Megint elkapta a Houstont a Miami, visszavágott a GSW

ADORJÁN ISTVÁN, HEGEDŰS RÓBERT, GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)ADORJÁN ISTVÁN, HEGEDŰS RÓBERT, GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)
Vágólapra másolva!
2017.02.16. 09:37
null
Megint elkapta a Houstont a Miami (Fotó: Twitter)
Két vereség után újra győzött a Miami Heat az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, Hassan Whiteside-ék ezúttal a nyugati harmadik Houston otthonából távoztak diadallal. Egy extra negyeddel vágott vissza a Kingsnek a GSW, kiütéssel nyert a Spurs és a Suns, triplaesőt zúdított a Pacersre a Cavs, Memphisben kerekedett felül a Pelicans, ismét remekelt a Clippers, az OKC pedig a New York ellen javított – nézzük, hogy mi történt a hajnali 14 mérkőzésen!

Orlando Magic–San Antonio Spurs 79–107

Hol a szakadék alja? Továbbra is tart az Orlando rémálma, mely ki tudja mikor ér véget. A Magic már az első negyed után esélytelen volt, s végül nem érte el a 40 százalékos hatékonyságot mezőnyből, a 20 százalékot triplából, továbbá 19 eladott labdát vétett, s mindez alapjaiban akadályozta meg, hogy az első negyedben beszedett hatalmas hátrányon akár faragni is tudjanak Fournier-ék – teljesen reménytelenül kaptak ki.

A könnyebb utat választotta a Spurs. Parádés kezdéssel vette elejét minden hazai próbálkozásnak a San Antonio, Aldridge (10/13 mezőnyből) 13 pontot szállított a nyitó negyedben, s a gyenge triplázást lepattanókkal ellensúlyozta a vendégcsapat. 17-tel több gyűrűről lecsorgót gyűjtöttek be Leonardék, védekezésükkel teljesen megfojtották a Magicet, így nem kellett megszakadniuk a nagyarányú győzelemért.

A Magic legjobb dobói: Vucsevics 16, Green 11, Gordon 11
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 23, Leonard 22/6, Mills 13/9

Cleveland Cavaliers–Indiana Pacers 113–104

Nem akadály a back-to-back. Ugyan előnyt szerzett az Indiana és James beszedett a második negyedben egy kisebb bokasérülést, mindez azonban nem akadályozta meg a Cavst, hogy diktálja a folytatásban a ritmust. James ellenállhatatlanul játszott (12/17 mezőnyből, 4/5 tripla), s amikor a záró játékrészben hátralépett, akkor Irving és Korver megoldották a mérkőzés lezárását. Korver pontmennyiségben pótolta a hetekre kidőlő Love-ot, Jameshez hasonlóan remek mezőny- és triplamutatóval (8/12, 6/8) zárta a mérkőzést. A Cavs három legeredményesebb játékosa összesen 79 ponttal terhelte meg a Pacers gyűrűjét.

Bajban a Pacers. A jó kezdés és az idegenben különösen pazarnak mondható 50 százalékos triplázás (12/24) ellenére elbuktak a vendégek – a fő ok, hogy hagyták a Clevelandnek, hogy irgalmatlan mennyiségű, 39 hárompontost emeljen rá, döntő többségében sikerrel. A legnagyobb probléma viszont George (4/19) és Teague (5/14) gyenge teljesítménye volt, és mivel nem volt megújulás, fel sem állhatott a hátrányba kerülő Pacers, mely sorozatban ötödik alkalommal hagyta el vesztesen a parkettet.

A Cavaliers legjobb dobói: James 31/12, Irving 26/9, Korver 22/18
A Pacers legjobb dobói: Robinson III 19/9, Teague 15/6, Turner 15, Ellis 14/6

Boston Celtics–Philadelphia 76ers 116–108

 

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Legyűrte ellenfelét a Boston. Megküzdött a győzelemért a hazai alakulat, a rengeteg (24, szezoncsúcs) eladott labda miatt nem tudott igazán meglépni, sőt, többször is a Philadelphia vezetett. A negyedik negyedben is így állt a helyzet, amikor Isaiah Thomas egymaga beszórt sorozatban kilenc pontot, amivel „berúgta a motort”: ezt egy 13–2-es Celtics-futás követte, amihez mindenki hozzátette a magáét és szűk két perccel a vége előtt Horford triplája eldöntötte a meccset. Thomas ezúttal 33 ponttal zárt (13 a negyedik negyedben), amellyel sorozatban 40. alkalommal érte el a 20-as határt, így beállította John Havlicek 1971-es klubcsúcsát – idén eddig csak egyszer, a GSW ellen maradt 20 egység alatt, akkor 18-at dobott. Ki kell még emelnünk a 21 pontja és öt gólpassza mellett nyolc labdát szerző Marcus Smartot, ő nagyon kellett most a Bostonnak – Brad Stevens gárdája az utóbbi 12 meccséből 11. győzelmét könyvelhette el.

Jól játszott a Sixers. Embiid hiányát ezúttal is stabil csapatjátékkal ellensúlyozták a vendégek, támadásban Saric (20 pont, 11 pattanó), Covington (4/6 tripla), Noel (7/10 mezőnyből, 7 lepattanó) és McConnell (12 pont, 8 gólpassz) vitte a prímet, de a 16 labdaszerzés jelzi, hogy védekezésben sem lazsáltak. Utóbbinak köszönhetően 25 pontot szereztek leindításból, a festékben pedig kereken húsz egységet vertek a Celticsre, de ezt triplákkal és büntetőkkel lenullázták a hazaiak és az utolsó öt percben érvényesítették a papírformát – ekkor nagyon megállt a Sixers gépezete, a sorozatban eladott négy labda pedig nem fért bele.

A Celtics legjobb dobói: Thomas 33/12, Smart 21/9, Crowder 18/3
A 76ers legjobb dobói: Saric 20/3, Covington 18/12, Noel 16

Toronto Raptors–Charlotte Hornets 90–85

Hullámvasút. Fordulatos meccs volt, az első játékrészt 11 ponttal nyerte a Toronto, a másodikat nyolccal a Charlotte, majd a harmadikban kereken húsz egységet vertek ellenfelükre a vendégek – úgy tűnt, hogy eldőlt a derbi, de a záró etapban még egyszer fordult a kocka. Lowry és Joseph azonnal egy-egy triplával nyitotta ezt a negyedet, a Raptors pedig szűk öt perc alatt ledolgozta 17 pontos hátrányát, egy 20–2-es rohammal lépte le a vendégcsapatot. Innentől szorosan alakult a hajrá, de Lowry jött egy clutch 2+1-es játékkal, Wright egy labdaszerzéssel, majd a Charlotte hibái után végül Carroll triplája volt az utolsó szó – hét másodperccel a vége előtt ezzel lett 90–85, erre már nem érkezett válasz. A gyenge formában lévő kanadaiak így kiizzadták a győzelmet, pedig a harmadik negyed végén már saját közönségük pfújolta őket...

Nem tud nyerni a Hornets. A gyenge nyitó etap után a második negyedben Kemba Walker rámolt be alig egy perc alatt három triplát, amivel megtolta a vendégek szekerét, majd a harmadik játékrészben egészen parádés produkciót nyújtottak – Frank Kaminsky egymaga 15 pontot szórt, a gárda 77 százalékkal dobott mezőnyből és 17 pontos előnyt szedett össze. A záró etapban aztán az egészet elvesztették pillanatok alatt, a végén is hibát hibára halmoztak és a 12 perc alatt összesen tíz egységet tudtak feltenni a táblára, teljesen lefagytak – ezúttal sem tudtak nyerni, képtelen megtörni a jeget. Jelenleg a Charlotte a liga egyik leggyengébb csapata, az utóbbi 13 meccsből 12-t elveszített és az All-Star után egy hatmeccses idegenbeli túrára indul...

A Raptors legjobb dobói: Lowry 21/12, Powell 17/9, Carroll 13/9
A Hornets legjobb dobói: Kaminsky 27/9, Walker 24/18, Batum 10/6

Brooklyn Nets–Milwaukee Bucks 125–129

Middleton valóban visszatért. Tavaly még Khris Middleton volt a Milwaukee legjobb játékosa, ám egy súlyos sérülés miatt csak nemrég kezdhette meg a szezont, mindössze negyedik meccsét játszhatta – időközben viszont Jannisz Antetokunbo All-Star-szintre fejlődött és a liga egyik legjobb játékosává vált. Ezúttal is a görög volt a vezér (33 pont, 9 pattanó, 3 gólpassz, 4 labdaszerzés), de most Middleton is hozzátette a magáét, idén először: 26 percet kapott a padról beszállva, ez alatt beszórt húsz pontot (ebből négy az utolsó pillanatokban, clutch helyzetben) és kiosztott hét gólpasszt is, nagy hatása volt a játékra. A Bucks végül 56.8 százalékos mezőnymutatóval, nagyszerű támadójátékkal nyert, de érdemes azt is kiemelni, hogy a Nets 17 eladott labdájából 16-ot ténylegesen a vendégek loptak el, még ha összességében a védekezésük nem is működött jól.

A végén közel állt a Brooklyn. A szenzációsan játszó (36 pont, 6/10 tripla, 8 blokk) Brook Lopez és a belendülő Spencer Dinwiddie (19 pont, 14 a negyedik negyedben, 8 gólpassz) vezérletével látótávolságon belül maradt a hazai alakulat, a záró etapban pedig le is faragta hátrányát egészen két pontnyira. Jó pár percig maradt ez a különbség, a Bucks minden kosarára válaszolt a Nets, de az utolsó fél percben Middleton bevert 4/4 büntetőt, míg Foye kihagyta a duplát, az utolsó támadásnál pedig Lopez hármasa is lejött – nem sikerült a bravúr, zsinórban 14. vereségét is elkönyvelhette Kenny Atkinson csapata.

A Nets legjobb dobói: Lopez 36/18, Dinwiddie 19/3, Booker 18
A Bucks legjobb dobói: Antetokunbo 33, Monroe 25, Middleton 20/3

Detroit Pistons–Dallas Mavericks 98–91

Nem tudta ledolgozni hátrányát a Mavs. Az első félidőben közük sem volt a meccshez a vendégeknek, az első negyedet tíz, a másodikat 17 ponttal veszítették el és nem úgy tűnt, hogy van visszaút a tetemes hátrányból. Végül nem is lett, de nagyot fordult a képlet a nagyszünetet követően, ekkor már a texasiak kerültek fölénybe, a harmadik negyedben összeállt a védekezés, támadásban előlépett Dirk Nowitzki és megkezdték a felzárkózást, de igazán szorossá nem tudták tenni az összecsapást – a záró etap elején bejöttek tíz pont alá, de hétnél közelebb egyszer sem tudtak kapaszkodni. A palánk alatti hátrányuk mellett most a periméteren is akadozott a játék, Ferrell, Williams és Matthews is gyengén dobott, ez pedig nem fért bele – 40 százalék alatti mezőnymutatóval, 27.8 százalékos triplázással szenvedtek vereséget.

A lepattanózás kulcsfontosságú volt. Ugyan Andre Drummond egy személyben nem tudott dominálni a palánkok alatt, mégis uralta ezt a területet a Pistons, ugyanis 57–38-ra nyerte meg a lepattanózást a hazai alakulat – ezzel kontrollálni tudták az összecsapás alakulását. Érdekes módon ennek ellenére inkább a periméter-játékosoktól jöttek a pontok (Jackson, Caldwell-Pope, Smith, Harris), leszámítva a 10/10 büntetőt értékesítő Leuert, mindenesetre a második félidőben már csak menedzselte a különbséget Van Gundy legénysége és végül begyűjtötte a győzelmet – nagy szükség is volt erre, mert egyre élesebb a csata Keleten.

A Pistons legjobb dobói: Jackson 22/9, Leuer 20, Caldwell-Pope 16/6
A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 24/12, Barnes 16, Curry 13/9

Memphis Grizzlies–New Orleans Pelicans 91–95

Jobb volt a New Orleans. Kontrollált, nyugodt játékot mutattak be a vendégek támadásban, melyet kőkemény, éppen a Memphisre jellemző védekezéssel fűszereztek – három negyeden keresztül az történt a pályán, amit akartak, 18 pontos előnyt építettek ki. A záró játékrészben akadtak gondjaik, a végén clutch dobásokra volt szükségük Davistől és Solomon Hilltől is, hogy elöl tudjanak maradni, de megoldották a nehéz helyzeteket és végül komoly bravúrt értek el, hiszen a Grizzlies otthonában nyerni mindenképpen nagy tett. Érdekesség, hogy egyáltalán nem az említett Davis extrájával kerekedtek felül, a magasember 20 mezőnykísérletből szedett össze 18 pontot, de Holiday és Hill tűzereje ilyen szintű csapatvédekezés mellett végül elégnek bizonyult a sikerhez.

Nem találta a kulcsot a Grizzlies. Nem tudott mit kezdeni a Pelicans agresszív védekezésével a hazai együttes, a kulcsembereik is csak szenvedtek a dobásokkal és a csapatjáték sem működött jól, a nagyszünetig eladtak kilenc labdát, amit megbüntetett a New Orleans. Marc Gasol 17 dobásból jutott el 15 pontig (igaz, egy gólpasszra volt a tripla-duplától és nagyot védekezett Davisen), de rajta kívül csak Conley és Randolph lépte át a tízpontos határt, a tripláik teljesen reménytelenek (6/33, 18.2 százalék) voltak, így bár az utolsó öt percben felküzdötték magukat egy labdányira, fordítani már nem tudtak. Szépségtapaszokat említhetünk náluk, Zach Randolph Steve Nasht előzte meg az NBA pontlistáján, Vince Carter Allen Iversont lépte le ugyanitt, Mike Conley pedig a franchise első helyét vette át a bedobott triplákat tekintve Mike Millertől.

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 17/9, Randolph 16, Gasol 15
A Pelicans legjobb dobói: Hill 23/12, Holiday 19/6, Davis 18

Houston Rockets–Miami Heat 109–117

Vissza a győztes útra. A zsinórban aratott 13 siker után két vereség következett a Miaminál, most viszont jelezte a társaság, hogy itt még nem fulladt ki a projekt: a nyugati harmadik helyezett otthonában komoly bravúr nyerni, nekik pedig ez sikerült, méghozzá viszonylag simán. A védekezésük sem volt különösebben gyenge, de főleg a támadójátékuk alapozta meg a győzelmet, a Dragic, Waiters páros 44 pontot és 12 gólpasszt tett a közösbe, remekül bontották meg a védelmet, ráadásul a padról Tyler Johnson is hozzátett 16 pontot négy gólpasszal – a kiosztásokat Babbitt és McGruder is beverte (6/10 tripla), a palánk alatt pedig Hassan Whiteside (23 pont, 14 pattanó, 5 blokk) uralkodott. A floridai együttes tökéletesen működő gépezete 50 százalék feletti hatékonysággal termelte a kosarakat, félidőben 13, a harmadik negyed végén pedig 15 pontos előnyben volt, amelyből ugyan leadott a végén, de így is magabiztosan verte a liga egyik legjobb csapatát.

Hiányzott Beverley. Nem kezdett jól a Rockets, de tovább sűrűsödtek a gondok, amikor a második negyed elején kidőlt Patrick Beverley – ugyan Corey Brewer papíron jó megoldás lett volna a helyére, mégis szabadon garázdálkodhatott Dragic és Waiters. Beverley nélkül képtelenek voltak fordítani a játék menetén, védekezésben folyamatosan elcsúsztak, így hiába parádézott elöl James Harden (38 pont, 10/21 mezőnyből, 12 lepattanó, 12 gólpassz, 4 eladott labda), nem tudtak közelíteni sem, nem hogy átvenni a vezetést. A hazaiak egyébként egyáltalán nem dobtak jól összességében, nem ültek a játékaik és ahogy haladtunk előre, úgy egyre inkább erőlködtek is – sorozatban négy győzelem után kaptak ki, igaz, így is négy meccsel vezetnek a Clippers előtt.

A Rockets legjobb dobói: Harden 38/12, Anderson 17/12, Capela 12, Gordon 12/9
A Heat legjobb dobói: Whiteside 23, Waiters 23/12, Dragic 21

Denver Nuggets–Minnesota Timberwolves 99–112

Elfogyott a puskapor a Warriors ellen. Elképesztő dobófesztivált rendezett a Nuggets két napja és megsemmisítette a liga legjobb csapatát, most viszont még a könnyű dobásokat is elrontották a hazaiak – hat ziccert és több zsákolást is elhibáztak Bartonék, hiába voltak meg a helyzetek. Most Nikola Jokics dobásai sem ültek (19 mezőnykísérletből 15 pont), a Mudiayt, Gallinarit, Chandlert és Fariedet továbbra is nélkülöző együttes alig 40 százalékkal célzott és csak 11/34 triplát süllyesztett el – igaz, az első félidőben még így is hozta a pontokat (60-ig jutott), a fordulás után viszont fokozatosan leszakadt (39 pont). Pozitívum viszont, hogy a frissen megszerzett Mason Plumlee 11 ponttal, 9 lepattanóval és 3 gólpasszal mutatkozott be, rögtön kezdőként számított rá Malone.

Wiggins átmentette a jó formát. A Wolves kiscsatára előző este még a Clevelandnek szórt 41 pontot és 24 órával később is megállíthatatlan volt, ezúttal kereken 40-et termelt a Denver ellen – 26 dobásából 15-öt elsüllyesztett, kintről-bentről büntette a hazaiakat. Mellette extrát hozott (24 pont, 19 lepattanó) Karl-Anthony Towns is és meglepő módon a back-to-backet játszó Minnesota mozgott frissebben, energikusabban, ami főleg a hajrában domborodott ki – ezzel nagyon fontos győzelmet arattak közvetlen riválisuk otthonában és látótávolságon belül maradtak a nyolcadik helyhez képest.

A Nuggets legjobb dobói: Harris 22/9, Barton 18, Nelson 16/3
A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 40/6, Towns 24/3, Muhammad 15

Utah Jazz–Portland Trail Blazers 111–88

A védekezés kitartott addig, amíg megjöttek a dobások. Az első félidőben még nem igazán találta magát a Jazz támadásban, nagyon gyengén dobtak Gobert-ék, hátul viszont ismét korábbi önmagukat idézték és 32.5 százalékos mezőnymutatón tartották a Portlandet. Ennek köszönhetően így is vezettek három ponttal, majd a harmadik negyedben beindult Gordon Hayward és vezérletével egy 20–4-es rohamot mutatott be a gárda, amivel komoly előnybe került – a nagyszünet után végül összesen 71 pontot rámolt be a hazai csapat, így bár hátul enyhítettek a szorításon, könnyed győzelmet arattak. Hayward mellett Hill, Ingles és Gobert is említést érdemel, az 50 százalék feletti mezőnymutató és a 11/22 tripla pedig elégnek bizonyult ahhoz, hogy különösebb erőlködés nélkül megtörjék hárommeccses negatív szériájukat, így jó szájízzel mehessenek szünetre.

Nurkic a pályán. Összességében nagyon gyenge támadójátékot mutatott be a Blazers, az elcserélt Plumlee helyét Davis vette át a kezdőben, de csak 19 perc erejéig, mert nem volt sok haszna a játékának – a cserében megszerzett Nurkic viszont 5/5-ös mezőnymutatóval, 13 ponttal, 7 lepattanóval és három labdaszerzéssel a vendégek legjobbja volt ezen az estén. Ez azonban mit sem ér, ha a rendszer motorja leáll, CJ McCollum sem játszott jól, de Damian Lillard 3/19-es mezőnymutatója egészen vállalhatatlan – nagyon szenvedett Hill ellen, innentől kezdve pedig nem nagyon lehettek reális győzelmi reményeik.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 22/6, Hill 19/6, Ingles 18/12
A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 18/6, Lillard 13/3, Nurkic 13

Phoenix Suns–Los Angeles Lakers 137–101

Más kávéház. Meglepő, de Nyugat két legrosszabb csapata között most szakadéknyi volt a különbség, a Suns kategóriákkal jobban játszott ezen az estén – a Lakers annyira gyenge produkciót nyújtott, hogy nem sokáig volt kérdéses a győztes kiléte. Már az első negyedet 17 ponttal húzták be a hazaiak, végül szezoncsúcsot döntöttek pontban és dobószázalékban is, Eric Bledsoe megszerezte karrierje harmadik tripla-dupláját, 59–36-ra nyerték meg a lepattanózást és kiosztottak 32 gólpasszt. A kiütéses győzelem jól jött nekik a szünet előtt, igaz, fél meccsel így is a Lakers mögött vannak még a nyugati utolsó helyen.

Reménytelen a Lakers. Hátul mintha pályán sem lettek volna a vendégek, azt csinált velük a Suns, amit csak akart – egy pillanatig sem volt esélye Luke Walton együttesének. Tény, hogy Russell, Clarkson és Nance Jr. is sérülten vállalta a játékot, de ez még nem magyarázat arra az erőtlen, lélektelen produkcióra, amit bemutattak – az azért most már elég valószínű, hogy lemaradnak a playoffról, nagy csodára lenne szükségük az All-Star után, hogy valahogy odaérjenek.

A Suns legjobb dobói: Bledsoe 25/9, Booker 23/12, Chriss 15, Len 15
A Lakers legjobb dobói: Russell 21/6, Williams 21/9, Clarkson 15/6

Oklahoma City Thunder–New York Knicks 116–105

Egy negyednyi csoda. Az első játékrészt 39–27-re nyerte a Knicks, remekül muzsikált a kezdőötös, a folytatásban viszont ahogy jöttek be a cserék, úgy esett szét a vendégek játéka. Hiába hozott támadásban extrát az All-Starra behívott Anthony (11/20 mezőnyből, 6/7 tripla) illetve Derrick Rose (11/21 mezőnyből, 7 gólpassz), játszott sokoldalúan Hernangómez (8 pont, 10 pattanó, 2 szerzett labda, 3 blokk), és lehetett számítani Courtney Lee-re, a kispadról szinte semmi segítség nem jött. Félidőre fordított a Thunder, a harmadik negyed végére pedig beállt egy 8–10 pontos különbség, aminél közelebb csak pillanatokra tudott jönni a Knicks.

Jerami Grant volt a Jolly Joker. A Thundernél elég tanácstalannak tűntek az a meccs elején, utána viszont rátaláltak Grantra, aki kiscsatár létére remekül védekezett a gyomorrontással küszködő Porzingisen, kihúzva a New York támadójátékának egyik méregfogát, a túloldalon pedig nem rontott mezőnydobást. Az OKC magához ragadta a kezdeményezést, felpörgött a Westbrook, Oladipo páros és onnantól kezdve a megszokott fordulatszámon játszott a gárda. Westbrook megszerezte 27. tripla-dupláját, és továbbra is tartja tripladupla-átlagát (30.9 pont, 10.4 pattanó, 10.1 gólpassz).

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 38/9, Oladipo 21/9, Grant 13/6.
A Knicks legjobb dobói: Anthony 30/18, Rose 25, Lee 16/6.

Los Angeles Clippers–Atlanta Hawks 99–84

A Clippers elkezdett védekezni. Két napja a Jazzt tartották 72 ponton, ma pedig a Hawks elleni meccs érdemi része tartott három negyedig – ennyi idő alatt 64 pontot engedélyeztek ellenfelüknek, összességében 18 labdát szereztek. A kőkemény védekezés mellett ma egy közepes támadójáték is bőven elég volt, a második negyedet 33–18-ra nyerő gárdát Blake Griffin (17 pont, 9 gólpassz) vezette, az 5 triplát hintő JJ Redickre építve működtek a kinti dobások (14 bedobott hármas), remekelt a kispad – nem csoda, hogy a Clippers zsinórban negyedszer nyert.

Kell a pihenő. Két napja még nyerni tudtak hosszabbítás után Portlandben, ma viszont borzasztó fáradtan mozogtak a vendégek, gyakorlatilag a félidőre eldőlt, hogy ebből nem lesz győzelem. Egyedül Dwight Howardot lehet dicsérni, aki keményen dolgozott DeAndre Jordan mellett (24 perc alatt 11 pont, 15 pattanó), de a nagyszünet után már őt sem nagyon erőltették, mivel sem Millsap, sem Schröder nem igazán találta a játékát. Az Atlanta ezzel a vereséggel elvesztette 4. helyét Keleten, de ez a mai egy kalkulálható bukta volt.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 17/3, Redick 15/15, Rivers 13/3.
A Hawks legjobb dobói: Schröder 15/6, Hardaway 11/3, Howard 11.

Golden State Warriors–Sacramento Kings 109–86

Fordulás után jött a fergeteg. Az első félidőben remekül tartotta magát a Kings, Draymond Green annyira ideges is volt, hogy két villámgyors technikaival kiírta magát a meccsből a második negyedben. A nagyszünetben viszont rendezte a sorait a Warriors, elkezdtek védekezni és így tudták játszani a gyors indításos játékukat, amiben Klay Thompson lubickolt, és levezényelt egy 22–0-s rohanást. A hárompontos hátrányt 24 pontos előnnyé változtatta a listavezető, a negyedik negyed már könnyed dobálgatásba fulladt – tovább él a GSW nagy sorozata, megint nem kaptak ki egymás után kétszer.

Ezt a sebességet nem a Kingsnek találták ki. Cousins ma egyáltalán nem volt jó, de a többi kezdőjátékosnál is döcögött a védekezés a pusztító harmadik negyedben, pillanatok alatt elvesztették a meccset, teljesen lelassultak a támadásaik és emiatt rossz dobóhelyzeteket kellett vállalniuk, majd egyszerűen nem értek vissza. A cseresorból a szokásos Matt Barnes (15 pont, 14 pattanó) jól játszott, rajta kívül még Cauley-Stein és Richardson érte el a 10 pontos határt, de nekik már nem volt nagy hatásuk a mérkőzés alakulására, a GSW alapos revansot vett a két hete Sacramentóban elszenvedett vereségért.

A Warriors legjobb dobói: Thompson 35/21, Durant 21/3, Curry 13/6.
A Kings legjobb dobói: Barnes 15/3, Collison 14/3, Cousins 13/3, Cauley-Stein 13.

NBA, ALAPSZAKASZ
Cleveland Cavaliers–Indiana Pacers 113–104
Orlando Magic–San Antonio Spurs 79–107
Boston Celtics–Philadelphia 76ers 116–108
Brooklyn Nets–Milwaukee Bucks 125–129
Detroit Pistons–Dallas Mavericks 98–91
Toronto Raptors–Charlotte Hornets 90–85
Houston Rockets–Miami Heat 109–117
Memphis Grizzlies–New Orleans Pelicans 91–95
Denver Nuggets–Minnesota Timberwolves 99–112
Phoenix Suns–Los Angeles Lakers 137–101
Utah Jazz–Portland Trail Blazers 111–88
Oklahoma City Thunder–New York Knicks 116–105
Golden State Warriors–Sacramento Kings 109–86
Los Angeles Clippers–Atlanta Hawks 99–84

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik