HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2012.10.18 07:19 Frissítve: 2014.12.21 01:51

Női kosár: Iványi akár játékos-edző is lehet a PINKK-nél

Amint arról már beszámoltunk, Iványi Dalma a héten hazatért Törökországból, miután szerződést bontott a Botassporral. Az irányító vasárnap akár más pályára is léphet a PINKK Pécsben a Cegléd ellen, de a legfrissebb hírek szerint hosszú távon akár játékos-edzőként is irányíthatja a csapatot.

 

Meg sem várva a török élvonalbeli női bajnokság rajtját, szerződést bontott Iványi Dalma és klubja, a Botasspor Adana. A Pécsről szeptember 6-án Törökországba utazó Iványi átigazolása állítólag megosztotta a Botasspor elnökségét – és ezzel a játékos csak a helyszínen szembesült –, késett a járandósága, a klub nem teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségeit, az irányító alig játszott a csapatban a felkészülési mérkőzéseken.

A több mint százszoros válogatott kosaras pénteken tér vissza Pécsre, és játékosként is csatlakozik a vezetésével életre hívott PINKK Pécs 424 csapatához. Már a vasárnap 18 órakor kezdődő, Cegléd elleni komlói NB I-es bajnokin játszhat, ha villámgyorsan elintézik a játékengedélyét.

Hogy a továbbiakban mi lesz Iványi szerepe a PINKK-nél, arról már most, megérkezése előtt elkezdődtek a találgatások. Sokak szerint néhány héten belül játékos-edzővé avanzsál, miután a Ferencvárostól nyáron érkező vezetőedző, Farkas Sándor – a Stefan Svitek távozása után megüresedett – női szövetségi kapitányi poszt első számú várományosa.

A PINKK Pécs 424 – illetve a klubot működtető Bácsbasket Kft. – vezetősége információink szerint a csapat harmadik, éppen a városi rivális PEAC-Pécstől elszenvedett bajnoki veresége után megbeszélést folytatott Farkas Sándorral, valamint a csapat tagjaival, és a vezetőedző állítólag a lemondását is felajánlotta, amelyet egyelőre nem fogadtak el.

 

2019.03.09 22:41:13

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Minden elemében profi kultúrát honosított meg a klubnál.

2019.02.23 23:03:09

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Határai állandó feszegetése felőrölte...

2019.02.17 23:23:41

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY.Egy ilyen győzelem még inkább összekovácsol egy társaságot.

2019.02.11 21:55:33

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A (női) kosárlabda elsődlegesen iskolai sport, minőségi egyetemi kosárlabdázás híján azonban kimarad az a lépcsőfok, amely az átmenetet jelentené az utánpótlásból a profik közé tartóknak.

2019.01.24 00:33:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A klubok vagy éppen a játékosok az ilyen esetekben nem mérik fel, hogy a bezárkózással nem építenek és óvnak, hanem rombolnak: tekintélyt, nimbuszt, presztízst, szavahihetőséget.