Remek egerszegi hajrá

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, JÁVOR PÉTERA mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, JÁVOR PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.08.14. 22:46
Címkék
A békéscsabaiak szakmai igazgatója, Vágó Attila a mérkőzést megelőzően büszkén állt a pálya szélén. A Zalaegerszeg elleni találkozó előtt ugyanis a Békéscsabai Előre FC 1992-ben született fiatal focistái a Tisza Volán azonos korú csapatával mérték öszsze erejüket.


Dusan Vasziljevicset már a labda átvételekor megtámadta Kaj András (jobbra), a csabai játékos nem is tudott a kapu közelébe kerülni
Dusan Vasziljevicset már a labda átvételekor megtámadta Kaj András (jobbra), a csabai játékos nem is tudott a kapu közelébe kerülni
Dusan Vasziljevicset már a labda átvételekor megtámadta Kaj András (jobbra), a csabai játékos nem is tudott a kapu közelébe kerülni
Annak pedig, hogy a lila-fehérek mestere büszkén figyelhette a jövő reménységeinek mérkőzését, igen egyszerű oka volt. A szegedi csapatban ugyanis pályára lépett két gyermeke is, Fanni és Levente is. Igen, Fanni ugyanis lány létére is a focit választotta kedvenc sportágának.
Az Előre agresszívan, a zalaegerszegi játékosokat azonnal letámadva - olykor durván - kezdte a mérkőzést. A vendégeken látszott, hogy nem ízlik nekik ez a harcmodor, aminek meg is lett az eredménye. A 7. percben Valentin Miculescu lövése után Varga Zoltán csak a léc segítségével tudta csapatát megmenteni a góltól. Később fordult a kocka. Gellei Imre csapata lassan átvette a játék irányítását, a 19. percben Koplárovics Béla góljával a vezetést is megszerezte. A félidő vége előtt még nehezebb helyzetbe került a békéscsabai együttes Dusko Grujics buta szabálytalansága miatt. A szerb hátvéd ugyanis egy szabadrúgást megelőzően összetűzésbe keveredett a zalai játékosokkal, ami után Világi Balázs játékvezető felmutatta neki második sárga lapját is, majd jött a piros. Az első félidő után tehát a zalaegerszegiek várhatták kedvezőbb pozícióból a folytatást.
A szünetet követően azok a szurkolók, akik lemaradtak Grujics első félidőbeli kiállításáról azoknak fel sem tünhetett, hogy a hazaik emberhátrányban játszanak. A zalaegerszegiek a vezetés tudatában visszahúzódtak térfelükre, míg az előre játékosai mindent megtettek az egyenlítés érdekében. Vágó Attila sorra cserélte be a csatárokat és az életet első békéscsabai mérkőzésén pályára lépő Potemkin Károly nyomban góllal is mutatkozott be. A mérkőzés vége előtt azonban kétszer is megrázta magát a vendégcsapat, Waltner Róbert után Balog Csaba is a hazaiak kapujába talált. Összességében elmondható, hogy a zalaegerszegi csapat megérdemelten győzött a Kórház utcai stadionban. ---- 19. perc: Sebők József végezte el a szabadrúgást. A jobb oldalról belőtt labda átszállt Miculescu feje fölött, majd a balösszekötő helyén helyezkedő Koplárovics előtt landolt, aki 14 méterről, ballal, nagy erővel a jobb felső sarokba lőtte azt.
0-1
39. perc: Szabadrúgást kaptak a békéscsabaiak a bal szögletzászló közelében. Balog Zsolt éppen beemelte a labdát, amikor Világi Balázs játékvezető belefújt sípjába, és a tizenegyespont táján lökdösődő Grujicsnak sárga lapot mutatott fel. Mivel a házigazdák védőjének ilyen színű kártyája már volt, mehetett is zuhanyozni.
78. perc: Balog Zsolt 35 méterre a zalaegerszegi kaputól, kissé balról, szabadrúgásból élesen belőtte a kapu elé a labdát. Potemkin hét méterről, fejjel a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát.
1-1
85. perc: Sabo jobbról laposan belőtte a labdát, ami a védők lába között elsuhant, és az egyedül a kapuval szemben álló Waltner előtt landolt. A zalaegerszegi támadó nyolc méterről, jobbal, a vetődő Simunic mellett laposan a kapu közepébe lőtte a labdát.
1-2
89. perc: Koplárovics a felezővonalnál álló Balog Csabát indította. A középpályás lefutotta a védőket, és végül a kifutó Simunic fölött jobb lábbal, lágyan átemelte a labdát, az pedig a bal sarokba hullott.
1-3 ---- Vágó Attila, a Békéscsaba vezetőedzője: - A második félidőben tíz emberrel is felőröltük az ellenfelet, sikerült egyenlítenünk, nagy helyzeteket hagytunk ki, de a hajrában az egerszegiek kihasználták a hibáinkat, így nyertek.

Gellei Imre, a Zalaegerszeg vezetőedzője: - Amíg létszámegyenlőség volt, a mi csapatunk irányította a játékot. Szünet után magunkra húztuk a tíz emberrel játszó hazaiakat, a hajrában viszont huszáros rohamokat vezettünk.

Játékvezető: Világi Balázs (7). A bíró néhány teátrális mozdulata feltűnést keltett, apróbb hibái is akadtak, és talán Dusko Grujicsnak is túl hamar mutatta fel a második sárga lapot.
Asszisztensek: Strehó, Lászlai ---- +++ A találkozó kezdete előtt a Békéscsaba ügyvezetője, Kerekes I. Györgyné és a városi sportbizottság elnöke, Benkóné Dudás Piroska köszöntötte a Keleti csoport B-mezőnyében bajnoki címet nyert 15 éves helyi fiatalokat. Büszkén meséltek arról is, hogy több korosztályos válogatottjuk is van.

--- A fény szülte az árnyékot, hiszen a viszonylag hosszúra nyúlt ünnepség megzavarta a felnőttegyüttesek mérkőzésének kezdését. Több mint hét percig vártak a csapatok arra, hogy elkezdődjön a bajnoki találkozó. Nagyobb odafigyeléssel egy kicsit előbb is kivonulhattak volna a főszereplők a pályára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik