HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2009.11.05 16:56 Frissítve: 2015.03.09 02:10

Székely Norbert az új szövetségi kapitány

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetség mai elnökségi ülésén Székely Norbertet, az MKB-Euroleasing Sopron vezetőedzőjét nevezte ki szövetségi kapitánynak.

Székely Norbert irányíthatja a magyar válogatottat (Fotó: Meggyesi Bálint)
Székely Norbert irányítja a magyar válogatottat (Fotó: Meggyesi Bálint)

A szakember megbízatása három évre szól, a válogatott mellett ő marad a Sopron edzője is.

Szeptemberben a magyar szövetség elnöksége úgy határozott, nem hosszabbítja meg a női szövetségi kapitány, Rátgéber László lejáró szerződését, és Székely Norbertet, az MKB-Euroleasing edzőjét kéri fel a posztra, a hivatalos kinevezésre ma került sor.

„Három szempontrendszer alapján képzelem el a munkát. Az első szakmai jellegű: szeretnék átfogó, az utánpótláscsapatokat is érintő, egységes programot készíteni, mert szerintem nagyon fontos, hogy az utánpótlás-válogatottak hasonló felfogásban dolgozzanak, mint a felnőttek, hiszen belőlük él a nagyválogatott. A második egy mindenre kiterjedő gazdasági terv, ebbe ugyanúgy beletartozik az utánpótláscsapatok költségvetése, mint az én fizetésem vagy a játékosok prémiuma. A harmadik pedig a közös törekvés a támogatottság elérésére, hogy a klubok, a kollégák, a női kosárlabdában szerepet vállaló szakemberek egységesek legyenek, támogassák a nemzeti együttest" – nyilatkozta a lehetséges szerepvállalásáról még szeptemberben a Nemzeti Sportnak Székely.

A 36 éves szakember 2006 óta irányítja a soproni hölgykoszorút, azóta három bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert csapatával, az előző szezonban pedig 4. helyen végeztek a legrangosabb európai kupasorozatban, az Euroligában.

Székely Norbert a kinevezését követően is nyilatkozott munkatársunknak, az új szövetségi kapitánnyal készült beszélgetést a Nemzeti Sport holnapi számában olvashatja!  

 
DONKÓ ORSOLYA LESZ SZÉKELY SEGÍTŐJE

Székely Norbert segítője a szegedi klubigazgató, egyben volt válogatott Donkó Orsolya lett, a csapatvezető Simon János, a két menedzser közül pedig Török Zoltán soproni ügyvezető az általános ügyeket intézi, a sportdiplomáciáért és a sajtókapcsolatokért pedig Bodrogváry Iván, a női liga elnöke felel.

Az MKOSZ vezetése szeptember 10-én jelentette be, hogy szerződésének lejártával Rátgéber László helyett a Székely Norbertet kéri fel a poszt betöltésére. Egy októberi lapértesülés szerint Farkas Balázs elnökségi tag – a Sopron főszponzorának tulajdonosa – hatmillió forintos támogatás fejében Székelyt választatta meg kapitánynak Rátgéber helyett. Berényi János hivatalos állásfoglalásában leszögezte, hogy senki nem vette meg a posztot Székely Norbertnak:

„Az utóbbi 2-3 év legsikeresebb magyar női kosárlabdaedzője épp eleget bizonyított ahhoz, hogy amikor a méltán elismert, megbecsült és tisztelt Rátgéber Lászlónak lejárt a szerződése, és a folytatás feltételeként megfogalmazott anyagi igényeihez nem volt meg a fedezet, akkor őt kérje fel, mindenféle árukapcsolás nélkül."

MTI

 

 

2019.02.17 23:23:41

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY.Egy ilyen győzelem még inkább összekovácsol egy társaságot.

2019.02.11 21:55:33

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A (női) kosárlabda elsődlegesen iskolai sport, minőségi egyetemi kosárlabdázás híján azonban kimarad az a lépcsőfok, amely az átmenetet jelentené az utánpótlásból a profik közé tartóknak.

2019.01.24 00:33:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A klubok vagy éppen a játékosok az ilyen esetekben nem mérik fel, hogy a bezárkózással nem építenek és óvnak, hanem rombolnak: tekintélyt, nimbuszt, presztízst, szavahihetőséget.

2019.01.22 23:34:24

Kosárlabda THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A legmenőbbek, LeBron James, James Harden, Russell Westbrook vagy Stephen Curry karrierje itthonról is nyomon követhető, de próbálta volna meg valaki fél évszázaddal ezelőtt Magyarországról figyelemmel kísérni a naprakész statisztikákat.

2019.01.15 23:50:09

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Helló, Európa, megint itt vagyunk!