Női kosár Ek: öt ponttal nyert a DVTK az Olympiakosz ellen

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2019.12.19. 19:56
null
A fehér mezben játszó DVTK szoros meccsen verte meg az Olympiakoszt (Fotó: dvtk.eu)
A DVTK női kosárlabdacsapata egy céges rendezvény miatt nem Miskolcon, hanem Kazincbarcikán fogadta a görög Olympiakoszt az Európa-kupa nyolcaddöntőjéért folyó rájátszás első mérkőzésén, amelyet 59–54-re megnyert.

 

A DVTK számára nem indult jól az Olympiakosz elleni kazincbarcikai Európa-kupa-mérkőzés, bő három perc alatt ugyanis 6–2-es hátrányba került a borsodi csapat, ami után több mint öt percig egyik együttes sem talált be a gyűrűbe. A DVTK ébredt előbb, egymás után szerzett hat ponttal fordított, de Pinelopi Pavlopolu triplája után mégis a görögök mehettek előnnyel az első szünetre (8–9). A tíz perc alatt a két csapat által együttesen összehozott 17 pont pedig mindent elárult a meccs színvonaláról...

A második játékrészben aztán kezdett játékba lendülni a DVTK, kevesebb mint három perc alatt kilenc pontot szerzett, de csak négyet kapott. A lendület a folytatásban is kitartott, a nagyszünetig 13 pontig jutó center, Ziomara Morrison vezérletével 30–25-re vezetett a Diósgyőr két negyed után.

Meglépni azonban nem tudott, végig szorosan alakult a mérkőzés. A negyedik negyedben, 54–49-nél az utolsó három percre fordulva úgy tűnt, a DVTK állandósítani tudja ötpontos előnyét. A hajrában a játékvezetők néhányszor inkább a Diósgyőr kárára tévedtek, de az ötpontos előny megmaradt, 59–54-re győzött a magyar csapat – nagy kérdés, mennyit ér ez majd a görögországi visszavágón, amelyet január 9-én rendeznek. A párharc győztese a törökOrman Gençlik ellen játszhat a nyolcaddöntőben.

A DVTK-ból a 26 pontos Morrison mellett Shatori Walker-Kimbrough és Cyresa Goree jutott még tíz pont fölé, előbbi 14-gyel, utóbbi 11-gyel zárt.

KOSÁRLABDA
NŐI EURÓPA-KUPA
RÁJÁTSZÁS A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Aluinvent DVTK–Olympiakosz (görög) 59–54
(8–9, 22–16, 14–21, 15–8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik