, amelynek gyôztese a pápaiak rutinos labdarúgója, Szekér István (fehér mezben) volt (Fotó: Danis Barna)
A vezető gól után a Pápa továbbra is taktikusan futballozott, okosan átadta a területet a Vasasnak, és a két elöl lévő labdarúgó, Thomas Medved és Simeon Stevica révén gyors kontrákkal próbálkozott. Az angyalföldi gárda meg csak erőlködött, az eléggé statikus futballt játszó Bardi Gábornak ugyan volt egy helyzete, és egy alkalommal Győri János is kapufára fejelte a labdát, de ezen kívül csak a brazil Jerson da Silva megmozdulásainak tapsolhattak a vendégszurkolók.
Az első félidőben is remekül futballozott a Lombard, és a szünet után csak fokozta a tempót a hazai együttes, esélyt se hagyva a Vasasnak a gólszerzésre. Igaz, Szanyó Károly lesről egyszer betalált, de ezenkívül említésre méltó, kidolgozott akciója nem is akadt a Vasasnak. Nem úgy a pápaiaknak, akik magabiztosan, láthatóan jó erőben, szervezetten játszva nőttek a nagy hírű, egykor szebb napokat is látott vendégek fölé. A kegyelemdöfést a 85. percben kapta meg a Vasas, amikor előbb Hanacsek Attila teljes joggal kiállította Tóth Andrást, majd a szabadrúgásból Vörös Péter bombázott a piros-kékek kapujába. Ezzel el is dőlt a meccs, a Lombard FC-Pápa nagy-nagy meglepetésre immár megszerezte negyedik győzelmét, a Vasas pedig elszenvedte negyedik vereségét az Arany Ászok Ligában.
A hazai közönség pedig boldogan ünnepelte kedvenceit, zúgott a taps, a nézők éljenezték a játékosokat. Boldog lehet a város, örülhet Bíró Péter tulajdonos (csak a prémium kifizetése okozhat gondot netán, de a hírek szerint ez sem probléma Pápán…), ugyanakkor bosszankodhatnak a Vasas-hívek, akik szerint egyáltalán nem lenne meglepetés, ha az újabb vereség után edzőváltás következne Angyalföldön…

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- 14. perc: Győri buktatta Stevicát a 16-oson belül, a megítélt büntetőből Germán ballal laposan helyezte a labdát a jobb sarokba.
1-0
19. perc: Germán tört előre a bal oldalon, Molnár Zoltán mellől középre ívelt, ám az érkező Medved feje fölött centiméterekkel szállt el a labda.
32. perc: Szekér buktatta Bardit a bal oldalon, a megítélt szabadrúgásból Rósa Henrik pontosan ívelt a kapu elé, Győri pedig hat méterről a jobb kapufára fejelte a labdát.
33. perc: Da Silva futott végig a bal oldalon, beadásából Szanyó fejelte kapura a labdát, azonban Szép védett.
53. perc: Gaál futott el a bal oldalon, ám a beadását senki sem érte el, így a labda két méterrel elsuhant a kapu előtt.
60. perc: Róth 60 méteres indítása után Stevica a bal oldalon átjátszotta Plókait, az érkező Somfalvi elé tálalt, akit - a kapu előtt tíz méterre - az utolsó pillanatban szerelt Molnár Zoltán.
72. perc: Vörös remek labdával ugratta ki Somfalvit a balösszekötő helyén, ő sarokkal átvette a labdát a lesre játszó védők közül, ám a 12 méteres ballábas lövését bravúrral védte Posza.
85. perc: Lászka indította a kezdő- körből a védők közül kilépő Stevicát, ám Tóth András a gólhelyzetben lévő játékost a kaputól 17 méterre felrúgta. Hanacsek Attila azonnal a piros lapot mutatta fel, s kiállította a vétkes játékost. A szabadrúgást Vörös Péter végezte el: 17 méterről, jobbal, nagy erővel rúgta a labdát a léc alá. Posza mozdulni sem tudott.
2-0 ---- Nehéz mérkőzésen, nagy-nagy taktikai csatában teljesen megérdemelten nyertünk a Vasas ellen. Köszönet érte a játékosoknak, akiknek egyben gratulálok is.
Tóth Bálint a Lombard szakmai igazgatója

Helyzeteink alapján meg kellett volna nyernünk a találkozót. Ehelyett egy tizenegyesből és egy szabadrúgásból kaptunk két gólt, és ezzel sajnos kikaptunk.
Tamási Zsolt a Vasas vezetőedzője


Játékvezető értékelése
Játékvezető: Hanacsek Attila (9). Modern, európai felfogásban, következetesen, aszszisztenseivel nagyszerű összhangban vezette végig a mérkőzést.
Asszisztensek: Kovács P., Nagy I A.


Fény és árnyék

Nemcsak a szép stadionukra és a csapatukra lehetnek büszkék a pápaiak, hanem Takács Lászlóra is. Hogy kicsoda Takács László? Eddig egyelőre csak a pápaiak tudták, no meg azok a versenyzők, akiket - a klub engedélyével természetesen - a Lombard masszőre is elkísért az Athénban rendezendő paralimpiára.

Figyelmes házigazdák fogadják a Pápára érkezőket, de egyvalamit érdemes szóvá tenni, mégpedig azt, hogy bár üdítő és szeszes ital bőven akad a stadion környéki büfékben, a vendéglátósok egyelőre nem gondoltak az éhes szurkolókra. Így aztán a létesítmény környékén és a stadionon belül sem vásárolható szendvics…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik