Mi a fene ez a sok hatos?

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2014.02.09. 22:02
Címkék
A szocsiban zajló téli olimpia kapcsán sok szó esik mostanában Oroszország melegellenes törvényeiről. Igaz, a hóhoz nincs sok köze a blognak,de...

A szocsiban zajló téli olimpia kapcsán sok szó esik mostanában Oroszország melegellenes törvényeiről. Igaz, a hóhoz nincs sok köze a blognak,de orosz futballista barátaimtól tudom, hogy az ő életüket is beárnyékolja Putyin nagy felháborodást kiváltó melegellenes politikája. Sok női labdarúgó is csatlakozott ahhoz a mozgalomhoz, amely a XXII. téli olimpia kapcsán indult el. Minden, amit a 6. alapelvről tudnod kell.A szocsiban zajló téli olimpia kapcsán sok szó esik mostanában Oroszország melegellenes törvényeiről. Igaz, a hóhoz nincs sok köze a blognak,de orosz futballista barátaimtól tudom, hogy az ő életüket is beárnyékolja Putyin nagy felháborodást kiváltó melegellenes politikája. Sok női labdarúgó is csatlakozott ahhoz a mozgalomhoz, amely a XXII. téli olimpia kapcsán indult el. Minden, amit a 6. alapelvről tudnod kell.

A kampánynak reklámfilmjei is vannak. Már ez is épp elég sírós:

Ez viszont egyértelműen a legmegrázóbb kisfilm, amit az utóbbi időben láttam. "Oroszország olimpiai sportággá tette a diszkriminációt."

Aki az alábbi ábrával találkozik tehát, ne lepődjön meg:

Megan Rapinoe napokkal ezelőtt erre cserélte profilképét Twitteren.Az American Apparel minikollekciót dobott a piacra, itt vásárolhatsz te is belőle.

Emberi jogi aktivisták tucatjai utaztak Szocsiba, hogy valamilyen módon felhívják a figyelmet az Olimpiai Charta alapelveire. Itt például Hudson Taylor birkózó látható. Szervezete, az Athlete Ally olyan sportolókat tudhat tadjai közt, mint Andy Roddick, Martina Navratilova, és egy fél csapatni NFL-játékos.

A mozgalomhoz nem csak sportolók csatlakoztak, itt például Olivia Wilde, a Dr. House sztárja viseli az emblémát a sapkáján (a sorozatban is biszexuális karaktert alakított):

No, de akkor rántsuk le végre a leplet erről a titokzatos hatosról! A megfejtés az Olimpiai Charta hatodik alapelve ("Principle 6") . Ez pedig kimondja, hogy:

"Bármely országgal, személlyel, fajjal, vallással, politikával, nemmel kapcsolatba hozható vagy bármely egyéb megjelenési formában megjelenő diszkrimináció összeférhetetlen az Olimpiai Mozgalommal."

Bármely országgal, személlyel, fajjal, vallással, politikával, nemmel kapcsolatba hozható vagy bármely egyéb megjelenési formában megjelenő diszkrimináció összeférhetetlen az Olimpiai Mozgalommal.Bármely országgal, személlyel, fajjal, vallással, politikával, nemmel kapcsolatba hozható vagy bármely egyéb megjelenési formában megjelenő diszkrimináció összeférhetetlen az Olimpiai Mozgalommal."

Putyin vélhetően elfelejtette ezt elolvasni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik