MTI/NSO 2019.05.22 15:30 Frissítve: 2019.05.22 18:45

Női kosár: körvonalazódik a válogatott felkészülési programja

A későbbi csoportellenfél törökökkel vívja első felkészülési mérkőzését a júniusi Európa-bajnokságra hangoló magyar női kosárlabda-válogatott.


A múlt hét óta Székesfehérváron gyakorló nemzeti együttes szövetségi kapitánya, Székely Norbert a szövetség honlapján kifejtette, hogy nagyjából egy szintre kell hozniuk a keret játékosainak fizikai állapotát, de azért a labda is előkerült az első edzéseken.

„Egy Európa-bajnokságon rendkívül nagy szerepe van egy csapat mentális állapotának, márpedig nekünk rögtön a szlovénok elleni első mérkőzésen maximálisan oda kell tennünk magunkat, hiszen a továbbjutás szempontjából nagyon fontos összecsapás lehet. Így pihenési időszakot is beiktattunk a felkészülésbe, hogy a monotonabb fizikális munka után ne legyen senki fásult, töltődjenek föl a játékosok az otthoni környezetben, s mindenki a lehető legnagyobb erőbedobással tudjon dolgozni” – jelentette ki a szakvezető.

A válogatott június elején játssza az első felkészülési mérkőzéseit, Raksányi Krisztináék a spanyolországi Burgosban szerepelnek egy tornán.

„Elsőnek mindjárt Eb-csoportbeli ellenfelünkkel, Törökországgal találkozunk, majd az eredménytől függően Lettország vagy a rendező Spanyolország vár ránk a második napon” – közölte Székely Norbert.

A folytatásban a magyarok egy csehországi tornán a házigazdák mellett Bosznia-Hercegovinával és Litvániával küzdenek meg, majd két itthoni meccs következik Fehéroroszország ellen a székesfehérvári MKOSZ-csarnokban.

A 16 csapatos kontinensbajnokságot – amely június 27-én kezdődik és július 7-ig tart – Szerbia és Lettország rendezi. A magyar válogatott a C-csoportban Törökország, Olaszország és Szlovénia ellen lép pályára a szerbiai Nisben. A négyesből az első három jut a legjobb 12 közé, a helyosztókat Belgrádban vívják.

A VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Június 1., Burgos:
Magyarország–Törökország
Június 2., Burgos: Magyarország–Spanyolország vagy Lettország
Június 13–15., Prága: Csehország, Bosznia-Hercegovina, Litvánia ellen
Június 21., 18.00, Székesfehérvár (MKOSZ-csarnok): Magyarország–Fehéroroszország
Június 22., 16.00, Székesfehérvár (MKOSZ-csarnok): Magyarország–Fehéroroszország

A MAGYAR NŐI KOSÁRLABDA-VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Horváth Bernadett
(NKE-FCSM Csata), Studer Ágnes (KSC Szekszárd), Pusztai Petra (ZTE NKK), Raksányi Krisztina (CMB Cargo-Uni Győr), Turner Yvonne (Sopron Basket), Lelik Réka (NKE-FCSM Csata), Dombai Réka (Vasas Akadémia), Simon Zsófia (PEAC-Pécs), Dubei Debóra (Sopron Basket), Gereben Lívia (KSC Szekszárd), Varga Zsófia (CMB Cargo-Uni Győr), Török Ágnes (CMB Cargo-Uni Győr), Zele Dorina (Aluinvent DVTK), Bálint Réka (KSC Szekszárd), Kiss Virág (KSC Szekszárd), Határ Bernadett (Sopron Basket), Horti Dóra (ZTE NKK), Barnai Judit (NKE-FCSM Csata)

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
Június 27., csütörtök
16.00:
Magyarország–Szlovénia
Június 28., péntek
18.30:
Olaszország–Magyarország
Június 30., vasárnap
16.00:
Magyarország–Törökország

 

2019.06.25 09:59:40

Kosárlabda nemzetisport.hu

Menetrend, eredmények, tabellák, közvetítések • Minden, amit a tornáról tudni kell.

2019.06.21 22:51:23

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

NS-VÉLEMÉNY. Vitathatatlan és elévülhetetlen érdemei vannak.

2019.05.04 22:52:15

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Őrült lenne? Biztosan nem. Megszállott? Egyértelműen.

2019.04.25 23:44:24

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Íniguez rögtönzött diagnózisában lapidáris egyszerűséggel varrt minden felelősséget jelenlegi munkaadója nyakába.

2019.04.19 20:40:36

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

Egyáltalán nem zavarja, hogy mindenkinek az az egy dobás jut eszébe a neve hallatán. Kosárlabdázóként és sportvezetőként is kerek pályafutásra lehet büszke.