Tőzsér Dániel óriási kihívása

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.07.31. 20:44
Címkék
Ki lesz Gera Zoltán utódja, egészen pontosan: ki lesz az Üllői út kedvence? Miután a zöld-fehérek gólerős támadója az angol West Bromwich Albion csapatához szerződött, László Csaba vezetőedzőnek meg kell találnia azt a futballistát, aki a 22-szeres válogatott szerepkörét átveszi.
A tehetségek közül Huszti Szabolcs nem annyira trükkjeiről, mint inkább szívós futballjáról lehet ismert, ellenben a Galatasaraytól viszszatérő Tőzsér Dániel hamar belophatja magát a szurkolók szívébe.
Tőzsér Dánie, és Horváth Claudiu. A két név jelenleg még nem sokat mond a Ferencváros szurkolóinak, de néhány éven belül ők lehetnek az új kedvencek az Üllői úton. A Nagyváradról származó Horváth Claudiu az előző bajnoki évadot a német Energie Cottbus csapatánál töltötte, a kövekezőt pedig minden bizonynyal a Ferencvárosnál kezdheti. A fiatal játékos - szeptemberben lesz 18 éves - teljesítménye elnyerte a szakvezetők tetszését, és a ballal, jobbal egyformán jól lövő támadó várhatóan a napokban aláírja a szerződését a zöld-fehérekhez.

Tôzsér Dániel (elöl) az edzéseken rendre megnyeri a csatákat a védôk ellen (Fotó: Meggyesi Bálint)
Tôzsér Dániel (elöl) az edzéseken rendre megnyeri a csatákat a védôk ellen (Fotó: Meggyesi Bálint)
Tôzsér Dániel (elöl) az edzéseken rendre megnyeri a csatákat a védôk ellen (Fotó: Meggyesi Bálint)
A napokban megjelent újságcikkek után már valamivel ismertebb Tőzsér Dániel hivatalosan is a Ferencváros játékosának tekintheti magát, hiszen ő és a klubvezetőség mindenben megállapodott, csupán az aláírás hiányzik a szerződésről. A török Galatasaraytól Magyarországra visszatérő, 19 esztendős, ballábas támadó középpályás 2002. augusztus 18-án az Újpest ellen lépett pályára először első osztályú mérkőzésen, és annak ellenére, hogy mindenki nagy tehetségnek tartotta, többet nem játszott a DVSC-MegaForce csapatában.
- A debreceni vezetők hosszú távú profiszerződést szerettek volna aláíratni velem, ám mert ez, kis túlzással mondva, amatőrfeltételeket biztosított, így nem fogadtam el, ezután pedig visszakerültem a Loki ificsapatához - mondta Tőzsér Dániel. - Ennek ellenére Szentes Lázárral korrekt volt a viszonyom, és mind a Lokira, mind a városra jó érzésekkel gondolok vissza.
- Tán nem véletlenül, hiszen Debrecenből került a török Galatasarayhoz, ahol csupán egy évig profiskodott. Miért is tért most haza?
- Az edző, Gheorghe Hagi közölte, az eredménykényszer miatt az idén sem kaphatok komoly lehetőséget. A másik indok, hogy a klub sem fizetett rendesen, ezért felbontottuk a szerződést. Voltak ajánlataim külföldről, azok végül nem realizálódtak, itthonról pedig csak a Fradi keresett, és így végül kettő plusz egy évre a zöld-fehérekhez szerződöm.
- A törököknél csak a tartalékok között szerepelt, ám rendszeresen együtt edzett a profikeret tagjaival. Nem érzi úgy, hogy meghátrált, és visszalépés az, hogy Magyarországra igazolt?
- Azért a magyar bajnokság erősebb a török tartalékbajnokságnál, így ha itthon lehetőséghez jutok, csak jobban járhatok, ráadásul a nemzetközi kupában is bizonyíthatok. Természetesen ha jól játszom, akkor a későbbiekben szívesen futballoznék újra külföldön.
- Debrecenben többen is Sándor Tamás utódjának kiáltották ki, a Ferencvárosnál pedig Gera Zoltán távozása után, sokak szerint, önre vár az ügyeletes sztár szerepe. Mekkora terhet jelent önnek, hogy ilyen várakozásnak kell megfelelnie?
- Nem teher… Jólesik, hogy ilyen kiváló játékosokhoz hasonlítanak, de még sokat kell fejlődnöm, hogy elérjem az ő szintjüket. Az elvárások pedig egyáltalán nem nyomasztanak. Remélem, a Fradiban lesz is lehetőségem ezt bizonyítani… ---- Szombat délelőtt is gyakorolt a Fradi, ám nem vett részt a foglalkozáson Rósa Dénes, a középpályásnak a lovaglóizma húzódott meg, de nem edzett Leandro és Adem Kapic sem. Ott volt az Üllői úton Károlyi Sándor, ám a középpályás már csak búcsúzni jött, ugyanis - kölcsönjátékosként - Pécsre költözik, elfogadva a PMFC ajánlatát. Ismerősként köszöntötték a fradisták Alekszandar Bajevszkit, aki legutóbb a Balaton FC-ben futballozott - a zöld-fehérek szakmai stábja egyelőre teszteli a macedón támadót. Távozni készül viszont Szkukalek Igor, mint ismert, a szlovákiai középpályást is kölcsönadná a Ferencváros, ám ő nem akar a Ferencvároson kívül más magyar csapatban futballozni, s mert vannak külföldről ajánlatai, így azok között választ.
Sowunmi Thomast a Vasas hívja, és a nyolcszoros válogatott csatár elmondta: már tárgyalt az angyalföldiek klubigazgatójával, Vancsa Miklóssal, és ha az FTC hozzájárul, akkor a piros-kékekhez szerződik. ---- Szűcs Lajos kapus
Dragan Vukmir védő
Gyepes Gábor védő
Kiss György védő
Rósa Dénes középpályás
Adem Kapic középpályás
Lipcsei Péter középpályás
Leandro középpályás

Akik távoztak
Dragóner Attila Guimaraes
Kriston Attila Videoton
Gera Zoltán W. Bromwich
Tököli Attila 1. FC Köln

Akik érkeztek
Huszti Szabolcs Sopron
Tőzsér Dániel Galatasaray
Zavadszky Gábor MTK Budapest
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik