Nick Young hármasa elsüllyesztette az OKC-t

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2016.11.23. 08:15
null
Nick Young dobta a mindent eldöntő kosarat az Oklahoma City elleni rangadón (Fotó: Reuters)
Hiába fordított az utolsó pillanatokban az OKC a Lakers otthonában, a végső szót Nick Young mondta ki, így az arany-lilák újabb nagy győzelmet arattak az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. Kristaps Porzingis és Derrick Rose vezérletével a Portlandet is megverte a New York, a Bulls elvérzett Denverben, a Pelicans pedig vérszemet kapott és Atlantában is nyerni tudott.

 

New York Knicks–Portland Trail Blazers 107–103

Derrick Rose döntött. Az első félidőben még jól játszott Carmelo Anthony (a szünet után 2/12-t dobott), végig remekelt Kristaps Porzingis (13/23 mezőnyből, 40 perc) és a padról Brandon Jennings (11 gólpassz) is jól szállt be a Joakim Noah-t nélkülöző Knicksnél, de a döntő faktor ezúttal Derrick Rose volt a hajrában. Ahogy közeledtünk a mérkőzés végéhez, úgy tett magára egyre nagyobb terhet az irányító és vállalt egyre többet támadásban, több kulcsfontosságú kosarat is elsüllyesztett, volt egy fontos gólpassza (Kuzminskas dobott belőle hármast) is és a végén övé volt az utolsó szó hat másodperccel a dudaszó előtt. A New York összességében egészen jól védekezett, támadásban olajozottan működött a gépezet, így sorozatban ötödik hazai győzelmét könyvelhette el a társaság és 50 százalékra javította mérlegét.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Süllyed a Portland. Már csak 8–8-ra áll Terry Stotts csapata, ezúttal nem játszottak olyan jól Lillardék támadásban, hogy nyerni tudjanak – csak 44.2 százalékkal dobtak mezőnyből, összesen 6/22 triplájuk akadt be és 18 gólpasszukra 16 eladott labda jutott. A kezdőben a két magasember, Plumlee és Davis hozta magát, a két playmaker, Lillard és McCollum játéka akadozott, de a fő gond az volt, hogy a kispadról semmi hasznos nem érkezett, így egyáltalán nem tudtak változtatni. A hajrában sorra jöttek a hibák, elrontott támadások és nehezen tudták lassítani Rose-t védekezésben, így végül újabb vereséget szenvedtek.

A Knicks legjobb dobói: Porzingis 31/9, Rose 18, Anthony 17/9
A Trail Blazers legjobb dobói:
Lillard 22/6, McCollum 16/3, Harkless 15/3

Atlanta Hawks–New Orleans Pelicans 94–112

Ha egy üzlet beindul. 2–10-es mérlegnél tért vissza a New Orleanshoz Jrue Holiday, azóta azonban varázsütésre minden megváltozott és zsinórban harmadik győzelmét aratta a gárda. Ezúttal ráadásul egyáltalán nem Davisről és társairól beszélhetünk, a magasember csak 19 percet játszott egy térdsérülés miatt, a két középső negyedet kihagyta – csapata azonban így is hozta a mérkőzést. Tim Frazier (21 pont, 14 gólpassz) mellett Moore és Holiday is termelt a periméterről, a festékben pedig a Davis helyén játszó Jones mozgott remekül, így végül csapatszinten 50 százalék felett dobtak és hamar eldöntötték a találkozót – az első negyedet húsz ponttal nyerték meg, valósággal lerohanták az Atlantát. A komoly győzelem után önbizalommal telve készülhetnek a Minnesota elleni back-to-backre.

Bajban az Atlanta? Múlt héten még Kelet élén járt a Hawks, azóta azonban sorozatban harmadik vereségét gyűjtötte be a gárda és már csak 9–6-ra áll, ráadásul ötmeccses idegenbeli túrára indul – kisebb (nagyobb) gödörbe került a társaság. Ezúttal esélyük sem volt, az első negyedben átgázolt rajtuk a több fokozattal gyorsabban játszó New Orleans, a második negyedben már volt közte harminc is és egy pillanatig sem kapta el a fonalat a hazai alakulat. Dwight Howard szerint az ilyen helyzetek erősebbé teszik őket, mindenesetre egyetlen vereségszéria sem jön jókor...

A Hawks legjobb dobói: Schröder 14/3, Korver 14/12, Millsap 10/3, Prince 10/6, Delaney 10, Hardaway 10/6
A Pelicans legjobb dobói:
Frazier 21/9, Jones 17, Moore 15/9, Holiday 15

Denver Nuggets–Chicago Bulls 110–107

Egylabdás meccs lett belőle. Nem úgy indult, hogy ilyen szoros lesz a találkozó, az első negyedben a Bulls akarata érvényesült, aztán a másodikban egy 22–0-s (!) futást mutatott be a Denver és komolyabb előnybe került. A záró etapra már fej-fej mellett haladtak a felek, 107–107-nél mindkét együttes jó pár lehetőséget elhibázott és egyre élesedett a helyzet – végül kilenc másodperccel az órán Wade ütött be egy faultot Bartonon, aki mindkét büntetőjét értékesítette. Ez döntőnek bizonyult, mert Canaan a gyűrűt sem találta el a válasznak szánt triplával, így nem szerzett már pontot a Bulls és győzött a Nuggets. Kiemelendő a padról 24 pontos karriercsúcsot hozó Jamal Murray, valamint a szintén remekül beszálló Jameer Nelson is, a második sorok között szakadéknyi volt a különbség.

Otthontól távol. Remekül szerepel hatmeccses idegenbeli túráján a Bulls, de most már ideje lesz hazatérnie a csapatnak – még egy állomás van hátra, szombat hajnalban Philadelphiába látogatnak. A Hét Játékosának választott Jimmy Butler ezúttal is tarthatatlan volt (35 pont, 11/20 mezőnyből), de az ő vezérletével összességében is jól működött a támadójáték, a gond inkább a védekezéssel volt: a két középső negyedben 72 pontot kaptak, ami nem igazán fért bele. A záró etapban ugyan már jobban haraptak hátul, de ekkor meg elöl nem találtak megoldást a döntő pillanatokban, így vereség lett a vége – 9–6-ról folytatják majd.

A Nuggets legjobb dobói: Murray 24/9, Chandler 16/3, Gallinari 15/3
A Bulls legjobb dobói:
Butler 35/6, Wade 22/6, Rondo 13/3

Los Angeles Lakers–Oklahoma City Thunder 111–109

Nick Young győztes dobása. A térdét pihentető D'Angelo Russell nélkül is jól kezdett a Lakers, ültek a távoli dobások és meg is léptek az első negyedben a hazaiak, igaz, a nagyszünetig felzárkózott az OKC. A mérkőzés utolsó perceinek aztán megint 14 pontos előnnyel mehetett neki a végig látványosan és jól játszó Los Angeles, de Westbrook vezetésével ezt is eltüntette a Thunder és nagy hajrával fordított – ám öt másodperccel a vége előtt Nick Young vállalt el egy hármast, amellyel megnyerte a meccset csapatának. Erre már nem tudtak válaszolni a vendégek, így Russell nélkül, illetve a sérülten játszó Randle-lel is komoly győzelmet aratott Luke Walton együttese – 8–7-ről folytatják majd.

Hiába Westbrook megőrülése. Az OKC vezére nem dobott jól ezen az estén, 34 pontjához 31 mezőnykísérletre volt szüksége és 13 gólpasszára is jutott nyolc eladott labda, de a hajrában fantasztikusan játszott: egymaga beszórt 17 pontot öt perc alatt és esélyt teremtett csapatának. Ezzel az eséllyel azonban végül nem tudott élni a Thunder Young triplája miatt, így az utóbbi nyolc találkozóból hatodik vereségét könyvelhette el a gárda – néhány futást leszámítva végig jobban játszott a Lakers.

A Lakers legjobb dobói: Clarkson 18, Young 17/12, Mozgov 16
A Thunder legjobb dobói:
Westbrook 34/12, Adams 20, Oladipo 14/6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik