Női kosár: Nehéz volt meghozni a döntést arról, hogy távozom – Kiss Virág

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2020.08.03. 06:39
null
A Szekszárdtól távozó Kiss Virág a magyar játékosokra épülő PEAC-ban is meghatározó szerepet tölthet be (Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Fehér Gábor)
Helyi kötődésű játékosokra építi keretét a PEAC-Pécs, a Szekszárdról visszatérő Kiss Virág szerint szép eredményeket érhetnek el.

 

A helyi közönség bizalmát már előre elnyerte a PEAC-Pécs 2020–2021-es csapata, ugyanis a keret tele van a baranyai megyeszékhelyhez ezer szállal kötődő kosárlabdázóval, és az együttes edzője Csirke Ferenc is Pécsen született, hosszú éveken át irányította a PVSK férficsapatát, tavaly bajnoki bronzéremig jutott vele.

A játékoskeret kilencven százalékát pécsi nevelésű kosarasok alkotják. A legutóbbi idényben is a PEAC-nál pattogtató Gémes-Sarok Nikolett, Kaposi Pálma, Sánta Petra és Wentzel Nóra a klubnál marad, visszatér Szekszárdról Kiss Virág magasember, míg Miskolcról Szücs Réka irányító. Az eddig bejelentett egyetlen légiós igazi nagyágyú, a legutóbb a spanyol Gironát erősítő korábbi soproni center, Tijana Ajdukovics-Andusics igazolt a PEAC-hoz.

Kiss június végétől négy hétig a válogatottal készült Székesfehérváron, augusztus 10-től már régi-új csapatával kezdi el a felkészülést.

„Attól függetlenül, hogy egyelőre csak egy légiósunk van, szerintem nagyon jó csapatunk lesz – mondta bizakodva Kiss Virág. – Sok múlik majd azon, mennyire leszünk egységesek, de ezzel nem lehet probléma, szerethető csapat épül. Csirke Ferenccel először a válogatott összetartása előtti négy-öt hétben dolgoztam együtt, nagyon szimpatikus és sokat jelent, hogy ő lesz az edzőnk, a lehető legjobb választás volt ehhez a játékoskerethez.”

A PEAC ezúttal nem indul az Európa-kupában, így csak a magyar bajnokságra kell koncentrálnia. Amikor ez biztossá vált, először kicsit rosszul érintette Kiss Virágot, ám a heti egy meccs mellett jut lehetőségük rendesen edzeni és fejlődhetnek, továbbá az erőnlétük is rendben lesz. A 22 éves center három évadot húzott le az Atomerőmű KSC Szekszárdnál, amellyel 2018-ban Magyar Kupát nyert.

„Rengeteget köszönhetek Djokics Zseljkónak és az egész stábnak, nagyon szerettem Szekszárdon lenni – taglalta Kiss. – Nehéz is volt meghozni a döntést arról, hogy távozom, kedveltem a csapatot, a szurkolókat, csupa szép emlékkel búcsúzom, de úgy éreztem, a saját érdekemben váltanom kell.”

A fiatal játékos meghatározó játékos akar lenni Pécsen, szeretné visszaépíteni magát annyira, hogy hatalmas önbizalma legyen, ha pályára lép, ne féljen attól, hogy elront valamit és ki tudja hozni a maximumot magából. Ezenfelül reméli, úgy is szép eredményeket érhetnek el, hogy a keret zömét magyar játékosok adják.     

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik