Nándi bácsira is emlékeztek

Vágólapra másolva!
2003.02.10. 20:36
Címkék
Grosics Gyulára is koccintottak a társak
Grosics Gyulára is koccintottak a társak
Grosics Gyulára is koccintottak a társak
Grosics Gyulára is koccintottak a társak
Grosics Gyulára is koccintottak a társak
Grosics Gyulára is koccintottak a társak
Olyan a Régi Sipos halászkert a magyar futballban, mint egy kincses sziget. Ha az ember időnként beül halászlét enni, minden esélye megvan arra, hogy szembetalálkozik a dicső múlttal. Így volt ez hétfőn is, odakint repkedtek a mínuszok, meg a varjak, s jöttek az újabb lehangoló hírek a futballról, ám bent, az óbudai étteremben újra megállt az idő. Ez még akkor is igaz, ha ismét születésnapot ünnepelhettek egykori klasszisaink. Fejér Miklós, a Régi Sipos vezetője szokásához híven vendégül látta azokat a játékosokat, akik miatt annak idején még megteltek a lelátók. Szóval ezen a napon újra összekoccintották a poharakat a közelmúltban vagy a következő napokban jubiláló barátokra: Szepesi György és Illovszky Rudolf nyolcvanegyedik, Grosics Gyula hetvennyolcadik, és a legendás dorogi kapus, Ilku István hetvenedik születésnapját ünnepelték.
És micsoda asztaltársaság jött össze !
Az ünnepelteken kívül ott volt többek között Buzánszky Jenő, Machos Ferenc, Sándor Károly, Várhidi Pál, Rudas Ferenc, Faragó Lajos, Gyetvai László, Raduly József, no meg a Csepel 1947-es bajnokcsapatának fedezete, Szentesi Károly. Mintegy harmincan emelték poharukat a születésnaposokra – és emlékeztek meg az elhunytakról. Sokan, nagyon sokan távoztak el az egykori kedvencek közül, ám soha nem lehet elfelejteni mondjuk Farkas Jánost, Tichy Lajost, Mátrai Sándort, Hidegkuti Nándort, hogy csak néhány nevet említsünk.
Az Aranycsapat legendás kilenceséről amúgy külön is megemlékeztek: Nándi bácsi annak idején azt mondta egyszer Fejér Miklósnak: "Mikikém, imádom a halászlédet, de most csinálj nekem fokhagymás, zsíros pirítós kenyeret, úgy megkívántam…” Nem volt ez valamiféle nagy kérés, úgyhogy pillanatok alatt el is készült az ínyencfalat, és úgy megszerette mindenki, hogy Nándi bácsi emlékére ezen a hétfőn is ez volt a menü…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik