MTI 2020.08.07 12:27 Frissítve: 2020.08.07 13:11

Kosárlabda: együttműködik a Honvéd és Dávid Kornél akadémiája

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Honvéd Sportegyesület államilag akkreditált kosárlabda-akadémiája és a Dávid Kornél nevével fémjelzett székesfehérvári kosárlabda-akadémia.

 

„A szerződés értelmében egymás segítségére leszünk az edzőképzések, szakmai fórumok terén, emellett támogatást nyújtunk egymásnak az edzőtáborozások, tornák szervezése, edzőmérkőzések lebonyolítása kapcsán, sőt igyekszünk a meglévő nemzetközi kapcsolatainkkal egymás hasznára lenni” – idézte Báder Mártont, a Honvéd akadémiájának szakmai igazgatóját a BHSE Facebook-oldala.

„Mivel a pályafutásomat a Honvédnál kezdtem, itt is szereztem az első magyar bajnoki címemet, így érzelmileg is fontos volt számomra az új kapcsolódás régi egyesületemmel. Báder Mártonnal az első pillanattól kezdve egy hullámhosszra kerültünk a szakmai kérdésekben, sok kérdőjel nem volt abban, hogy a közös utat válasszuk. Jelenleg más alapokról indul a két akadémia, mi húsz éve vagyunk már a színen, ami hosszú idő, s ez a két évtized rengeteg tapasztalatot jelent. Arra törekszünk, hogy a tapasztalatainkkal segítsük a BHSE akadémiáját, és a közös munkával mi is továbblépjünk, fejlődjünk az utánpótlás terén. Minden évben értékelni fogjuk a tevékenységünket, s ennek tükrében haladunk majd, de egyértelmű, hogy a két akadémia hosszú távra tervezi ezt a megállapodást” – tette hozzá Dávid Kornél.

Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke kiemelte, Dávid Kornél a magyar kosárlabdázásban fontos, hiteles személy, aki megjárta az NBA-t is, rendkívüli tapasztalatokkal rendelkezik.

„Jó érzés, hogy volt honvédosként ilyen formában tér vissza a klubhoz, örömünkre szolgál, hogy akadémiánkban látja a jövőt és a potenciált” – mondta Gergely István.

2020.08.18 16:28:49

Kosárlabda L. P. I.

Kilenc bajnoki és kilenc Magyar Kupa-győzelmet, továbbá három Euroliga-final fourt jegyzett a PVSK edzőjeként.

2020.07.06 17:40:46

Kosárlabda VINCZE SZABOLCS

Musimbe Dávid Dennist, a Dumaszínház humoristáját még a menyasszonya is a kosárlabdához köti.

2020.05.23 20:31:28

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Továbbra is csodaszámba megy, ha női edző kerül női együtteshez, a férfiszakág csapatai pedig a »teve a tű fokán« kategóriába tartoznak a női szakvezetők számára.

2020.05.02 09:59:31

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott kosárlabdázója nem lepődött meg Vojvoda Dávid hazatérésén.

2020.04.27 13:48:18

Kosárlabda THURY GÁBOR

Atlantában nem engedhették meg maguknak, hogy ne a legjobbakkal álljanak ki.