Srácok, ma mi vagyunk felül!

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.06.26. 10:06
Címkék
Elérkezett a nap, amit jobban vártunk, mint a mezcserét az El Clásicón, elérkezett a nap, amikor a világ végre a hölgyekre figyel (és a pasik...

Elérkezett a nap, amit jobban vártunk, mint a mezcserét az El Clásicón, elérkezett a nap, amikor a világ végre a hölgyekre figyel (és a pasik jelentős százaléka is, mert most ők várják a mezcserét). Húsz napon át nálunk a gyeplő, mienk a távirányító és a műsoridő, kapaszkodjanak, uraim, ma mi vagyunk felül.Elérkezett a nap, amit jobban vártunk, mint a mezcserét az El Clásicón, elérkezett a nap, amikor a világ végre a hölgyekre figyel (és a pasik jelentős százaléka is, mert most ők várják a mezcserét). Húsz napon át nálunk a gyeplő, mienk a távirányító és a műsoridő, kapaszkodjanak, uraim, ma mi vagyunk felül.


Szeretnénk azonban leszögezni – még mielőtt a Kötényblog megfújja a vb kezdetét jelző sípot -, hogy a fenti kijelentés nem afféle üres lózung, hanem statisztikákon és konkrétumokon alapuló, tudományos tény. Íme, négy dolog, amiben mi, nők vitathatatlanul jobbak vagyunk a férfiaknál, tehát nem árt tőlünk tanulni.

1. Fejjáték

Na persze, tudjuk, hogy mindig a pasi az ész a családban, a pályán azonban egész máshogy fest a dolog: az elmúlt két-két világbajnokság statisztikáit vizsgálva teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy a zöld gyepen nem a popsi a legértékesebb női testrész. Tessék, a hivatalos FIFA-statisztika a hitetleneknek, amely a tornákon szerzett fejesgólok arányát mutatja:


Touché!


2. Lelkesedés

Nem, ne tagadjuk, uraim, mindannyian herótot kapunk a pályán csak kóválygó, agyongyötört Ribéry és Céronaldo láttán, elegünk van a kiégett squadra azurrából és a minden tornán beégő angol gigasztárokból. Küzdelmet, verejtéket és izgalmat akarunk, észveszejtő becsúszásokat és óriási sprinteket! A hölgyek közel sem keresnek annyit, mint hímtársaik, a női futball kanonizációja még csak most folyik, s a vb előtti nyilatkozatokból világosan kiderül: ezek a csajok meg fognak dögleni a pályán. Motivációjuk a saját profivá válásuk, a sportág elfogadtatása, a női futball jövőjének alakítása, nem pedig egy újabb Aston Martin.

3. Trénerek

A világbajnokságok történetében 44 alkalommal fordult elő, hogy női szövetségi kapitány csapata küzdött férfi által vezetett válogatott ellen. Az eredmény? A nők utcahosszal vezetnek: 28 győzelem (ez 63.6 %), 5 döntetlen és mindössze 11 vereség áll az ő oldalukon. Menő!

4. Látvány

Ne legyünk álszentek, nem az angolkisasszonyoknál nevelkedtünk: tekintve, hogy a világ futballszurkolóinak kilencven százaléka férfi, nem elhanyagolható szempont az, hogy nem szumósok rohangálnak a pályán, és hallatnak kéjes sikolyokat egy-egy rosszul sikerült szerelés után.


Most pedig térjünk rá egymás aprítására, már legalábbis ami a mai négy meccset illeti. 15:00-kor indul a buli azEurosporton, lássuk a résztvevőket!

1. Nigéria

A játékoskeret


Kedvencünk


Perpetua Nkwocha nem mai csirke, ez az utolsó világbajnoksága, hacsak nem találják fel négy éven belül a visszafiatalító gépet. A csupaszív, ám kőkemény középpályáshölgy a svéd Sunnanå SK szurkolóinak idolja, három vb-vel és három olimpiával a háta mögött egyike a mostani torna legrutinosabbjainak. Állítása szerint idén nem csak Nigériáért küzd, de azért is, hogy az afrikai női csapatokat végre elismerje az egész világ. Hajrá!

2. Franciaország

A játékoskeret


Kedvencünk


A francia nő fogalom, s a válogatott mindenkori tagjai nem is csinálnak titkot nőiességükből. Nesze nektek sztereotípiák, szőrös hátú NDK-s úszónőszerű játékosokról szóló legendák! Elég ránézni a bájos és gyönyörű csatár, Gaëtane Thiney fotóira, és menten elszégyellik magukat a nagyokosok. Thiney 25 éves, a Juvisy játékosa, a válogatottban 48 meccsen 19 gólnál jár. Gyakran játszatják támadó középpályásként is.

UPDATE: Delie találatával 1-0 Franciaországnak, bár a nigériai szurkolók egy egész zenekarral buzdították övéiket.


Este hattól pedig jön a német ágyúnaszád és a kanadai szüfrazsettek meccse, a világbajnokság egyik legjobban várt összecsapása. Több mint 73.000 néző nem tévedhet. Lássuk!


1. Németország

A játékoskeret


Kedvencünk


Nadine Angerer a vb alatt fogja ünnepelni századik válogatottságát, ám leginkább ő az, akit a szurkolók és a játékostársak ünnepelnek: általában kivédi az ellenfél szemét. Egyébként valóságos éremhalmozó: eddigi pályafutása során 14 (!) medált gyűjtött már be az 1. FFC Frankfurt büszkesége, ebben benne van két világbajnoki és négy Európa-bajnoki cím is. Tucatjával olcsóbb!


2. Kanada

A játékoskeret


Kedvencünk


Ki más is lehetne az, mint a szuperédes Kaylyn Kyle? Bár kvalitásai alapján leginkább egy Disney-tinifilmben tudnánk elképzelni első látásra (na igen, a fiúk egészen másmilyen filmben, gondolom), a cuki külső mögött a középpálya nőstényördöge rejtőzik. Kaylyn a Vancouver Whitecaps játékosa, mindössze 22 esztendős, de máris harminckétszeres válogatott, s két gólt is szerzett már a juharleveles mezben.

UPDATE: Garefrekes és Mbabi góljaira a zavartan és szervezetlenül játszó kanadai csapatból csak Sinclair tudott válaszolni (egy pazar szabadrúgásgóllal), így 2-1 lett a végeredmény. Sinclair törött orral játszotta végig a meccset, a Kötényblog kiutalja neki A Nap Hőse-díjat!

Akinek pedig nem volt elég a fenti kedvcsináló, az büntiből nyomjon húsz fekvőtámaszt, majd görgessen még lejjebb. Van még néhány német érvünk a ma esti meccsre.

(Selina Wagner, Annika Doppler, Julia Simic, Kristina Gessat, Ivana Rudelic a német Playboy legújabb számában.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik