Videó: Dávid Kornél, egy steak és a rémálom

Vágólapra másolva!
2017.06.03. 23:04
Dávid Kornél rengeteget küzdött, hogy megállja a helyét az NBA-ben. Az egyik legkeményebb megpróbáltatást azonban egy vacsora jelentette a Bulls háromszoros bajnokával, Bill Wenningtonnal. A Kornél On Tour című dokumentumfilmben számos kedves NBA-s történet előkerül, például az is, amikor egy életre megtanulta, hogy ne fogadjon el étkezési tanácsokat egy kanadai óriástól!

Hazánk eddigi egyetlen NBA-s kosárlabdázója, Dávid Kornél Magyarországról került ki a Chicago Bullshoz. Nem meglepő, hogy a profi világba csöppenve fontos volt neki, mit tanácsolnak a tapasztalt csapattársak. Az akkor már háromszoros bajnok, rutinos 35 éves Bill Wennington például egyszer egy étteremben azt javasolta, egyen steaket a meccs előtti este, mert az nagyon jó. egyetlen NBA-s kosárlabdázója, Dávid Kornél Magyarországról került ki a Chicago Bullshoz. Nem meglepő, hogy a profi világba csöppenve fontos volt neki, mit tanácsolnak a tapasztalt csapattársak. Az akkor már háromszoros bajnok, rutinos 35 éves Bill Wennington például egyszer egy étteremben azt javasolta, egyen steaket a meccs előtti este, mert az nagyon jó.

Dávid Kornél szavaiból azonban kiderül: ez nem volt annyira jó ötlet…

Bill Wennington és Dávid Kornél az 1998–1999-es szezonban játszott együtt a Chicago Bullsban, a kanadai center már a 12. NBA-szezonjában járt, és tagja volt a Bikák 1996-os, 1997-es és 1998-as bajnokcsapatának. Jelenleg szakkommentátorként dolgozik.

A Kornél On Tour-ban Dávid Kornél több korábbi csapattársa mesél majd az együtt töltött időről. A filmet a Sport1 június 4-én 20.30-tól vetíti.

A Sport TV videója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik