Hiába támadtak a vendégek

A mérkőzésről tudósított: SZÉKELYHIDI JÁNOS, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: SZÉKELYHIDI JÁNOS, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.10.19. 21:54
Címkék
A soproniak egyértelműen jobban kezdték a mérkőzést, és bizony, ha Baumgartner Attila nagy helyzetben nem rúg lyukat, akkor már a 2. percben előnyhöz juthatott volna a bordó-szürke együttes.
A Matáv egyébként a már megszokott harcos futballját játszotta, ami azt jelentette, hogy a saját térfelén az első adandó alkalommal faultolt valamelyik vendégjátékos; persze csak akkor, ha szabályos eszközökkel nem sikerült megállítani a fehérvári próbálkozásokat. Az már az első pillanatokban látható volt, hogy a soproni ellentámadások kivédése komoly feladatot jelent a hazaiaknak, és bizony, ha figyelmesebbek a Matáv támadói, előnyt szerezhetett volna Pintér Attila csapata. Voltaképpen helyzet nélkül jött a fehérváriak vezető találata, hiszen Bojan Lazics akaratlanul, kézzel ütött a labdába egy szabadrúgást követően a büntetőterületen belül, és bár a tavaly még a Videotonban védő Milinte Árpád hárította a megítélt tizenegyest, társai nem voltak elég figyelmesek, így a kipattanó labdát Ion Voicu akadálytalanul lőhette a hálóba. Bármilyen hihetetlen, az első góllal kecsegtető támadást csak fél órai futballt követően vezette a székesfehérvári gárda, és bár Marian Savu emelése után a labda elkerülte a kaput, joggal szólt a taps. A jelenetet megelőző percek egyébként soproni próbálkozásokat hoztak, a jobb oldalon Cseke László révén többször is a hazai védelem mögé tudott kerülni a Matáv.
"Miért nem fociztok inkább?!” – hangzott fel a lelátón a folytatás 10. percében, és való igaz, ebben az időszakban sokkal inkább küzdöttek, birkóztak a csapatok, semmint futballoztak. Egyre több lett az átadási hiba, a két szakvezető egyaránt cserékkel igyekezett javítani csapata játékát – Csank János például pályára küldte az élvonalban ezúttal debütáló 19 esztendős Nagy Dánielt –, ám egy ideig csak azt lehetett megállapítani, hogy a Matáv mezőnyfölénye ellenére a Videoton őrizni tudja az előnyét. A játékrész második felében aztán feljavult a Videoton futballja is, ekkor már a hazaiak is több tetszetős támadást vezettek, de valahogy azt lehetett érezni, hogy a pályán lévő labdarúgók ezen a napon a Voicu-találatot leszámítva képtelenek a hálóba találni. Aztán szinte az utolsó pillanatban Dvéri Zsolt megszerezte csapata második találatát is.

Percről percre
2. perc: Egy bal oldali támadás végén a Sopron szerezhette volna meg a vezetést, Baumgartner azonban ziccerben lyukat rúgott, és, ha üggyel-bajjal is, de felszabadítottak a fehérvári védők.

Szabó Tibor (balra) és Balaskó Iván versenye, akárcsak a meccs, hazai sikert hozott (Fotó: Danis Barna)
Szabó Tibor (balra) és Balaskó Iván versenye, akárcsak a meccs, hazai sikert hozott (Fotó: Danis Barna)
Szabó Tibor (balra) és Balaskó Iván versenye, akárcsak a meccs, hazai sikert hozott (Fotó: Danis Barna)
18. perc: Magasföldi szabadrúgása után a sorfalban álló Lazics kézzel ütött bele a labdába, a bíró pedig tizenegyest ítélt. Tóth Balázs jobb lábbal a kapu jobb oldalát célozta meg, de Milinte jól érezte az irányt, és kiütötte a labdát. Ám balszerencséjére Voicu jól időzítve rajtolt, és hat méterről, kíméletlenül lőtte a labdát bal lábbal a jobb sarokba.
1–0
22. perc: Cseke a jobbösszekötő helyén kitűnően passzolt Baumgartnerhez. A középpályás azonban bal lábbal, hat méterről, gólhelyzetben a kapu fölé lőtte a labdát.
31. perc: Voicu ívelt be a bal oldalról. Milinte kilépett kapujából, ezt Savu észrevette, és 20 méterről az üresen hagyott kapura emelt. A labda, ha centiméterekkel is, de a kapu mellé hullott.
38. perc: Szabó Tibor átadásával Hercegfalvi játszotta át őrzőjét, jól vezette fel a labdát, de beadása kicsit mélyre sikerült, így gólhelyzetben az ötösön Savu nem érte el a labdát.
60. perc: Baumgartner egy csellel átjátszotta Schwarczot, és 12 méterről kapura lőtt. Tudor a jobb kapufa mellől ütötte szögletre a labdát.
70. perc: Dvéri 20 méterről célozta meg váratlanul a bal alsó sarkot. Ez egy kicsit meglepte Milintét, csak üggyel-bajjal védett.
71. perc: Szabó Tibor kitűnő ütemben indította Hercegfalvit, aki helyzetbe került, de 12 méterről elhamarkodottan Milinte ölébe emelte a labdát.
75. perc: Bausz a balösszekötő helyén, 18 méterről váratlanul kapura lőtt. Schwarczon megpattant a labda, a bal alsó sarok felé tartott, de Tudor bravúrral szögletre ütötte azt.
90. perc: Hercegfalvi a balösszekötő posztjáról remekül indította a fellazult soproni védelem mellett Dvérit, aki 12 méterről, jobb lábbal biztosan lőtte a kapu bal alsó sarkába a labdát.
2–0

Mestermérleg

Csank János
, a Videoton vezetőedzője:
"Az első félidőben a technikai hibák miatt nehéz volt feltörnünk a soproni védelmet, a fordulás után jobban érvényesült az akaratunk. Ilyen meccseket kell játszani, mert akkor a nézők visszatérnek a lelátókra."

Pintér Attila, a Sopron edzője:
"Nagyon nehéz bármit is mondani. A csapat mindent megtett, de Magyarországon a szabályokat nem egyformán értelmezik. Büszke vagyok a csapatomra, egy szervezetten játszó Videotontól kaptunk ki."

Fény és árnyék


Verekedtek a kispestiek

Székesfehérvár. Noha a sportnaptár szerint Fehérvár szombaton csak jégkorong- és kézilabdameccsnek adott otthont, kiderült, kisebb ökölvívó-viadalt is rendeztek aznap a városban. A bodajki futballmérkôzésrôl hazafelé tartó Honvéd-drukkerek ugyanis elôbb a Videoton „véletlenül arra lézengô” fanatikusaival, majd a helyi rendôrséggel kerültek kisebb összetűzésbe. Az össznépi pofozkodás, gumibotozás, gázsprayfújás végeredménye: 15 szurkolót elôállítottak. Tízet még aznap este szabadon engedtek, a többiektôl vasárnap délután vettek ideiglenes búcsút az illetékesek. Ideiglenes, hiszen a késôbbiekben bírósági tárgyalás vár rájuk.
A vendégek kapusának, Milinte Árpádnak sok védenivalója nem akadt a találkozó során, ám amikor kellett, nagyszerű érzékkel avatkozott játékba. A kapus tavaly még a Videoton keretéhez tartozott, s ezúttal egykori sikerei színhelyén igazolta, hogy a soproniak jó vásárt csináltak a szerződtetésével. Sokadszor lehet megállapítani, hogy teljesítményével nagymértékben hozzájárult a Matáv kedvező megítéléséhez.

Eredetileg a Videoton–Matáv Sopron összecsapást pénteken játszották volna, s amikor ezt a játéknapot az illetékesek kijelölték, még úgy volt, hogy a televízió is közvetíti a 90 percet. Nos, tudjuk, azóta módosult az összecsapás kezdési időpontja, ám Székesfehérvárott ugyanebben az időpontban rendezték a jégkorongozók Kontinentális Kupáját, mert az Alba Volán hokisai éppen a futballmeccs elől tértek volna ki…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik