Vér folyt a váci futballpályán

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2004.05.27. 23:02
Címkék
A diósgyőri szurkolók botrányos viselkedésétől volt hangos a váci stadion szerda este. A rendezők nem számítottak arra, hogy mennyi vendégszurkoló érkezik, és nagyon kevés rendőr volt a stadionban és környékén.
A Vác–DVTK NB I B-s bajnoki mérkőzés 86. percében – mint tudósításunkban is írtuk – a vendégek táborából többen átugrottak a kerítésen, és berohantak a pályára, majd hátba rúgták a hazaiak kapusát, Stammel Andrást, mire Ábrahám Attila játékvezető félbeszakította a találkozót. A lelátón maradt drukkerek ekkor nagy nehezen valahogy visszacsalogatták a szektorba a pályán randalírozókat, és amikor megnyugodtak a kedélyek, akkor a meccs is folytatódott. Végül kiderült, hogy élvonalba jutott a Diósgyőr, és ekkor a vendégszurkolók a klubház felé tódultak, hogy begyűjtsék kedvenceik felszerelését: a rendezők próbálták visszaszorítani a tömeget és bezárni a vasajtót, de azt a nekihevült miskolciak benyomták.
És ekkor majdnem tragédia történt…
Az összetorlódott szurkolók előtt ugyanis egy ablaktábla is betörött, mégpedig azért, mert abba egy, a tömeggel hadakozó rendőrt is belöktek – hogy pontosan mi is történt, arról a videofelvételek árulkodnak majd. A rendőr súlyos sérüléseket szenvedett, a nyakát és hátát tíz centiméter hosszan szántotta végig az éles üveg, és még az éjjel több órás műtéten esett át, és a sérült állapota – úgy tudjuk – immár kielégítő.
Varga Tünde, a váci rendőrkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés ügyében nyomoznak, míg három szurkolót elvittek a helyszínről, akik a váci hálót tépték szét. Többen rugdosták, dobálták a rendőrautót, de az padlógázzal kirobogott a diősgyőri szurkolók gyűrűjéből.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik