Tud küzdeni a Békéscsaba

A mérkőzésről tudósított: JÁVOR PÉTER, VAJDA GYÖRGYA mérkőzésről tudósított: JÁVOR PÉTER, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2004.05.19. 22:32
Címkék
Könnyen lehet, hogy hamarosan átalakul Békéscsabán a labdarúgócsapatot működtető futballvállalkozás tulajdonosi köre. Információnk szerint a jelenlegi tulajdonosok eladnák a kft. nagyobb hányadát, és a tárgyalások ez ügyben már megkezdődtek, az egyelőre még magát megnevezni nem kívánó horvát üzletemberrel.


Úgy tudjuk, ha az üzlet megköttetik, új vezetőedző érkezik az Előréhez, persze már csak a bajnokság után, de más személyi változások is elképzelhetők. Megtudtuk azt is, hogy bár volt idő, mikor csúsztak a fizetések, kedd este megkapták járandóságaikat a labdarúgók (a pontprémiumokkal korábban sem volt gond, igaz, a tavasszal nem is nagyon gyűjtötték a pontokat a csabaiak).
A vendég győrieket sem veti fel a pénz, bár Tarsoly Csaba mindent elkövet, hogy előteremtse a gondtalan működéshez szükséges összeget. A tulajdonosi erőfeszítéseket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a szerdai találkozóra különgépet bérelt a csapat számára (kedd délután a Bayern Münchennel játszott gálamérkőzést a zöld-fehér egylet), és ez a költség meghaladja az 500 ezer forintot.
A mérkőzés első félidejében a győriek azt hitték, még mindig a gálán futballoznak. A Békéscsaba erőlködés nélkül rúgott két gólt a rendkívül indiszponáltan, tompán futballozó győri védők között Sebők Zsolt kapujába. Érezte a bajt Reszeli Soós István szakmai igazgató és lecserélte Regedei Csabát és Zsók Józsefet. A váltástól harcosabb lett a vendégek középpályássora, de a kétgólos előnyt nem tudta kiegyenlíteni a Győr az első félidőben.
Bár sokan temették a mérkőzés előtt a békéscsabaiakat, ám az Előre FC játékosai bizonyították, még nincs veszve semmi. Nem játszottak ugyan látványosan, nem parádéztak Kovács Béláék, de szorgalmasan tették a dolgukat a fáradt ETO ellen. Végül is begyűjtötték a három pontot, s ezzel megteremtették az esélyét annak, hogy elkerüljék az osztályozót. A Győr harmatgyenge futballt produkálva viszont könynyen lehet, hogy helyet cserél majd az Előrével. Bár ismerve a győri viszonyokat, még történhetnek pozitív változások az ETO-nál. Összességében megérdemelten nyert az Előre FC a számára oly fontos találkozón, az ETO pedig nyilván kissé elkábulva a keddi gálától elgondolkozhat azon, miként is szerezhet még örömet szurkolóinak. ---- 9. perc: Vincze Zoltán jobbról szabadrúgásból beemelt a győri kapu előterébe, Valentényi tíz méterről kapura pörgetett, de Sebők Zsolt szögletre tolta a labdát. Ismét Vincze Zoltán állt a labda mögé, szögletrúgásból beemelt a kapu előterébe, az ötös jobb sarkáról Udvari fejjel megcsúsztatta a labdát, amely Zsókot súrolva vágódott a hálóba.
1–0
24. perc: Nicsenko indította a jobb oldalon Pericet, aki a jobbösszekötő helyéről, 18 méterről megcélozta a kaput, a labda a bal kapufa mellett suhant el.
25. perc: Vincze Zoltán Böjte szorításában kényszerből a tizenegyespontról visszafejelt Kovács Béla elé, aki 17 méterről, kapásból megcélozta a kaput, de a labda a bal sarok mellett zúgott el.
28. perc: Schindler jobbról középre adott a kapunak háttal álló Javrujannak, aki tett egy fél fordulatot, majd nyolc méterről megcélozta a kaput, de Sebők Zsolt kiütötte a labdát.
29. perc: Javrujan kényszerítőzött a tizenhatoson belül Kovács Bélával, akit Zsók csak szabálytalanul tudott szerelni. Tizenegyes! A büntetőből Kovács Béla jobbal, laposan lőtt, a labda pedig a bal kapufa tövéről vágódott a hálóba.
2–0
59. perc: Valentényi bal oldali beadását Hoffmann 12 méterről, előrevetődve kapura fejelte, Sebők Zsolt azonban vetődve védett.
84. perc: A korábban csereként beálló Vlajics megsérült, nem tudta folytatni a játékot és lesétált a pályáról. ---- A megbízott edző Németh Zoltán ismét rövidnadrágot és pólót húzott magára, így szaladgált együtt a csabai labdarúgókkal a mérkőzés előtt.A kispadra is futballcipőben és melegítőben ült le. Az ő lelkesedésén tehát nem múlott semmi.


A Bayern elleni gálameccs sok győri futballrajongót vonzott, ám Békéscsabára már nem érkeztek sokan: egész pontosan egyetlen győri szimpatizáns kelt útra, igaz, ő legalább egy zászlót is hozott magával. A kedvencek futballja csak a sztárok ellen volt érdekes…


Szavazás

Ki játszik osztályozót?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik