NB I B: Celldömölk-Lombard FC 2-3

TÍMÁR MIHÁLYTÍMÁR MIHÁLY
Vágólapra másolva!
2003.06.14. 22:22
Címkék
GÓLSZERZÔ
Kincses a 12. percben 12 méterről, ballal a bal sarokba gurított (0–1). Németh József a 33. percben öt méterről a jobb sarokba lőtt (1–1). Nagy Sándor a 44. percben 13 méterről a bal felső sarokba bombázott (1–2). Kincses a 63. percben öt méterről a jobb felső sarokba fejelt (1–3). Orovecz a 88. percben tíz méterről lőtt a hálóba (2–3)

SÁRGA LAP
Lengyel (felrúgta Kajt) a 34., Farkas A. (kezezésért) a 61., Jáger (Tóth Péter felvágásáért) a 68., Tóth P. (buktatta Jágert) a 82. percben
SZÖGLETARÁNY: 4:9 (1:5)
A mérkőzés előzményeiről annyit: sokáig úgy volt, hogy a celldömölkiek, félve a szombathelyi szurkolóktól, biztonsági okokból felcserélnék pályaválasztói jogukat, vagyis a találkozót Szombathelyen rendezték volna. Csakhogy a labdarúgóliga, hivatkozva a feljutásért vívott kiélezett harcra, úgy döntött, ez túl nagy előny lenne a Haladásnak, így nem engedélyezte a pályacserét. Végül tehát Celldömölkön került sor a mérkőzésre, mintegy 400 vendég-, és 1000 hazai drukker előtt. A Haladás-tábor legnagyobb örömére góllal kezdtek kedvenceik, rögtön az első helyzetből Kincses Péter vette be Baji Tamás kapuját. A támadó nem sokkal később duplázhatott volna, amikor egyedül vezette a labdát Bajira, ám a kapus kitűnő érzékkel, vetődve védett. A kihagyott helyzet megbosszulta magát, mivel a házigazdák húszéves, saját nevelésű reménysége, Németh József a 33. percben egyenlített. Sokáig azonban nem örülhettek az eredménynek a hazaiak, a félidő előtt nem sokkal ugyanis Nagy Sándor ismét előnyhöz juttatta a Lombardot. A szünet után a Haladás növelni tudta előnyét, egyben biztossá téve ezzel győzelmét. A vendégek azonban nem csupán ezt a találkozót, hanem a Bük mérkőzését is figyelték, és mivel riválisuk szintén győzni tudott, nem lehettek felhőtlenül boldogok, hiszen a bükieknek a következő két forduló valamelyikében pontot kell veszíteniük, míg a Haladás már nem hibázhat. A találkozó nem múlt el botrány nélkül: tíz perccel a lefújás előtt néhány szombathelyi huligán verekedést provokált, őket a rendőrök állították elő.

Mestermérleg
Horváth Tamás:
– Egyenrangú ellenfelei voltunk a Haladásnak, nagy védelmi hibáinkat kihasználva azonban nyertek a szombathelyiek.
Détári Lajos: – Gratulálok a csapatomnak, időnként jól játszottunk. Többeknek ez volt hat nap alatt a harmadik mérkőzése, ők erőn felül teljesítettek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik