Debrecen - Győzelemmel búcsúztak

Vágólapra másolva!
2003.02.20. 21:47
Címkék
Hiába lőtt vasárnap a grúz Kahaber Sketiani két gólt a Tiencsin Teda hálójába, a kínai gárda edzőstábját mégis Kerekes Zsombor teljesítménye nyűgözte le. Persze igazságtalanok lennénk, ha elfelednénk: a hórihorgas támadó is eredményes volt a Tiencsin elleni edzőmeccsen (30). A találkozó végeztével a kínaiak küldöttséget menesztettek a Perugiában edzőtáborozó DVSC helyszínen tartózkodó elnökéhez, Szima Gáborhoz és ügyvezetőjéhez, Szilágyi Sándorhoz, és a csatár vételára iránt érdeklődtek.
DVSC–Fiumicino (olasz) 1–0 (0–0)
Róma
DVSC: Balogh J. – Bernáth, Máté, Marton, Hanák –Belényesi, Flávio Pim, Vincze G. (Kiss Z., Andorka), Sketiani – Kerekes, Kolbe
A DVSC gólját Kerekes szerezte
DVSC–Fiumicino (olasz) 1–0 (0–0)
Róma
DVSC: Balogh J. – Bernáth, Máté, Marton, Hanák –Belényesi, Flávio Pim, Vincze G. (Kiss Z., Andorka), Sketiani – Kerekes, Kolbe
A DVSC gólját Kerekes szerezte
Hogy üzlet is lesz-e a megkeresésből, az elkövetkező néhány napban kiderül, csakúgy, mint az olasz edzőtábort kihagyó szerb csatár, Vladimir Nenadics esetében, akit egy katari egylet kíván szerződtetni. Eldőlt viszont Szabó János sorsa; a középpályás fél évig kölcsönben az NB I B-s DVTK-t erősíti majd.
Csütörtök délután, a hazaindulás előtt, lejátszotta utolsó találkozóját a Loki a D1-ligás római Fiumicino ellen.
"Néhány játékostól eltekintve azok léptek pályára, akik az Örgryte elleni összecsapást kihagyták – mondta Szentes Lázár vezetőedző. – Nem találtuk a ritmust, a helyzeteinket kihagytuk, az ellenfél pedig lelkesen őrizte a döntetlent, szerencsére hiába… Kellemesebb az összkép az edzőtábor egészét nézve. Különböző futballkultúrájú klubokkal szemben mérhettük le tudásunkat, és helyt is álltunk, ami a jövőre nézve biztató. Kitűnő pályákon nagyszerű körülmények közt készülhettünk, azaz megérte Olaszországba jönni.”
A szakvezető a két edzésen a Perugiánál szerepelt csapatkapitányról, Böőr Zoltánról is ejtett néhány szót: "Zolinak ez csupán egy előzetes ismerkedése volt az olaszokkal, a sorsa csak a tavasszal vagy a nyáron dől el.”
Hasonlóan vélekedett Böőr is, aki csütörtökön pályára lépett a Perugia–Lazio tartományi válogatott (2–0) mérkőzésen – az utóbbi gárda soraiban.
"Azt hittem, a perugiaiak között kapok szerepet – mondta a csapatkapitány. – Fiatalok közé kerültem, akik egymást sem ismerték, ráadásul nehéz volt kommunikálni, mert az olaszok nem nagyon beszélnek angolul. Persze nem ez volt az oka, hogy nem ment úgy a futball, mint a szerdai edzésen az egymás közötti játékon, ahol két gólt is lőttem. A három, a Perugia együttesével töltött nap alatt felmérhettem, hogy az olasz első ligás játékosokhoz képest miben kell fejlődnöm. Ha igaz, tavasszal eljönnek az olasz klub megfigyelői egy-két mérkőzésünkre, ezért úgy vágtam bele ebbe a három napba, hogy tudtam: alapvetően nem ezen a hetvenkét órán múlik a jövőm.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik