MTI 2020.04.05 17:22 Frissítve: 2020.04.05 18:01

WNBA: Határ nem adja fel, hogy kiutazzon, de össze van zavarodva

Határ Bernadett szerint a koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzetben jelenleg minden bizonytalan az észak-amerikai profi női kosárlabdaliga (WNBA) kapcsán.

Határ azért bízik benne, hogy bemutatkozhat a WNBA-ben (Fotó: Dömötör Csaba)

Az edzőtáborok április 26-án rajtoltak volna, az alapszakasz május 15-én, ám a szezonkezdetet pénteken elhalasztották. A magyar bajnoki címvédő Sopron játékosa a WNBA idényében az Indiana Fevert erősítené, ám mint az M4 Sportnak adott interjúban kifejtette, a vízumának intézése áll, mivel jelenleg nem lehet beutazni az Egyesült Államokba. Ha ki is utazhatna, két hétre akkor is házi karanténba kerülne, csak ezt követően kezdhetné meg az edzéseket.

 
Határ Bernadett a WNBA-ben is játszik nyáron

Mint mondta, nem adták fel, hogy kimenjen, ám stresszes a helyzet, mivel nem tudják, mikortól lehet beutazni, elkezdeni az edzőtábort, vagy törlik-e az egész bajnokságot. Határ hangsúlyozta: össze van zavarodva, ám úgy véli, minden okkal történik, és bárhogy lesz, abból a pozitívumokat kell kiemelnie.

„Ha esetleg azt mondják, hogy sajnos nem tudok kiutazni, már ez is nagy dolog volt, hogy egyáltalán megkerestek. Tudom, hogy jó úton járok, és ezen kell tovább haladnom ahhoz, hogy jó játékos lehessen belőlem″ – fogalmazott.

A 25 éves, 208 centiméter magas Határ kitért rá: noha az amerikai együttes megkeresése óta több időt tölt a konditeremben, úgy véli, amikor szerződést ajánlottak neki, az Indiana Fevernél pontosan tudták, milyen játékos.

„Láthatták, hogy nem egy masszív ötös center vagyok″ – szögezte le. Hozzátette: a klub fejleszteni fogja, mindenben támogatja, amire szüksége van.

Határ elmondta, jelenleg a hétköznapokon végeznek edzéseket Sopronban, a világjárvány megfékezését célzó előírásokat betartva: egyszerre maximum öt játékos és az edző lehet a csarnokban, a tréningek előtt lázat mérnek, a kezüket gyakran mossák és fertőtlenítik.

2020.05.23 20:31:28

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Továbbra is csodaszámba megy, ha női edző kerül női együtteshez, a férfiszakág csapatai pedig a »teve a tű fokán« kategóriába tartoznak a női szakvezetők számára.

2020.05.02 09:59:31

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott kosárlabdázója nem lepődött meg Vojvoda Dávid hazatérésén.

2020.04.27 13:48:18

Kosárlabda THURY GÁBOR

Atlantában nem engedhették meg maguknak, hogy ne a legjobbakkal álljanak ki.

2020.04.14 16:20:10

Kosárlabda L. PAP ISTVÁN

A háborúban álló Jugoszláviából érkező mester először 1995-ben a BSE ellen vezette a dobogó tetejére a PVSK-t.

2020.03.26 22:22:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem véletlenül volt »Mr. Kosárlabda« a beceneve Boriszlav Sztankovicsnak, a nemzetközi szövetség nemrég elhunyt tiszteletbeli főtitkárának.