Tényleg húzzunk a konyhába?

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.06.27. 11:06
Elvesztettük nőifoci-szüzességünket, s kommentelőink közül többen rácsodálkoztak: nem is volt olyan borzasztó ez az első alkalom. Volt fieszta...

Elvesztettük nőifoci-szüzességünket, s kommentelőink közül többen rácsodálkoztak: nem is volt olyan borzasztó ez az első alkalom. Volt fieszta, orrtörés, zúzás, ma pedig a maoritól a japánon át a latin csajokig mindenki a mi kegyeinket keresi. És ma végre a férfiak is megszólalnak – bár túl sok köszönet nemigen lesz benne.Elvesztettük nőifoci-szüzességünket, s kommentelőink közül többen rácsodálkoztak: nem is volt olyan borzasztó ez az első alkalom. Volt fieszta, orrtörés, zúzás, ma pedig a maoritól a japánon át a latin csajokig mindenki a mi kegyeinket keresi. És ma végre a férfiak is megszólalnak – bár túl sok köszönet nemigen lesz benne.

Vannak illusztris szereplői a világ futballéletének, akik igen sajátos véleménnyel vannak a női labdarúgást illetően. Sokszor még az sem tudja hova tenni a dolgot, akit egyébként épp ezért fizetnének, s ez azért egy kicsit ijesztő, valljuk be. A Kötényblog összegyűjtötte a legfatálisabb baromságokat, a legfelháborítóbb és a legviccesebb kijelentéseket a csajfociról, aztán pedig négy földrész lányait veszi sorra.

Kezdjük mindjárt örök kedvencemmel, Ron Atkinson menedzser úrral, aki pont olyan modern, mint a felállás, amellyel a Notthingham Forestet pályára küldte (kifúrta Van Hooijdonkot, mert szerinte mindenkit idegesített azzal, hogy túl jó, és leniggerezte Desailly-t).

„A nőknek a konyhában a helye. Járhatnak még diszkóba meg butikokba, de semmi keresnivalójuk a futballban.”

Köszönjük, Big Ron. Üdvözlünk a… hol is? Ja, nincs munkád? Bocs.

Sepp Blatter, a kompromisszumkészségéről és fejlődés iránti elkötelezettségéről híres FIFA-elnök az alábbi, súlyos szakmaiságról tanúskodó nyilatkozattal támogatta pár éve a női futballt:

„Szerintem nőiesebb ruhában kellene játszaniuk, mint a röplabdában is. Lehetne, mondjuk, feszülős nadrágjuk. A női focisták csinosak, már ha szabad ilyet mondanom, és hát úgyis más szabályok szerint játszanak, még a labda is könnyebb náluk. Ezt is azért csináltuk, hogy őket segítsük, miért ne lehetne divatosabb a mezük?”

Ez a roppant elmés, cseppet sem hímsoviniszta meglátás kissé felpaprikázta az illetékeseket:

„Lövése sincs, miről beszél. Először is: nem játszunk könnyebb labdával, az pedig, hogy forrónaciban focizzunk, szimplán nevetséges. Az ő pozíciójában teljesen abszurd ilyeneket mondani.” (Pauline Cope, a Charlton és az angol válogatott egykori kapusa)

„Foglalkozzunk előbb a tehetséggel és a taktikai felkészültséggel, a külső legyen már másodlagos.” (Marieanne Spacey, a Fulham női csapatának egykori edzője, a valaha élt egyik legnagyobb angol női futballista)

Szerencsére vannak azért, akik már kezdik vágni, mi a szitu, mint mondjuk Arséne Wenger - aki nyilván azért ilyen empatikus a csajokkal szemben, mert többet hisztizik bármelyiküknél. (Rossz nyelvek szerint többet is menstruál.)

„Ma már senki nincs a nők ellen a futballban. A játék változik, az élet mindig előre halad.”

Kenny Dalglish egy sajátos perspektíváját is megvilágította a nők futballban betöltött szerepének, amikor a Blackburn kispadján újrakezdte az edzősködést:

„Hogy miért tértem vissza? A feleségem azt mondta, húzzak el otthonról.”

Sepp Blatter pedig fülét-farkát behúzta az őáltala okozott botrány után, és hirtelen szörnyen haladó szellemű lett:

„A futball jövője feminin.”

(Céronaldóékat elnézve mondjuk ez vitathatatlan.)

A legnagyobb oltást azonban II. Erzsébet királynő vitte be a Prem-elnök David Richardsnak 2006-ban, amikor a maga előkelő módján jelezte, annyira azért ne legyenek nagyra magukkal a pasik:

„A futball nem könnyű biznisz, és tele van primadonnákkal. De azért mégis csak gyönyörű játék.

EPIC!

No de nézzük, miről maradt le az, aki tegnap valami indokolatlan Zs-kategóriás filmet nézett az első két meccs helyett!

A hagyományosan agyhalál nyitómeccseket a németek azzal az okos húzással kerülték el, hogy nem az első, hanem a második mérkőzést (a sajátjukat) nevezték ki hivatalos nyitómeccsnek (tudják követni?). Ily módon pompás kis délutáni meccs kerekedett aFranciaország-Nigéria találkozóból, csak az utolsó negyedórára esett vissza kicsit az iram, amin nyilván az sem segített, hogy többen sérüléssel küszködtek. Az afrikai csapat körbelődözte a francia kaput, de mivel egy árva lövés nem sok, annyi se ment be, a végére görcsössé vált a játéka, s csak a francia támadók bohóckodásának volt köszönhető, hogy maradt a 0-1. Voílá, Delie gólja:


A második találkozó lélegzetelállító hangulatban indult 73.000 néző (!) előtt, a házigazdák dózeroltak. A kanadai csapat csak az utolsó húsz percben volt képes szervezetten együttműködni, akkor meg már késő volt. Prinzék gyakorlatilag azt csináltak a pályán, amit akartak, az első gól szerzője, Garefrekes kiválóan mozgott, több nagy lehetősége is volt. A második gólt Mbabi szerezte, mégse a német találatokra fogunk emlékezni erről a meccsről, hanem Sinclair hősiességére: a kanadaiak játékosa törött orral (!) játszotta végig a meccset, s eleresztett egy akkora szabadrúgásgólt, hogy a Kötényblog kiutalta neki a Nap Hőse-díjat. Íme:


Ma két fincsi találkozóval folytatódnak a küzdelmek, mindenki megtalálja az ízlése szerint való hölgyeket csapatot. A meccsek ismét 15:00 és 18:00, az Eurosporton magyar kommentárral, aki munkahelyen rohad, az streamelheti a FIFA honlapján. Íme a pályára lépők:

Japán

A játékoskeret


Kedvencünk

Kozue Andō


Igen, tudjuk, hogy mindenki Homare Sawa lábai előtt hever, ám mi nem tudjuk kivonni magunkat Kozue Andō bűvköréből. A japánok mosolygós hetese az FCR 2001 Duisburg támadó középpályása, a válogatottban tízgólos, a mai lesz a hatvankilencedik meccse. Kozue mindössze 164 centiméter magas, így szociális okokból is kénytelenek vagyunk neki szurkolni.


Új-Zéland

A játékoskeret


Kedvencünk

Abby Erceg


Új-Zélandon még a pasik is csak félprofik, képzeljük akkor magunkat a nők helyzetébe. Ezek a csajok valóságos szuperhősök, hogy itt vannak, közülük is kiemelkedik azonban a maori származására roppant büszke Abby May Erceg (nem, sajnos nincsenek magyar ősei), aki pofátlanul fiatal, mindössze 21 éves. Abby játszott már az Espanyolban, jelenleg szabadon igazolható – ha nem csal a szimatunk, a vb végére kapkodni fognak utána.

(Ez a legnagyobb fotó róla, az új-zélandiak nincsenek túldokumentálva.


UPDATE: Japán 2-1-re nyerte a meccset, Nagasato korai góljára Hearn válaszolt hat perccel később, a végeredményt Miyama állította be, szabadrúgásból.


Mexikó

A játékoskeret


Kedvencünk

Alina Garciamendez


Ez a különleges szépség olyan, mintha egy Octavio Paz-regényből lépett volna elő: az utolsó hely, ahol el tudnánk képzelni, a futballpálya, és mégis ott érzi legjobban magát. Az amcsi egyetemi csapatok sztárja 1991-es születésű (úristen), jelenleg a Stanford Cardinal játékosa, s alig várjuk, hogy láthassuk, amint egy-egy támadást megakadályozandó előtör belőle a chica latina!


Anglia

A játékoskeret


Kedvencünk

Kelly Smith


Egy legenda, egy istennő, ez nem is kérdés. Az angol támadó Watfordban született, jelenleg a Boston Breakers tízese, 1995 óta elképzelhetetlen nélküle az angol válogatott. Száznégy válogatottsága mellett 43 gól áll, azt nem tudjuk, mire lesz elég ez ezzel az angol csapattal a vb-n, mindenesetre ajándék minden perc, amikor a pályán láthatjuk. Élvezzük ki!


UPDATE: Williams találatára Ocampo harmincméteres lövésével válaszolt Mexikó, igazságos döntetlen a vb eddigi legunalmasabb meccsén. Ez nem a kapusok napja volt.

Hitetlen Tamásoknak meg itt egy kép ajiba. Nem olyan biztos, hogy a japánok a kutyát se érdeklik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik