Női kosárlabda NB I: sikeresen fellebbezett a Pécs, nem zárják ki

Vágólapra másolva!
2012.04.03. 12:56
null
Somogyi Andrea itt még a pécsiek mezében (Fotó: mizopecsbasketball.hu)
Címkék
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) fellebbviteli bizottsága helyt adott a Pécs 2010 tartozásával kapcsolatos ügyben a baranyai klub fellebbezésének.

 

A döntés értelmében a Pécs megtarthatta a Vasas elleni negyeddöntőben, a pályán elért eredményeit, és játszhat az elődöntőben, ahol az UNI SEAT Győr lesz az ellenfele – olvasható a szövetség honlapján.

A Nemzeti Sport Óvári Győzőtől, az MKOSZ fellebbviteli bizottságának elnökétől megtudta: a testület új tényként kezelte, hogy a pécsiek minden tartozásukat kiegyenlítették Somogyi Andreával szemben, és ezt még március 23., a rájátszás megkezdése előtt tették – ez alapján változtatták meg a versenybizottság korábbi határozatát.

Néhány nappal ezelőtt még úgy tűnt, hogy a pécsiek nem folytathatják a bajnokságot.

„A fellebbviteli bizottság előtt van a Somogyi-ügy, a pécsiek volt játékosának jogerős bírósági ítélet van a kezében, amely megállapítja, hogy jogos a követelése – mondta az MTI-nek szombaton Gencsev Plámen, a szövetség versenybizottságának elnöke. – Első fokon mi is igazat adtunk a kosarasnak, de a döntésünk ellen a klub a négyszázezer forintos fellebbezési díj egyidejű befizetése mellett még fellebbezhet.″

Iványi Dalma, a pécsiek ügyvezetője aznap arról számolt be, hogy fellebbeztek, és hétfőn a 400 ezer forintos fellebbezési díjat is átutalják.

„Reménykedünk az ügy számunkra teljesen pozitív elbírálásában, vagyis hogy az elődöntőben játszhatunk a Győrrel″ – kommentálta akkor lépésüket Iványi.

Az eredeti fegyelmi döntés az volt, hogy a Pécs 20–0-s különbséggel elveszíti a Vasas elleni, a pályán megnyert két negyeddöntős mérkőzését, és ha kifizeti a határidőig Somogyit, akkor az 5–8. helyért folytathatja szereplését. Amennyiben nem törleszt vele szemben, a klubot ki kell zárni a bajnokságból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik