B. K. 2020.05.28 15:51 Frissítve: 2020.05.28 15:53

Kosárlabda: sztárokkal vitázik a fiatal magyar edző

A DEAC férfi NB I-es kosárlabdacsapatát irányító Kovács Adrián legutóbb neves spanyol kollégájával, Joan Plazával ütköztette érveit, pénteken az NBA-s Philadelphia 76ers főelemzője,  Sergi Oliva következik.

A DEAC trénere legutóbb Joan Plazával beszélgetett webináriumában (Fotó: Matey István/Hajdú-Bihari Napló)

 

Nem mindennapi kezdeményezést indított útjára a DEAC vezetőedzője, Kovács Adrián. Európában már bevett formátum az úgynevezett webinárium, amely során az edzők online videohívások keretein belül tartanak előadásokat, konzultációkat, s ezt a műfajt igyekszik meghonosítani hazánkban a tréner. Április végén startolt el a Time-Out Talks, amely úttörőnek számít a honi kosárlabdavilágban. Kovács hétről hétre elismert szakemberekkel ütközteti érveit különböző szakmai kérdésekben. A vendéglistán az ínyencek igazi klasszisokat is felfedezhetnek, ilyen Jota Cuspinera vagy Joan Plaza. Utóbbi nevére talán a kosárberkekben kevésbé jártasak is felkapják a fejüket, hiszen a korábbi Európa-kupa-győztes, spanyol és litván bajnok Plaza többek között a Real Madridot és a litván Zalgirist is irányította, legutóbb pedig az orosz Zenit Szentpétervárnál dolgozott.

„Joanról köztudott, hogy szereti megosztani a tudását kollégáival, én pedig kaptam az alkalmon, és felkerestem. Nagyon közvetlen volt, örömmel állt rendelkezésemre – kezdte beszámolóját Kovács, aki ezúttal moderátorként szerepelt. – A védekezés volt a téma az egyéni felelősségtől a csapatszintekig. Részletes előadást tartott, meggyőződhettünk róla, hogy vérbeli profi. Amit leginkább eltanulhatunk tőle, az a precizitás, a strukturális munka, ahogy gazdálkodik az idejével, és ahogy »finomhangolja« játékosait” – foglalta össze a főbb tanulságokat a Time-Out Talks házigazdája. A debreceni tréner érdeklődésünkre azt is elárulta, igyekszik tovább emelni a tétet, már ami a meghívott résztvevőket illeti:

„Nincs megállás, gőzerővel robogunk tovább. Pénteken 16 órakor Sergi Oliva lesz a beszélgetőpartnerem, aki az NBA-s Philadelphia 76ers főelemzője. Érdemes lesz bekapcsolódni, biztos vagyok benne, hogy sok hasznos információ hangzik majd el.”

2020.07.06 17:40:46

Kosárlabda VINCZE SZABOLCS

Musimbe Dávid Dennist, a Dumaszínház humoristáját még a menyasszonya is a kosárlabdához köti.

2020.05.23 20:31:28

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Továbbra is csodaszámba megy, ha női edző kerül női együtteshez, a férfiszakág csapatai pedig a »teve a tű fokán« kategóriába tartoznak a női szakvezetők számára.

2020.05.02 09:59:31

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott kosárlabdázója nem lepődött meg Vojvoda Dávid hazatérésén.

2020.04.27 13:48:18

Kosárlabda THURY GÁBOR

Atlantában nem engedhették meg maguknak, hogy ne a legjobbakkal álljanak ki.

2020.04.14 16:20:10

Kosárlabda L. PAP ISTVÁN

A háborúban álló Jugoszláviából érkező mester először 1995-ben a BSE ellen vezette a dobogó tetejére a PVSK-t.