Egyre jobban futballozik az ETO

BORBOLA BENCE, HAVASRÉTI BÉLABORBOLA BENCE, HAVASRÉTI BÉLA
Vágólapra másolva!
2004.09.18. 22:11
Címkék
Egy nyugodt és egy kevésbé rendezett körülmények között készülő együttes találkozott szombaton Győrben, ezalatt pedig jelen esetben a klubok anyagi helyzetét kell érteni, hiszen az elmúlt hetekben egyre több szó esik arról, hogy jó néhány magyar egyesületnél komoly financiális problémák vannak.


Azt ugye tudjuk, hogy Diósgyőrben nincs éppen minden rendben, a héten azonban villámcsapásként jött az újabb hír: a zalaegerszegi klub is anyagi problémákkal küzd - talán nem túlzás csődközeli állapotról beszélni. Nos, Békéscsabán ekkora gond azért nincsen (igaz, a játékosok három hónapja nem kaptak fizetést…), a lila-fehér klub vezetői azonban ígérik, hamarosan úrrá lesznek a nehézségeken.

Ennek jeleként a futballisták péntek délután, a Győrbe való indulás előtt némi pénzt is felvehettek a klub kasszájából. A "kedélyjavítónak" köszönhetően a játékosok így talán valamivel optimistább hangulatban szálltak fel a csapatot szállító buszra. Ezzel szemben Győrben mostanában egy szót sem szólhat senki, a stabil anyagi háttérnek köszönhetően ugyanis nyugodt hónapokat élhetnek meg a játékosok. És ez ugye a mai magyar labdarúgásban már önmagában is nagy szó.
A meccsről szólva: Reszeli Soós István együttese az eddig lejátszott öt forduló alatt háromszor győztesként hagyta el a pályát, egy újabb diadallal pedig tovább stabilizálhatta volna helyét az élmezőnyben. A győriek mestere a mérkőzés előtt tisztában volt vele, hogy a Békéscsaba idegenben is veszélyes ellenfél lehet. Reszeli mester szinte a legjobb összeállításban küldhette csapatát pályára, csupán Vincze Gábor hiányzott sárga lapjai miatt. A vendégek szakmai igazgatója, Vágó Attila azonban ennél egy fokkal nehezebb helyzetben volt, hiszen az elmúlt fordulóban az idén már másodszor kiállított Dusko Grujics mellett a gólerős támadóra, Valentin Miculescura sem számíthatott. A román légiós vírusos fertőzést kapott, így szombaton még a kispadra sem tudott leülni. A mérkőzés aztán egyből egy furcsa eseménnyel kezdődött. Vad István játékvezető sípszava után ugyanis gyászszünet következett, a dolog szépséghibája, hogy a hangosbemondó elfelejtette tájékoztatni a stadionban lévőket arról, miért is volt az egyperces néma csend. A nézők érdeklődve tekintgettek egymásra, az okra azonban nem derült fény.
Meglehetősen lagymatag hangulatban kezdték a csapatok a találkozót, a Békéscsaba megpróbált agresszíven letámadni, a győri játékosok azonban nem jöttek zavarba, ügyes passzolgatással játszották ezt ki. Az Előre kezdeti rohamai után a hazai csapat lassan átvette a játék irányítását, egyre többet birtokolta a labdát, és néhány egészen tetszetős támadást is vezetett. A hazai szurkolóknak először a 25. percben kellett felugraniuk helyükről, ekkor Pomper Tibor egy lecsorgó labdát óriási erővel rúgott a felső lécre. Továbbra is az ETO maradt támadásban, sorra alakították ki helyzeteiket a zöld-fehérek, az első harminc perc végén pedig a vezetést is megszerezték. Priskin Tamást a vendégek védője, Dejan Vilotics ugyanis csak szabálytalanul tudta szerelni a 16-oson belül, s a Vad István játékvezető által jogosan megítélt büntetőt Vincze Ottó kíméletlenül kihasználta: védhetetlenül bombázott a jobb felső sarokba. A félidő hajrájában aztán kicsit összeszedte magát a vendégcsapat, amely megpróbált kijjebb jönni saját térfeléről, nagyobb helyzetekig azonban nem jutott el. Az eredmény nem változott, így az első játékrész elteltével megállapíthattuk: a Győr megérdemelten vonult előnnyel a pihenőre, és amennyiben kicsivel jobban összpontosítottak volna a hazai játékosok, mindezt nem minimális előnnyel a birtokában tehette volna.
A második játékrészre elégedetten bandukolhatott ki az öltözőből Reszeli Soós István, csapata ugyanis az első félidőben okosan, olykor szellemesen játszott. A második félidő elején a vendégek támadóbb szellemben léptek fel, igaz, nem is volt más lehetőségük, a 66. percben azonban jött az újabb hideg zuhany számukra: az akkor négy perce pályán lévő Darko Peric ugyanis két gólra növelte az ETO előnyét, így egyértelművé vált, hogy ezen a mérkőzésen a vendégeknek nem sok esélyük lesz a pontszerzésre.
Nem is volt…
A Győr jól játszott, és megérdemelten tartotta otthon a három bajnoki pontot.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- 12. perc: Bal oldali hazai szögletet követően Vincze Ottó perdített 11 méterről, de Simunic látványos vetődéssel megkaparintotta a labdát.
22. perc: Priskin cselezgetett a jobb oldalon, majd laposan visszagurított labdáját Pomper 18 méterről jobbal egyből kapura küldte, a labda a keresztléc felső éléről vágódott az alapvonalon túlra.
28. perc: Nicsenko átadása után a labdára mozduló Priskint a vendégek büntetőterületén belül Vilotics nemes egyszerűséggel fellökte, amiért Vad játékvezető azonnal a 11-est ítélt. A büntetőből Vincze Ottó jobbal félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte a labdát.
1-0
35. perc: Tóth Péter a kezdőkörből pontos átadással indította Regedeit, aki nyolc méterről futtából jobbal laposan a bal alsó sarok irányába lőtt, de Simunicnak sikerült szögletre hárítania.
39. perc: Vincze Ottó szólója után Pomper lába lendült lövésre 22 méternyire Simunic kapujától, ám a labda nem jutott el a hálóig, a lepattanóról pedig Regedei egy gondolattal lemaradt.
58. perc: A bal oldalon elfutó Funk az alapvonal közeléből visszagurított, az érkező Tóth György pedig tíz méterről jobbal egyből lőtt - alig valamivel a kapu fölé.
60. perc: Schindler kezezéséért 20 méterre a vendégek kapujától szabadrúgáshoz jutott az ETO. Vincze Ottó állt a labda mögé, jobbal mesterien tekerte el a labdát a sorfal mellett, Simunic csupán szemmel követte az eseményeket, amint a labda centiméterekkel elzúgott a jobb oldali léc mellett.
66. perc: Tetszetős kombináció végén növelte előnyét a győri csapat. Pomper a négy perccel korábban pályára lépő, ezúttal a jobbösszekötő helyén felbukkanó Peric elé játszott, aki jobbal futtából 11 méterről lőtt, a labda a jobb oldali kapufa belső éléről vágódott a hálóba.
2-0 ---- Lépésről lépésre haladunk - úgy látszik, előre. Nagyon jó ellenfelet győztünk le, javuló játékkal, de még mindig sok helyzet kihagyásával.
Reszeli Soós István a Győr szakmai igazgatója

A magyar labdarúgás összes baja, gyengéje benne volt ebben a mérkőzésben. Sok hibával játszott mindkét csapat egy közönségriasztó mérkőzésen.
Vágó Attila a Békéscsaba szakmai igazgatója

Játékvezető értékelése
Játékvezető: Vad II István (8). A fiatal játékvezető kisebb hibáktól eltekintve jól vezette a mérkőzést.
Asszisztensek: Gyarmati I T., Szökrény


Fény és árnyék

Győrött a stadionrekonstrukció ügyében a döntő szó kimondására jogosult tervtanács a héten áldását adta arra, hogy a munkálatok során a kiszolgáló- létesítményre egy sportkollégiumot is felhúzzanak. Ezzel az utolsó akadály is elhárult, s így remélhetőleg egy hónapon belül végre megkezdődhet a munka.

Győrött a rendezői feladatokat már huzamosabb ideje egy fővárosi és helyi személyekből összeturmixolt budapesti cég látja el. A biztonságiak a mérkőzések befejezése után az öltözőépület előtt várják a "főnököt", aki aztán dzsentri módra, egy kézfogás kíséretében fizet - zsebből. Nincs ezzel gond, hiszen a munkát megfizetik, azonban egy profiklubnál megadhatnák a módját a számlarendezésnek…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik