NB I B: BKV Előre - Pécsi MFC 1-3

UGRÓCZKY KÁROLYUGRÓCZKY KÁROLY
Vágólapra másolva!
2003.05.04. 23:15
Címkék
GÓLSZERZŐ
Horváth S. a 4. percben három méterről fejelt a hálóba (0–1). Kutas a 23. percben a kifutó Sólyom mellett 12 méterről a saját kapujába gurította a labdát (öngól, 1–1). Pest K. az 58. percben öt méterről fejelt a kapu bal sarkába (1–2). Horváth Gy. a 81. percben büntetőből lőtt a kapu jobb oldalába (11-esből, 1–3)
SÁRGA LAP
Varga A. (meglökte Horváth Gyulát) a 81., Kovács A. (visszahúzta Sipost) a 86. percben.
SZÖGLETARÁNY: 6:5 (2:3)

Egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó, mert Pest Krisztián édesapja szombat virradóra elhunyt. Már a negyedik percben vezetést szerzett a listavezető egy bal oldali szöglet után, ehhez a gólhoz azonban a BKV Előre egész védelme csak asszisztált. A korai gól jót tett a mérkőzésnek, az Előre nagy erőket mozgósítva támadott, a Pécs a vezetés birtokában taktikusan átengedte a teret ellenfelének. A 23. percben ritkán látható góllal egyenlítettek a vendéglátók: Kutas Gábor feltehetőleg haza akarta adni a labdát kapusának, Sólyom Csaba azonban kilépett a kapuból, így a labda akadálytalanul gurult át a gólvonalon, így lett 1–1 az eredmény. Az egyenlítő gól után is a BKV támadott többet, de eredmény nélkül. Az 50. percben ismét vezetést szerzett a bajnokaspiráns, és megint szöglet után került a labda Fülöp Márton hálójába. A hazai csapat becsületére legyen mondva, megpróbált ismét egyenlíteni, helyzeteit azonban elhibázta. A 81. percben végleg eldőlt a pontok sorsa, az addig jól játszó Varga Attila a tizenhatoson belül teljesen fölöslegesen fellökte Horváth Gyulát, a közelben álló játékvezető, Megyebíró János azonnal tizenegyest ítélt, a büntetőt a sértett értékesítette. Így a listavezető pécsi együttes végül magabiztosan győzött.

Mestermérleg

Dajka László:
– Röviden csak azt tudom mondani, hogy a látottak és a helyzetek alapján fordított eredmény is születhetett volna.
Nagy Tamás: – Egy héttel ezelőtt méltatlankodtam a játékvezető működése miatt, most viszont az a véleményem, hogy az ő teljesítménye felülmúlta a mérkőzés színvonalát. A győzelmet Pest Krisztián édesapja emlékének ajánljuk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik