Női kosár: a franciák visszavágtak a magyar válogatottnak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.02. 20:34
A magyar női kosárlabda-válogatott nyolc ponttal kikapott a házigazda francia csapattól a Landerneau-ban rendezett szombati felkészülési mérkőzésen.

A két együttes pénteki meccsét a magyarok nyerték meg 73–57-re, és még vasárnap is megmérkőznek egymással. Székely Norbert szövetségi kapitány alakulata a múlt héten kikapott Csehország válogatottjától, amelyet egy nappal később legyőzött.

A magyar együttes az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában, november 16-án Albániával játszik, a zárónapon, november 21-én pedig a százszázalékos oroszok vendége lesz. Jelenleg a második helyen áll a csoportjában három győzelemmel és egy vereséggel úgy, hogy kétszer felülmúlta a második helyre esélyes litvánokat.

A 2019-es szerb, lett közös rendezésű Európa-bajnokságra 16 ország részvételével kerül sor, 14 együttes selejtező útján csatlakozhat a két házigazdához a nyolc, egyenként négycsapatos csoportból. Az oda-visszavágós csoportok első helyezettjei és a hat legjobb második jut ki a kontinenstornára.

NŐI KOSÁRLABDA
FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Franciaország–MAGYARORSZÁG 88–80 (21–20, 19–23, 20–16, 28–21)
A magyar válogatott legeredményesebb játékosai: Határ, Nagy D. 18-18, Dubei 10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik