Női kosár: ismét az NB I-ben az ausztrál liga egyik legjobbja

Vágólapra másolva!
2015.02.18. 18:30
null
Bishop segítené a nagy célok elérésében a miskolciakat
Olimpiai bronzérmes ausztrál játékossal erősítette meg keretét az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata. A 189 centiméter magas, 26 éves Abby Bishop tavaly kupaaranyat és bajnoki ezüstöt nyert Magyarországon.

Abby Bishop 1988. november 29-én született az Ausztráliában. Játékos-pályafutása során hazája mellett játszott a női NBA-ben a bajnokcsapat Seattle Stormban, illetve Franciaországban a Perpignanban. Magyarországon sem ismeretlen, tavaly a PEAC-Péccsel megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokságban ezüstérmet szerzett. Emellett az ausztrál válogatott tagjaként bronzérmet nyert a londoni olimpián 2012-ben.

Bishop a jelenlegi szezonban az ausztrál WNBL-ben 23 pontos és 10.6 lepattanós átlaggal a liga egyik legjobbja, azonban csapata a UC Capitals nem jutott be a bajnokság négyes döntőjébe, így a miskolciaknak lehetősége nyílt a szerződtetésére. Bishopra centerként és magasbedobóként is számíthat Maikel López.

„Változatlanul nagy céljaink vannak a bajnokságban és mindent meg is teszünk, hogy elérjük azokat – nyilatkozta Szabó Tamás ügyvezető. – A keretünkben volt még egy szabad külföldi státusz, régóta kerestük azt a játékost, aki mindenben megfelel az elvárásainknak. Abby Bishop kiváló mutatókkal rendelkezik, emellett fontos szempont volt, hogy ismeri a magyar bajnokságot, így várhatóan gyorsan be tud illeszkedni a csapatba. Példaértékű mentalitású játékosról van szó, akitől fiataljaink is sokat tanulhatnak.”

„Örömmel tértem vissza Magyarországra, ahol tavaly sok szép élménnyel és két éremmel gazdagodtam – mondta Abby Bishop. – A klub vezetői nagy terveket vázoltak fel előttem, ezért örömmel fogadtam el az ajánlatukat. Játékban vagyok, múlt pénteken még Canberrában játszottam bajnoki mérkőzést, mégis alig várom, hogy bemutatkozhassak új klubomban.”

Bishop a PINKK elleni szerdai összecsapáson még nem léphet pályára, azonban vasárnap várhatóan már szerepelhet a bajnoki listavezető Sopron elleni mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik