NBA: brutális átigazolás! Kevin Durant a Warriorsban!

TÓTH ATTILA (KEZDO5.HU)/NEMZETISPORT.HUTÓTH ATTILA (KEZDO5.HU)/NEMZETISPORT.HU
Vágólapra másolva!
2016.07.04. 17:46
null
Kevin Durant (balra) és Steph Curry a következő idénytől egy csapatban szerepelhet (Fotó: Reuters)
Kevin Durant, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában szereplő Oklahoma City Thunder kiválósága a rivális Golden State Warriorshoz szerződött.

 

Kevin Durant döntött, méghozzá nem is akárhogy: a 2015-ös bajnokhoz, az idei döntő veszteséhez, a Golden State Warriorshöz szerződött – 1+1 évre írt alá 54.3 millió dollárért, tehát a maximumért, a The Players' Tribune-ban meg is jelent a búcsúzó a Thundertől.

200 PONT MECCSENKÉNT?
Durant döntését hallva az NBA-játékosok gyakorlatilag azonnal megosztották a Twitteren gondolatukat. Néhányan csak egy egyszerű „WOW"-val elintézték a témát, és érthetően volt, akit érzékenyebben érintett a döntés, mint például Durant korábbi csapattársát, Russell Westbrookot.
Az Oklahoma játékosa felszólította Durantet, hogy jó lenne, ha felvenné a telefont, mert valamit meg kellene beszélniük.

Damian Lillard, a rivális Portland sztárja máris realizálta, hogy a játék ezzel megváltozott. Voltak, akik viccesebbre tudták venni a figurát, CJ McCollum például az „egyedül” maradt Westbrooktól tripla dupla átlagot vár a következő szezonban, méghozzá harmincas értékekkel.

A Washington Wizards centere, Marcin Gortat szerint a GSW 200 pontot dob majd meccsenként, a Chicago Bulls játékosa, Spencer Dinwiddie pedig a Marvelt hibáztatja, amiért összeállt az új Bosszúállók.

A Warriorsnak lesz még dolga, hogy beférjen a kiscsatár, el kell cserélniük Andrew Bogutot (a hírek szerint tőle válnának meg), és el kell engedniük legalább Harrison Barnest és jó eséllyel Festus Ezelit is, de összeállhat a Steph Curry, Klay Thompson, Durant, Draymond Green négyes – a liga 15 legjobb játékosából nem három, hanem négy fog egy csapatban játszani.

Az nagy kérdés, hogy hogyan osztják el a labdákat, mi lesz a hierarchia-sorrend, illetve hogy a padot kivel tudják feltölteni majd Shaun Livingston mellett, de vannak még a piacon használható játékosok, akik ehhez a maghoz egészen biztosan nagyon szívesen csatlakoznának. A GSW további igazolásai mellett érdekes lesz figyelni a többi csapat és a szabadon igazolható játékosok reakcióját is, hiszen többen is Durant döntésétől tették függővé a lépéseiket.

Durantet 2007-ben 1/2-esként draftolta a Seattle SuperSonics (a mai Oklahoma City Thunder a seattle-i csapat jogutódja) és abban a szezonban ő lett a legjobb újonc. 2014-ben a legértékesebb játékosnak (MVP) választották, valamint ötször került be az év legjobb ötösébe. A 206 centis játékos hétszeres All-Starnak és négyszeres pontkirálynak mondhatja magát.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik