Női kosár Eb: a címvédővel egy csoportba kerültek a magyarok

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.11.29. 16:40
null
Magyarország a címvédő spanyolokkal is egy csoportba került (Fotó: Móricz­-Sabján Simon)
Sorsoltak a női kosárlabda Európa-bajnokságra! A Romániával együtt társrendező magyar csapat a D-csoportban Spanyolországgal, Szlovákiával, Litvániával és Svédországgal játszik.

 

A Budapesti Mariott Hotelben szombat délután kisorsolták a 2015-ös Eb csoportjait. Előtte Turgay Demirel, a FIBA Europe elnöke és Kamil Novák, a szövetség főtitkára tartott beszédet a közelgő torna kapcsán.

A sorsolást Richard Stokes, a szövetség versenybizottságának vezetője irányította. Elsőként Iványi Dalma húzta ki az első kalapos együtteseket, majd Carmen Tocala, a tavaly buszbalesetében egyik lábát elvesztő szerb Natasa Kovacsevics, Béres Tímea és Ilona Korsztin húzott kalaponkénti sorrendben. Kovacsevics a harmadik kalaposok beosztásakor egy technikai malőr nyomán az eredetileg negyedikbe rangsorolt Oroszországot húzta ki, de a baki kijavítása után rendben folytatódott a procedúra.

A kontinensviadal két házigazdája, Magyarország és Románia nem kerülhetett azonos ágra a szabályok értelmében. A románok az A jelű, a mieink pedig a D-csoportba kerültek. A magyar válogatottra a címvédő Spanyolország, Szlovákia, Litvánia és Svédország vár majd Sopronban.

Az ötcsapatos csoportokból az első három jut tovább a kétszer hat együttest felvonultató középdöntőbe, melynek végén kialakul a negyeddöntő mezőnye.

Farkas Sándor szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, tudni lehetett, hogy nincs könnyű ellenfél a magyarok számára, ezzel együtt bizakodva várja a nyitó meccset.

„Két győzelem mindenképp kell a továbbjutáshoz, a 12-ben pedig bármi előfordulhat. Ne feledjük, hogy már egy ötödik helyezéssel is részt vehetnénk a riói olimpiát megelőző kvalifikációs tornán. Bízom a keretben, amely az Eb-ig komoly fiatalításon esik majd át" – mondta a szakvezető.

Ez lesz az első női Eb, amelynek egynél több ország ad otthont. A magyar-román közös rendezésű Eb-re – melynek szlogenje „Játssz szívvel" (Play with heart) – június 11. és 28. között kerül sor. Magyarország 1950, 1964, 1983 és 1997 után ötödik alkalommal rendezhet női kosárlabda Európa-bajnokságot, Románia pedig 1966 után másodszor lesz házigazda.

NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, 2015
A-CSOPORT (Temesvár)
Franciaország
Csehország
Ukrajna
Montenegró
Románia

B-CSOPORT (Nagyvárad)
Törökország
Fehéroroszország
Lengyelország
Olaszország
Görögország

C-CSOPORT (Szombathely)
Szerbia
Horvátország
Lettország
Oroszország
Nagy-Britannia

D-CSOPORT (Sopron)
Spanyolország
Szlovákia
Litvánia
Svédország
MAGYARORSZÁG

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik