"Puskás igazi példakép" - Exkluzív interjú Heather O'Reillyval

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.12.02. 22:12
Címkék
Egy e-maillel kezdődött minden, majd néhány levél után azon kaptam magam, hogy az amerikai profiliga egyik csapata, a Sky Blue FC kommunikációs...

Egy e-maillel kezdődött minden, majd néhány levél után azon kaptam magam, hogy az amerikai profiliga egyik csapata, a Sky Blue FC kommunikációs igazgatója azt írja nekem: nagyon tetszik neki a Kötényblog, és örömmel vennék, ha klubjuknak én lennék az itthoni „nagykövete”. Hogy ez mivel jár? Például exkluzív interjúlehetőséget kaptam valamennyi játékosukkal. Ki más is lenne első „áldozatom”, mint a FIFA Puskás-díj egyetlen női jelöltje, Heather O’Reilly? Nem, ez nem egy konzervinterjú – a kétszeres olimpiai bajnok Heather saját kezűleg írta meg nekem a válaszait, és küldte üdvözletét a Kötényblog olvasóinak.Egy e-maillel kezdődött minden, majd néhány levél után azon kaptam magam, hogy az amerikai profiliga egyik csapata, a Sky Blue FC kommunikációs igazgatója azt írja nekem: nagyon tetszik neki a Kötényblog, és örömmel vennék, ha klubjuknak én lennék az itthoni „nagykövete”. Hogy ez mivel jár? Például exkluzív interjúlehetőséget kaptam valamennyi játékosukkal. Ki más is lenne első „áldozatom”, mint a FIFA Puskás-díj egyetlen női jelöltje, Heather O’Reilly? Nem, ez nem egy konzervinterjú – a kétszeres olimpiai bajnok Heather saját kezűleg írta meg nekem a válaszait, és küldte üdvözletét a Kötényblog olvasóinak.

Heather, gratulálok a Puskás-díj-jelöléshez! Ahogy említettem, a Kötényblog magyar, mint ahogy a díj névadója is. Mit tudsz Puskás Ferencről?

Tudom, hogy ő volt az európai futballtörténelem egyik legjobb gólvágója, hogy előbb Magyarországon játszott, aztán a Real Madridban, és elképesztő mennyiségű gólt szerzett pályafutása során. Hogy edzőként is népszerű volt, és valóságos legenda vált belőle. Puskás igazi példakép mindenki számára.

Milyen érzés egyedüli nőként a jelölteké közt látni a neved – kedvenc játékosodé, Messié mellett?

Még mindig hihetetlen érzés végignézni ezen a listán, és meglátni a nevem. Megtiszteltetés. Szívből remélem, hogy az elkövetkezendő években még több női név kerül a jelöltek közé, hiszen az idei világbajnokságon, illetve a WPS idei szezonjában is elképesztő gólok születtek. Az enyém csak egy ezek közül.

A foci Amerikában szinte lányos sportnak számít, Magyarországon azonban még mindig bizarrnak találják kicsit, ha egy lány futballozik. Mit gondolsz, nálatok miért ilyen népszerű a női foci?

Remélem, hogy Magyarországon egyre több ember tárja ki a szívét a női labdarúgás felé. Mi, itt Amerikában is megvívtuk a saját harcunkat a nők elismeréséért - a munkahelyeken, az iskolában és a futballpályán egyaránt, és ez a küzdelem még mindig tart (gondoljunk csak a WPS nehéz helyzetére – a szerző). Mára viszont rengeteg sportkedvelő, köztük sok-sok férfi is nyomon követi a női labdarúgást, mert végre elismerik, ahogyan játszunk.

Milyen tanácsot adnál egy magyar focistalánynak, aki nap mint nap szembesül a nehézségekkel?

Hogy folytassa a harcot a változásért, akkor is, ha az a változás egészen picikének tűnik is. És szeresse a játékot, mert a szenvedély a legeslegfontosabb dolog, ami a sportot mozgatja.

Tényleg, milyen érzés kislányok milliói példaképének lenni?

Hatalmas megtiszteltetés, ugyanakkor óriási felelősség is egyben.

Meglepődtél, hogy Magyarországon is sokan szurkolnak neked?

Teljesen. De nagyon hálás vagyok minden egyes szavazatért, ami tőletek érkezett. Ötödikéig még lehet voksolni, kérlek benneteket, tegyétek meg, ha még nem tettétek – ez a női labdarúgás ügye, nem csupán az enyém!

Elmeséled, hogyan kezdtél el focizni?

Három bátyám van, akik éjjel-nappal fociztak, és szerencsére mindig megengedték, hogy én is beálljak közéjük. A szülővárosomnak van egy bajnoksága egészen pici kislányok számára, itt kezdtem el komolyabban játszani én is, négyéves koromban. (!!!)

Gyakran adod tanújelét annak, mennyire fontosak számodra a gyerekek, jótékonykodsz, focitáborokat szervezel, megjelensz gyermekrendezvényeken – mit gondolsz, valóban ennyire fontos a foci a gyermekek fejlődésében?

Igen. A futballnak rengeteg hozadéka van. Fegyelemre, csapatmunkára tanít, elkötelezettséget, magabiztosságot ad – ezek mind-mind kihatnak a focipályán kívüli életünkre is.

Mi a legfontosabb dolog, amit te megtanultál a labdarúgásnak köszönhetően?

Szinte végeláthatatlan, mennyi mindent tanultam a foci által, de a legfontosabb lecke számomra az volt, hogy mindig szükséged van csapattársakra. Mindenkinek megvannak a maga gyengéi és erősségei, és igazán, valóban szükségünk van egymásra. Mindenki más tulajdonságokat hoz magával a pályára, és épp így az életbe is – ezért ilyen nagyszerű és fontos dolog a különbözőségünk. Annyi mindent tanulhatunk egymástól!

A Sky Blue FC például számos nagy igazolással várja a következő szezont.

Újabb izgalmas idény előtt állunk, az erőviszonyok nagyon kiegyenlítettek a WPS-ben. Nem számítok könnyű meccsekre…

Az a hír járja rólad, hogy te vagy az amerikai válogatott mókamestere. Szoktátok heccelni egymást a válogatott edzőtáborokban vagy az öltözőben?

Hát persze, állandóan. Mi nem csupán csapattársak vagyunk, hanem a legjobb barátok is egyben. Olyan sok mindenen mentünk együtt keresztül!

Mi volt a legdurvább dolog, amivel téged megszívattak?

Egyszer a kedves csapattársaim szereztek egy használt pelenkát, és elrejtettek a hotelszobámban. Állandóan mondogattam nekik, hogy büdös van nálam, de egyszerűen lusta voltam lemenni a recepcióra, és új szobát kérni, nem akartam felhajtást. Elképzelheted, hogy pukkadoztak a röhögéstől, valahányszor elmentek az ajtóm előtt, és be kellett fogniuk az orrukat a bűz miatt.

Azt mondtad, Olaszország a kedvenc országod. Mit tudhatunk a többi kedvencedről? Villámkérdések?

Jöhetnek!

Kedvenc könyved?

A tetovált lány.

Sorozatod?

A hivatal.

Mozifilmed?

A remény rabjai.

Milyen zenét hallgatsz?

Countryt. Nálatok csinálnak countryt?

Hát, elvétve. Vannak viszont isteni kaják. Mi a te kedvenc ételed?

Imádom az olasz konyhát. Legjobban talán a parmezános csirkét.

Olaszország tényleg nagy kedvenc – mi a helyzet Magyarországgal?

Még sohasem jártam nálatok. Remélem, a jelölésem után meg kifejezetten, hogy hamarosan pótolom a dolgot!

FONTOS: HA MÉG NEM SZAVAZTÁL HEATHER GÓLJÁRA, ÖTÖDIKÉIG MÉG ITT MEGTEHETED. FOGJUNK ÖSSZE, OSSZÁTOK MEG MINÉL TÖBBEN AZ INTERJÚT, SOK KICSI SOKRA MEGY!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik