Vincze Ottó újra élvezi a futballt

P. T., R. B. B.P. T., R. B. B.
Vágólapra másolva!
2004.08.27. 21:20
Címkék
Két remekül szereplő vidéki gárda csap össze a szombat legérdekesebbnek tartott meccsén: a házigazda zalaiak Koplárovics Béla nagyszerű teljesítményének is köszönhetően három forduló után hét pontot szereztek, a vendég ETO pedig a szörnyű kezdés után (30 perc alatt négy kapott gól a Fradi ellen) Vincze Ottó vezérletével felállt a padlóról, és két biztos győzelemmel az élbolyig jutott.
Bár eddig a legtöbb szurkolónak a Manchester kapujába lőtt gól jutott eszébe Koplárovics Béla kapcsán, a csatár végre kitörhet a számára sem túl kedves beskatulyázásból - idei teljesítménye ugyanis nagyszerű, csapata mindhárom találkozóján kezdő volt, és a két gól mellett három gólpasszt jegyzett.
"Szerencsére valóban jól megy a játék, ami annak köszönhető, hogy megkaptam a bizalmat Gellei Imrétől - mondta a ZTE 23 éves középpályása. - Igyekszem a továbbiakban is úgy játszani, hogy ez ne változzon meg. A csapat most nagyon együtt van, jó a hangulat, és remélem, a következő fordulókban is hasonlóan szerepelünk. A Győr erős együttes, de az a célünk, hogy szombat estére tíz pontunk legyen."

Koplárovics Béla a boldogságtól ordítani tudna – az ötvenedik elsô osztályú mérkôzésére készülô futballista ebben a bajnokságban már kétszer eredményes volt, és adott három gólpasszt is (Fotó: Németh Ferenc)
Koplárovics Béla a boldogságtól ordítani tudna – az ötvenedik elsô osztályú mérkôzésére készülô futballista ebben a bajnokságban már kétszer eredményes volt, és adott három gólpasszt is (Fotó: Németh Ferenc)
Koplárovics Béla a boldogságtól ordítani tudna – az ötvenedik elsô osztályú mérkôzésére készülô futballista ebben a bajnokságban már kétszer eredményes volt, és adott három gólpasszt is (Fotó: Németh Ferenc)
Persze, korai még a bajnokság végeredményéről beszélni, ám Koplárovics amondó, a cél mindenképpen az első hat hely valamelyikén végezni. Ehhez azonban nem ártana legyőzni a szombati ellenfelet - a Győr egyik kulcsembere Vincze Ottó lehet, aki nyáron éppen Zalaegerszegről igazolt jelenlegi csapatához. "Természetesen tartunk Ottótól, hiszen kiváló játékosról van szó, de megpróbáljuk majd őt is semlegesíteni - fejtegette Koplárovics Béla. - Amíg nálunk futballozott, az edzések után gyakran kint maradtunk túlórázni, és különböző ügyességi feladatokat gyakoroltunk."
Az ötvenedik első osztályú mérkőzésére készülő labdarúgó korábban tagja volt az olimpiai válogatottnak, és amennyiben ilyen teljesítményt nyújt a folytatásban, Lothar Matthäus szövetségi kapitány figyelmét is felhívhatja magára. "Ehhez azért még bizonyítanom kell" - óvatoskodott a csatár, na, de a forma ugye mást mond: a bajnokság eddigi mérkőzései alapján ha ZTE-meccs, akkor Koplárovics-gól és -gólpassz. "Nem bánkódnék, ha megint sikerülne betalálnom, de nem az a fontos, hogy gólt szerezzek vagy gólpasszt adjak, hanem az, hogy csapat megszerezze a harmadik győzelmét is."
Éppen erre készülnek a vendégek is.

Ha kell, a játékmester Vincze Ottó (balra) harcolni is tud a labdáért (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Ha kell, a játékmester Vincze Ottó (balra) harcolni is tud a labdáért (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Ha kell, a játékmester Vincze Ottó (balra) harcolni is tud a labdáért (Fotó: Czeglédi Zsolt)
"Az egyik szemem sír, a másik nevet" - adott helyzetjelentést Vincze Ottó az ETO zalai túrája előtt. A nyáron Egerszegről Győrbe költöző játékmester mindjárt meg is indokolta, miért élt a szólással: "Nevet, hiszen örömmel megyek vissza Zalaegerszegre, ahol a családommal nagyon jól éreztük magunkat, ugyanakkor sír, mivel az ottani pályafutásom alatt nem igazán sikerült azt a teljesítményt produkálnom, amit elvártak tőlem - és amit elvártam magamtól."
A klubváltást jó lépésként elkönyvelő középpályás eddigi győri játékára nem lehet panasz. A recept, legalábbis az érintett szerint, egyszerű: "Élvezem a bizalmat, élvezem a focit." Majd sietve hozzáfűzte: "De a történet nem rólam, hanem a csapatról szól. Már csak azért is, mert úgy vélem, azzal, hogy a Ferencváros elleni hazai fiaskó után talpra álltunk, és nyertünk Debrecenben, aztán legyőztük a Pécset is, bizonyítottuk, hogy lakozik némi erő ebben a gárdában. A bajnoki címről persze még nem álmodozunk, egyelőre megelégszünk azzal, hogy csak a következő mérkőzésre koncentrálunk."
Szóval, a következő mérkőzés: a ZTE hét, illetve az ETO hat pontja alapján akár rangadónak is tekinthetjük a szombat este nyolckor kezdődő összecsapást.

Az NSO ajánlja:








"Úgy várjuk ezt a meccset, mint a többit, bízunk a tisztes helytállásban - így Vincze Ottó. - Annak örülök, hogy hiába zártuk sikerrel az utolsó két fellépésünket, mindenki a realitás talaján maradt, senki sem hangoztatja, hogy ilyen meg olyan jók vagyunk. Önbizalmunk azért van, de ez így is van rendjén."
A korábbi játszótársakkal, így például a jó baráttal, Sebők Vilmossal a héten babonából nem beszélő futballista kisebb előadást is tarthatott volna az öltözőben a vetélytársról, ám ő megelégedett a következő, minden bizonnyal helytálló megállapítással: "Jó csapat a ZTE, látszik, hogy együtt van."
Amit viszont mi állapítottunk meg: Debrecenben Vincze Ottó, egy héttel később, a PMFC legyőzésekor pedig öccse, Gábor volt nemcsak a Győr, hanem a mezőny legjobbja. Ezek után felvetettük: kár, hogy több Vincze nincs az ETO-ban…
"Csakhogy vannak mások, akik kimagasló teljesítményre képesek" - érkezett kapásból a zöld-fehérekért szorítókat alighanem megnyugtató válasz.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- A Pápa Csapó Károly szerint folytatja jó szereplését, és otthon 2-1-re legyőzi a Kaposvárt.
Érdekes meccset vár a ZTE-Győr találkozótól Csongrádi Ferenc: "Mindkét csapat jól szerepelhet az idei bajnokságban. Az ETO vendégként is veszélyes lehet, de hazai pályán a kék-fehérek kettő nullára nyernek."
Újabb vereséget szenved a Diósgyőr, véli Kereki Zoltán. Szerinte a Pécs jobb csapat, és a Mecsekalján 2-0-ra győz.
"A Debrecent a bajnokságban az első négy hely valamelyikére várom, és hazai pályán három egyre veri a Videotont" - jósolt Esterházy Márton.
Újabb vereséget szenved a Vasas. Fekete László szerint a piros-kékeknél nagy a baj, a Sopron pedig hazai pályán 2-1-re nyer.
Döntetlenre végződik az örökrangadó, véli Veréb György. "Kérdés, hogy a Ferencvárost menynyire viseli meg a BL-kiesés, ezért egy egyes döntetlent várok az MTK elleni mérkőzésen.
Sima győzelmet arat az Újpest. Idősebb Dárdai Pál elmondta, Újpesten rend van, ez pedig a csapat teljesítményére is jó hatással van. Szerinte a végeredmény 4-1 lesz a Nyíregyháza ellen.
"A kispestiek, az alsóházi riválisok elleni meccseket hozniuk kell, és otthon egy nullára le is győzik a Békéscsabát" - tippelt Novák Dezső. ---- Pápán hirtelen megszaporodtak Tóth Bálint szakmai igazgató gondjai. Lászka Balázs és Kovács Péter rúgást kapott a combjára, illetve a vádlijára, ők valószínűleg nem játszhatnak, és Somfalvi Csaba sérülése sem jött még teljesen rendbe. Az előző bajnokságban, egy osztállyal lejjebb, a Pápa Kaposvárott is legyőzte a Rákóczit, ám egy szabálytalan játékoscsere miatt óvtak a hazaiak, és övék lett a három pont. A Rákóczi most a siker reményében indul Pápára, de ezúttal a zöld gyepen szeretne nyerni.

Lombard-Pápa Termál
A csapat összeállítása:
12 Szép
5 Radics
25 Szekér
17 Farkas A.
11 Róth
22 Tóth Cs.
20 Vörös
8 Germán
18 Usvat
21 Stevica
33 Medved

Szakmai igazgató: Tóth Bálint
Kispad: 1 Tóth I. (cserekapus), 3 Banovits, 14 Somfalvi, 19 Juhász T., 23 Kincses, 55 Szűcs M., 77 Kvasz
Sérült: Szabó Z. (műtét után), Tüske (térdszalagszakadás), Kovács P. (vádlisérülés), Lászka (combsérülés), Somfalvi (térdsérülés)
Eltiltva: -

NABI-Kaposvár
A csapat összeállítása:
1 Balajcza
18 Finta
28 Zahorecz
13 Mező
26 Farkas
24 Bank
16 Máté
3 Tóth B.
11 Andruskó
14 Oláh
2 Jovánczai

Vezetőedző: Prukner László
Kispad: 29 Szűcs (cserekapus), 6 Kovácsevics, 9 Huzmi, 10 Nagypál, 15 Zsolnai, 17 Petrók
Sérült: -
Eltiltva: -

Vezeti: Vad II I. (Székely, Bóna) ---- Zalaegerszegen óriási az érdeklődés az ETO vendégjátéka iránt; várhatóan Győrből is sokan kelnek útra. A kék-fehérek ugyanis remekül rajtoltak a bajnokságban, és az is szerepet játszik a felfokozott várakozásban, hogy Vincze Ottó távozása után először lép pályára ellenfélként az ZTE-stadionban. Ráadásul a remek formában lévő középpályás pénteken ünnepelte 30. születésnapját, amit minden bizonnyal egy idegenbeli győzelemmel szeretne még emlékezetesebbé tenni.

Meccsmérleg:
2003-2004 0-1
2003-2004 2-0
2002-2003 2-0
2001-2002 4-0
2000-2001 2-3

Zalaegerszegi TE
A csapat összeállítása:
1 Varga Z.
2 Kocsárdi
5 Sebők V.
17 Csóka
4. Szamosi
16 Nagy L.
7 Kaj
23 Józsi
19 Koplárovics
88 Sebők J.
9 Waltner

Vezetőedző: Gellei Imre
Kispad: 78 Bardi (cserekapus), 8 Sabo, 10 Babati, 18 Kozmer, 21 Balog Cs., 22 Ljubojevics, 25 Gyánó
Sérült: Selei (combizomhúzódás)
Eltiltva: -

Győri ETO FC
22 Sztevanovics
8 Regedei
32 Stark
17 Vincze G.
15 Tóth P.
20 Pomper
10 Vincze O.
6 Horváth R.
18 Peric
9 Nicsenko
20 Priskin

Szakmai igazgató: Reszeli Soós István
Kispad: 1 Krass (cserekapus), 5 Binder, 11 Varga Z., 14 Pusztai, 16 Kartelo, 21 Makra, 23 Sándor Gy.
Sérült: Jäkl (bokasérülés)
Eltiltva: -

Vezeti: Juhos (Tumó, Wenczel) ---- A pécsi csapat az elmúlt bajnoksághoz képest gyengébben kezdte az évadot, ám most az újonc Diósgyőr ellen szeretné megduplázni a pontjai számát. A játékosok egész héten nagy elszántsággal készültek a szombati mérkőzésre, mindössze Károlyi Sándor bajlódik sérüléssel. Az újonc diósgyőriek igyekeznek tovább erősíteni soraikat, ezért csütörtökön leigazolták Tatabányáról Mogyorósi Józsefet, akit Kiprich József a védelem, illetve a középpályássor jobb oldalán egyaránt harcba küldhet.

Meccsmérleg:
1992-1993 1-2
1991-1992 0-0
1983-1984 5-2
1982-1983 2-1
1981-1982 1-3

Pécsi MFC
A csapat összeállítása:
33 Németh G.
19 Bajúsz
74 Dienes
14 Szabados
20 Szekeres
8 Sipos
77 Baumgartner
18 Lantos
11 Kulcsár
7 Pest K.
17 Horváth Gy.

Szakmai igazgató: Garami József
Kispad: 26 Szántai (cserekapus), 7 Czvitkovics, 8 Zabos, 10 Illés, 11 Rednic, 15 Horváth L., 24 Pollák
Sérült: Németh N. (vádlihúzódás)
Eltiltva: -

Diósgyőr-Borsodi FC
A csapat összeállítása:
1 Kövesfalvi
14 Horváth T.
21 Hornyák
47 Máté
83 Virágh A.
18 Belényesi
25 Müller
8 Vitelki
22 Mogyoródi
28 Tisza
23 Sipeki

Vezetőedző: Kiprich József
Kispad: 16 Szalma (cserekapus), 3 Fodor, 7 Papp G., 26 Krajnc, 77 Hompoth, 81 Katona
Sérült: Takács T. (porcműtét után lábadozik)
Eltiltva: -

Vezeti: Erdős (Gergely S., Varga II L.) ---- Rendbe jött Sándor Tamás vádlisérülése, így a DVSC középpályása minden bizonnyal újra pályára léphet. A Győr elleni hazai kisiklást az elmúlt fordulóbeli diósgyőri győzelemmel feledtették a piros-fehérek, így minden bizonnyal ismét telt ház fogadja majd a csapatokat. A fehérvári csapatnál Koller Ákos letöltötte piros lapos büntetését. Mivel Csertői Aurél elégedetlen volt több játékosának a Ferencváros elleni teljesítményével, elképzelhető, hogy néhány poszton változtat.

Meccsmérleg:
2003-2004 2-0
2002-2003 0-0
2001-2002 0-0
2001-2002 0-1
2000-2001 1-1

DVSC-MegaForce
A csapat összeállítása:
24 Csernyánszki
25 Nikolov
73 Éger
16 Komlósi
3 Szatmári
7 Dombi
30 Kiss Z.
9 Sándor T.
28 Halmosi
10 Bogdanovics
11 Sitku

Vezetőedző: Szentes Lázár
Kispad: 1 Tomic (cserekapus), 14 Hegedűs, 15 Andorka, 18 Kerekes Zs., 20 Leonardo, 21 Habi, 22 Bernáth
Sérült: Böőr (térdműtét után), László (gerincműtét után), Virág (izomsérülés)
Eltiltva: -

Videoton FCF
A csapat összeállítása:
12 Sebők Zs.
37 Kriston
77 Kuttor A.
17 Koller
4 Kovács H.
5 Györök
26 Tóth B.
14 Szabó T.
9 Zöld
25 Magasföldi
21 Herceg

Vezetőedző: Csertői Aurél
Kispad: 30 Tudor (cserekapus), 11 Csordás, 13 Tereánszki-Tóth, 16 Halgas, 18 Alumona, 19 Csizmadia, 23 Horváth G.
Sérült: Schwarcz (műtét után lábadozik), Lattenstein (bokasérülés)
Eltiltva: -

Vezeti: Fábián (Ortó, Bukovics) ---- Ez év márciusában a Vasas hazai pályán 2-1-re legyőzte a Sopront a Magyar Kupában. A vesztes azóta is revánsra készül. A Vasas eközben újabb csatárral erősödhet, a Fáy utcában készül ugyanis a 23 éves kameruni Sianka Emako is. Pénteken döntött a liga átigazolási bizottsága Horváth Péter ügyében. A 34 éves csatár, aki a Vasashoz készül, szerződésszegés címen feljelentette a Bp. Honvédot. A határozat szerint a Honvéd szerződést szegett, így a játékos szabadon igazolható. A kispestiek fellebbeznek.

Meccsmérleg:
2001-2002 2-2
2001-2002 2-1
2000-2001 1-0

Matáv Sopron
A csapat összeállítása:
1 Molnár L.
2 Földvári
3 Debnar
26 Bagoly
14 Hanák
8 Lazics
19 Fehér Z.
11 Pintér Z.
6 Sira
21 Tóth M.
10 Bárányos

Edző: Dajka László
Kispad: 12 Balogh J. (cserekapus), 7 Horváth A., 13 Szabó O., 15 Sifter T., 16 Szekeres T., 18 Balaskó, 24 Dudás
Sérült: Szekeres (lágyékrándulás), Balogh J. (bokasérülés után lábadozik)
Eltiltva: -


Vasas SC
A csapat összeállítása:
25 Posza
30 Molnár Z.
28 Győri
3 Plókai
21 Tóth A.
10 Schultz
20 Rósa H.
17 Kovrig
2 Gaál
9 Ferenczi
18 Bardi

Vezetőedző: Tamási Zsolt
Kispad: 1 Molnár M. (cserekapus), 4 Rada, 11 Ködöböcz, 15 Nagy L., 16 Szanyó, 22 da Silva, 24 Filó A.
Sérült: Füzi K. (műtét után lábadozik), Baranyai (izomsérülés)
Eltiltva: -

Vezeti: Makai (Szökrény, Takács G.) ---- A Ferencváros a szerdai Sparta Praha elleni mérkőzésen óriási lehetőséget szalasztott el, ám a játékosok most már kizárólag az MTK elleni mérkőzésre koncentrálnak. A Hungária körútiak is nagy elszántsággal készülnek a szombati rangadóra, Németh Norbert azonban nem tudott teljes értékű munkát végezni, ő Somodi Lajos rehabilitációs edző segítségével főleg erőnléti gyakorlatokat végzett. A középpályás a jövő héten azonban már újra Garami József szakmai igazgató rendelkezésére állhat.

Meccsmérleg:
2003-2004 2-0
2003-2004 2-1
2002-2003 2-1
2002-2003 0-1
2001-2002 1-0

Ferencvárosi TC
A csapat összeállítása:
22 Szűcs L.
21 Vukmir
23 Botis
4 Kiss Gy.
78 Balog Z.
20 Rósa D.
53 Kapic
11 Huszti
9 Bajevszki
88 Tőzsér
28 Vagner

Vezetőedző: László Csaba
Kispad: 80 Berki (cserekapus), 7 Zavadszky, 10 Leandro, 13 Somorjai, 51 Zováth, 90 Sowunmi, 99 Penksa
Sérült: Lipcsei (combizomhúzódás), Gyepes (részleges combizomszakadás), Bognár Zs. (műtét után lábadozik)
Eltiltva: -

MTK Budapest
A csapat összeállítása:
1 Végh
5 Balogh B.
20 Lambulics
23 Juhász R.
14 Füzi Á.
19 Kanta J.
6 Halmai
4 Jezdimirovics
11 Rednic
7 Czvitkovics
9 W. Silva

Szakmai igazgató: Garami József
Kispad: 26 Szántai (cserekapus), 3 Elek, 8 Zabos, 10 Illés, 16 Lengyel R., 18 Kanta Sz., 21 Bori
Sérült: Németh N. (rúgást kapott a vádlijára)
Eltiltva: -

Vezeti: Szabó Zs. (Kispál, Vámos T.) ---- Könnyebb sérülést szenvedett a Servette elleni UEFA-kupa-mérkőzésen Vanczák Vilmos, így várhatóan ki kell hagynia a Nyíregyháza elleni találkozót. Kisebbfajta ex-újpesti különítmény érkezik a Megyeri útra, hiszen Pintér Attila, Csillag Krisztián, Bánka Kristóf, Németh Viktor, Némedi Norbert és Tóth Szilárd is állt korábban a lilák alkalmazásában. A Spartacusnál kapust keresnek, a héten a Bp. Honvédtól kiebrudalt Michal Silhavy, illetve a román Raul Unchias vett részt próbajátékon.

Meccsmérleg:
1999-2000 4-0
1998-1999 1-0
1992-1993 0-0
1983-1984 3-0
1982-1983 2-0

Újpest FC
A csapat összeállítása:
26 Vlaszák
4 Grósz
9 Tamási
21 Juhár
2 Nagy G.
17 Erős K.
14 Farkas B.
32 Simek
15 Polonkai
20 Tóth N.
11 Bükszegi

Vezetőedző: Mészöly Géza
Kispad: 12 Illyés (cserekapus), 6 Kőhalmi, 8 Rajczi, 16 Feczesin, 23 Bozori, 24 Gaál M.
Sérült: Vanczák (térdszalaghúzódás)
Eltiltva: -

Nyíregyháza Spartacus
A csapat összeállítása:
3 Németh V.
80 Lakatos
23 Hegedűs
2 Szatke
24 Princeton
22 Csillag
19 Némedi
21 Laskai
20 Bánka
14 Rob
50 Nikolic

Vezetőedző: Herédi Attila
Kispad: 1 Balogh Z. (cserekapus), 6 Márton, 7 Turóczi, 11 Popan, 15 Kozma, 70 Lehóczki, 88 Miskolczi
Sérült: Cipf, Pintér A. (mindkettő combizomhúzódás), Ambrusz (kifordult a válla), Győri (bokatörés után lábadozik)
Eltiltva: -

Vezeti: Kassai (Erős G., Harsányi) ---- Nincs könnyű helyzetben Bognár György, ami a védelmet illeti: kérdéses Zoran Sztamenics és Vámosi Csaba szereplése. Jó hír ugyanakkor, hogy megérkezett Genito játékengedélye, így a mozambiki pályára léphet. Békéscsabán Vágó Attila szakmai igazgatónak amiatt fáj a feje, hogy a múlt heti mérkőzésen Simon Attila újra megsérült, rúgást kapott a bokájára. A combizomhúzódást szenvedett Rubint Richárd sem lesz ott a Bozsik-stadionban, míg Funk Zoltán begyűjtötte a harmadik sárga lapját.

Meccsmérleg:
2002-2003 1-1
2002-2003 2-0
1997-1998 0-0
1996-1997 0-1
1995-1996 1-1

Bp. Honvéd
A csapat összeállítása:
1 Oraze
14 Mészáros
17 Budovinszky
7 Takács Z.
2 Bábik
15 Horky
6 Vadócz
21 Dancs
11 Vén
5 Drobnjak
26 Herczeg

Vezetőedző: Bognár György
Kispad: 22 Erdélyi (cserekapus), 9 Dobos, 23 Genito, 18 Csobánki, 19 Kozarek
Sérült: Sztamenics (izomhúzódás), Vámosi (bokasérülés)
Eltiltva: -

Békéscsabai Előre FC
A csapat összeállítása:
22 Simunic
36 Schindler
5 Vilotics
18 Grujics
13 Udvari
15 Lázok
25 Balog Zs.
23 Vasziljevics
26 Ursz
11 Miculescu
14 Tóth Gy.

Vezetőedző: Vágó Attila
Kispad: 1 Fekete (kapus), 2 Paróczai, 4 Bujáki, 6 Grúz, 27 Kovács N., 28 Kulacsik, 33 Potemkin
Sérült: Simon (bokasérülés), Rubint (combizomhúzódás), Brlázs (részleges izomszakadás), Pozsár (bokasérülés)
Eltiltva: Rubint (három sárga lap)

Vezeti: Szarka Z. (Szabó P., Kovács Z.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik