<kep3>Hariszteasz: Tudtam, hogy nem veszíthetünk

Vágólapra másolva!
2004.07.05. 09:36
Görögország lett a 2004-es Európa-bajnokság győztese, és ez jókora meglepetéssel ért fel, mivel a helléneket korábban arra sem tartották képesnek, hogy abból a csoportból továbbjussanak, ahol rajtuk kívül Portugália, Spanyolország és Oroszország szerepelt.
Kattintson a képre és tekintse meg galériánkat
Kattintson a képre és tekintse meg galériánkat
Kattintson a képre és tekintse meg galériánkat
Kattintson a képre és tekintse meg galériánkat
Kattintson a képre és tekintse meg galériánkat
Kattintson a képre és tekintse meg galériánkat
A görögök örömének természetesen nem lehetett gátat szabni, míg a portugálok sportszerűen és emelt fővel viselték a vereséget.

Otto Rehhagel lett az első szövetségi kapitány, aki nem hazája válogatottját vezette az Európa-bajnoki címig:
- Rendkívüli tettet hajtottunk végre mind a görög futball, mind az egész európai futball számára. A csapat remek futballt mutatott be. A lehetőségeinket előnyre váltottuk. Az ellenfél technikásabb csapat volt. Akár 2-0-ra is nyerhettünk volna. A görögök futballtörténelmet írtak a döntő estéjén. De egy szóval jellemezném a győzelmünket: szenzáció!

Luis Felipe Scolari szerint jól érvényesült a görög taktika:
- Elnézést kérünk minden portugál szurkolótól, mert képtelenek voltunk megszerezni azt a gól, amire mindannyian vártunk. Elszomorító, hogy úgy kaptunk ki, hogy nem tudtunk gólt szerezni a döntőben. A görögök defenzív taktikája jól érvényesült, azért nyertek, mert tudták, hogy mit kell tenniük érte. De a görög csapat nagyon jó, rendkívül magabiztosak a magas labdáknál és a helyezkedésben. Ez a futball. Szenvedtünk, hogy egy gólt szerezzünk, de nem sikerült. Otto Rehhagel együttese azonban taktikusan kivárta, hogy mikor hibázunk, és ki is használták. Bár nagyon nehéz a vereséget elfogadni, de meg kell tennünk. Nagyon sajnáljuk, hogy nem nyertük meg az Eb-t, de mostantól a csapatnak a 2006-os világbajnokság kell, hogy a szeme előtt lebegjen, arra kell felkészülniük.

Angelosz Hariszteasz már a meccs előtt is optimista volt:
- Európa-bajnokok vagyunk! Mi vagyunk Európa legjobb csapata. Megérdemeltük. A lényeg az, hogy nagyon boldog vagyok. Szerintem egész Görögország ünnepelni fog, és én örülök, hogy megörvendeztettük őket. Ez egy kivételes pillanat, ami sokunknak talán soha többé nem jön el. Nagyon erős ellenfelekkel szemben jutottunk el idáig, és a döntőben a házigazda Portugáliával találkoztunk. Ennek ellenére képesek voltunk nyerni. Eddigi karrierem legnagyobb pillanata ez a győzelem. Biztos voltam benne, hogy nem veszthetünk a döntőben, és igazam is lett.

Luis Figo még nem nyilatkozott a jövőjéről:
- Egyelőre nem tudom, hogy mi lesz a jövőben. Először is pihenni akarok, utána majd eldöntöm, hogy folytatom-e a pályafutásomat.

Fernando Couto szerint felejteni kell:
- El kell felejtenünk ezt a mérkőzést, és a jövőre kell koncentrálnuk. Én sem tudom még, hogy folytatom-e a válogatottban. ---- Görögország:

sportnet.gr
: "Sosem hagyjuk abba az ünneplést!"

Eleftherotüpia: "Minden görög fanatikus öröme"

Sportline: "Az álmok útján, a görögök útján"

Kathimerini: "A nagy menetelés mesébe illő vége – Mi vagyunk a bajnokok!"

Ta Nea: "Földet érés Lisszabonban – 25 ezer görög volt végül ott"

Dimokratiki: Ez a legnagyobb nap!

Aegean Times: A tündermeséből történelem lett


Portugália:

O Jogo:
Hiányzott a tartalom

A Bola: Büszkeség és szomorúság (A címlapon felül Giovanni Trapattoni benficába érkezése szerepel, az Eb-döntő csak alatta, kisebb méretben)

Record: És a győztes… Görögország

Público: Jogos volt a büntető [vagyis büntetés]

Desporto: A görögök megríkatták Portugáliát

Diário de Notícias: Az élet megy tovább… ---- Kicker: "Hariszteasz kupát fejelt a görögöknek"

A sport1.de internetes honlap is Rehhagelt dicsőíti: "A portugálok Achilles-sarka egy germán barbár volt"

Bild: "Ünneplésben már világbajnokok – Otto Rehaklesz Európa-bajnok"

The Sun: "Görög istenek – Ottó ászai uralják Európát"

A Daily Mail elsősorban a saját válogatottjával törődik, miszerint négy angol került be a torna álomcsapat keretébe, csak ezután foglalkozik a döntővel: "Tundérmesébe illő vég a dicső görögöknek"

The Times: "A portugálokat levágták a görög eposzban"
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik