NBA: forradalmi újítás! Nem lesz Kelet–Nyugat rangadó az All-Star-gálán!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.04. 07:58
null
LeBron James és Steph Curry egy csapatban? (Fotó: cleveland.com)
Az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) szakít 1951 óta íródó hagyományával, s 2018-ban először nem Kelet–Nyugat mérkőzés lesz a februári All-Star-gálán.

 

Az NBA és a játékosok szakszervezete (NBPA) közös bejelentéséből kiderült, a 2018-as Los Angeles-i All-Star-gálán nem a konferenciák alapján osztják csapatokra a szurkolói szavazatok alapján bekerülő kosarasokat. Az új lebonyolítás szerint két csapatkapitány draftrendszerben választja ki társait – függetlenül attól, melyik főcsoportban szerepel klubjuk.

A két kapitány a két legtöbb szavazatot kapó játékos lesz (egy Keletről, egy pedig Nyugatról). Ők a voksok alapján az All-Star-gálára bekerülő kosárlabdázókból választhatnak.

Szintén újítás, hogy az NBA-sztárok ezúttal jótékonysági célból kosaraznak majd. Mindkét együttesnek választania kell egy-egy Los Angeles közeli alapítványt vagy szervezetet, amelynek adományokat gyűjtenek.

A szavazás menete nem változik: Keletről és Nyugatról is 12-12 kosaras vehet részt a gálán. A kezdőcsapatok tagjait a szurkolók, a játékosok és a sajtó munkatársainak voksai alapján hirdetik ki, míg a 14 csereember kilétéről az NBA-vezetőedzők szavaznak. Január 18-án derül ki, ki lesz a két csapatkapitány.

A változás értelmében előfordulhat, hogy a címvédő Golden State Warriors és a rivális Cleveland Cavaliers sztárjai (például Steph Curry és LeBron James) egy csapatba kerülnek, de persze nem kizárt, hogy ők lesznek a kapitányok.

A gálacsapatok két edzője szokás szerint az All-Star-hétvége előtt két héttel a két legjobb mutatóval rendelkező együttes (egy keleti, egy nyugati) vezetőedzői lesznek. Steve Kerr (Golden State Warriors) és Brad Stevens (Boston Celtics) nem jogosult a megtisztelő feladatra, mert a legutóbbi gálán ők voltak a trénerek.

A 67. All-Star-mérkőzés február 18-án a Staples Centerben lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik