Nincs többé Santos – Brazília, ébresztő!

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.01.04. 19:01
Döbbenten állok a hír előtt, de sajnos semmi kétség, igaz: a brazil női labdarúgás egyik legfontosabb klubja, a Santos nincs többé.   Amint...

Döbbenten állok a hír előtt, de sajnos semmi kétség, igaz: a brazil női labdarúgás egyik legfontosabb klubja, a Santos nincs többé.Döbbenten állok a hír előtt, de sajnos semmi kétség, igaz: a brazil női labdarúgás egyik legfontosabb klubja, a Santos nincs többé.

Amint azt a sajtótájékoztatón Luis Álvaro Ribeiro elnök elmondta, a csapat feloszlatásához anyagi problémák vezettek: egyszerűen nem találtak szponzort, a női szakág pedig így nem tud tovább működni.

A centenáriumi naptár címoldala önmagáért beszél, csak a klubvezetés süket


A történet legironikusabb pontja, hogy még javában aktuális a Santos jubileumi naptára, egy gyönyörű képekkel megpakolt, áprilistól áprilisig (pontosabban tizennegyedikéig, a Santos alapításának századik évfordulójáig) tartó futballkalendárium, amelyben a lányok szexi fotói mellett az év fontos focieseményei is szerepelnek. A női szakág ezzel szeretett volna tisztelegni a klub előtt.

A lányok bikinis fotóit az előző években is vitték, mint a cukrot, ám úgy tűnik, már sajnos ez sem elegendő a Santos megmentéséhez – ezúton küldöm forró üdvözletemet a klubvezetésnek, amely a lányok teljesítménye és centenáriumi gesztusa ellenére is szarban hagyta a női szakágat.

A Szirének (a becenév onnan ered, hogy a férficsapat beceneve Peixe, azaz Hal) dicsőséglistája láttán még szomorúbb ez a hír. A lányok többek között kétszeres Libertadores-kupa- (2009, 2010), Brazil-kupa- (2008, 2009), Nemzeti Liga-győztesek (2007), és a Paulista bajnokságot is megnyerték háromszor (2007, 2010, 2011) 1997-es megalakulásuk óta.

Szívből remélem, hogy a Paulista indulásáig észbe kap valaki, és szponzorként a csapat mellé áll, legalább a soron következő idény erejéig. Sajnos azonban, mivel a világ számos bajnokságában épp most indul az átigazolási időszak, lehet, hogy akkor már késő lesz. Érika, a Santos egyik leghíresebb játékosa máris bejelentette, hogy Koreában folytatja pályafutását. A szurkolóktól könnyek között búcsúzó támadót, illetve a hivatalos bejelentést megnézhetitek fent, ez pedig egy brazil talkshow, amelyben a Szirének a vendégek, megcsodálhatóak a 2012-es naptár képei is a háttérben, én most csak a címlapot mutatom meg egy kicsit feljebb - úgy vélem, az alkalom nem volna most megfelelő.

Bízom abban, hogy Pelé, a Santos egykori ikonja és a női futball nagy patrónusa is értesül a történtekről, és van még annyi befolyása a brazil futballéletben (meg nyilván a szponzorok között), hogy valaki segítő kezet nyújt általa a lányoknak.

Brazília, ébresztő!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik