Balassagyarmat-Diósgyőr 0-1. Remek helyzetkihasználás

BALÁS RÓBERTBALÁS RÓBERT
Vágólapra másolva!
2003.03.15. 23:04
Címkék

GÓLSZERZÔ
Vitelki a 34. percben, Ulveczki hatalmas bedobása után a hazai kapus fölött is átszálló labdát az ötösről az üres kapu jobb oldalába fejelte (0–1)

SÁRGA LAP
Virágh (felvágta Ivitzet) a 15., Gáspár (buktatta Montvait) a 18., Dobos (lerántotta Morvayt) a 44., Palaticzky (reklamálásért) a 68. percben

KIÁLLÍTVA
Gáspár (megkapta második sárga lapját) a 74. percben

SZÖGLETARÁNY: 5:1 (2:0)

A kellemetlen, metsző szélben sokáig csak unalmas, helyzetek nélküli mezőnyjátékkal csordogált a találkozó. Az első kisebb lehetőségre húsz percig kellett várni, de ekkor Havrán József, miután középen két csellel tisztára játszotta magát, 16 méterről, gyengén Nagy Zoltán kezébe gurította a labdát. Tíz perc elteltével megrezdült a diósgyőri háló, de Havrán gólját les címén érvénytelenítette a játékvezető. Enyhe mezőnyfölényben játszott a hazai együttes, de a határozott vendégvédők már csírájában elfojtották a gyarmati akciókat. Mi több, egy hatalmas kapushiba után a diósgyőriek teljesen váratlanul vezetést szereztek, s ettől kezdve a vendégek akarata érvényesült a pályán. Szünet után kissé megélénkült a játék, a házigazdák immár három csatárral támadtak, de a diósgyőri védelem magabiztosan verte vissza a gyarmatiak vérszegény próbálkozásait. A játékrész derekán megfogyatkozott a hazai gárda, amikor Gáspár Endre egy szabálytalanság után megkapta második sárga lapját, majd a pirosat is. A folytatásban tíz emberrel is próbálták menteni a menthetőt a hazaiak, de támadásaikban nem volt átütő erő. Az utolsó pillanatokban Havrán közvetlen közelről elpepecselte a mérkőzés legnagyobb ziccerét, így a balassagyarmati legénység elszenvedte első hazai vereségét.

MESTERMÉRLEG
Gergely Károly:
– Próbáltunk nagy erőfeszítéseket tenni a győzelem érdekében, de sajnos ma nem sikerült semmi a játékosaimnak, így a szervezetten játszó Diósgyőr megérdemelten vitte el a három pontot.
Pajkos János: – Egy olyan mérkőzésen sikerült nyernünk, ahol a küzdelem dominált, folyamatos játék nem alakult ki, de a pálya méretéből adódóan erre is készültünk. Az egyetlen helyzetünket sikerült kihasználnunk, s ezzel eldöntöttük a három pont sorsát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik