Még Nuno Gomes a hős

Vágólapra másolva!
2004.06.22. 22:29
Címkék
Kedden valamivel visszafogottabbak voltak a portugál lapok, ami érthető, hétfőn ugyanis a válogatott tagjai kimenőt kaptak, és csak estére tértek vissza az alcochetei edzőtáborba.
A mintegy egynapos "uborkaszezont" két motívummal hidalták át az újságok: egyrészt a spanyolok elleni győztes gólt szerző Nuno Gomest emelték piedesztálra, másrészt azzal foglalkoztak, hogy Luiz Felipe Scolari fiainak Anglia lesz a következő ellenfele.
A Record formabontó módon két címoldallal jelent meg, azaz a hátsó oldalt is elsőnek szánta. Az egyiken egy átigazolási hír, a másikon pedig Nuno Gomes szerepelt. Ez utóbbin a csatár egyik mondata jelent meg főcímként – "Nem érzem magam nemzeti hősnek" –, míg alcímként a lap a következőt írta: "A klasszis, aki eldöntötte a Spanyolország elleni mérkőzést, 85 percenként talál a kapuba a válogatott mezében. Eusébiónak 136 percre volt szüksége." A Record egyébként igyekezett visszavágni a Marcának – amely korábban azt írta Figóról, hogy a görögök elleni mérkőzésen el akarta hagyni a pályát, amikor az ellenfél tizenegyeshez jutott –, és kellő cinizmussal kiemelte a spanyol sportlap egyik cikkének azon részét, amelyben Nuno Gomesről úgy vélekedik, hogy "leszálló ágban lévő labdarúgó".
Az O Jogo is Nuno Gomest tette ki a címlapjára, és szintén a csatár nyilatkozatát használta fel főcímnek. "Van egy szerencsecsillagom" – áll az újság első oldalán, amit a Benfica játékosa jelen esetben arra mondott, hogy miként négy éve, most is sikerült fontos gólt lőnie az Európa-bajnokságon. Az újság vezércikkében már a következő ellenfélről értekezik Intézzük el Angliát! címmel.
Az A Bola az NBA-ből kölcsönözte a főcímét: "Szeretem ezt a játékot" – áll öles betűkkel a címlapon, közvetlenül a lapot bal oldalt teljesen betöltő Nuno Gomes-kép mellett. Az első oldalra azért itt is jutott egy idézet a csatártól: "Remélem, Portugália csupán a döntő után áll le, már csak azért is, mert másnap lesz a születésnapom."
A Jornal de Notícias szerint "Jöhetnek az angolok". A legnagyobb portugál politikai lap szerint "Rooneyra nagyon oda kell figyelnie Ricardónak és társainak", ám a briteket is figyelmezteti a cikk írója: "2000-ben 0–2-ről állt fel a csapatunk, amikor Nuno Gomes döntő gólt lőtt. Felejthetetlen!"
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik