Kosárlabda Eb: „buborékokban” zárul a selejtezősorozat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.18. 17:52
null
Hangáék az NBA-ben már kipróbált buborékokban fejezhetik be az Eb-selejtezőt (Fotó: NS Archív)
A külvilágtól elzárt, úgynevezett buborékokban rendezik meg a férfi és női kosárlabda Európa-bajnokság hátralévő selejtező mérkőzéseit.

 

A nemzetközi szövetség pénteken közölte, hogy a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül és oda-visszavágós rendszer helyett kijelölt helyszíneken bonyolítja le a kvalifikációból maradt meccseket. A regionális alapon kijelölendő buborékokban négy-nyolc csapat szerepel majd, a rendező városokat később hirdetik ki.

A magyar férfi válogatott a 2021-ről 2022-re halasztott kontinenstorna selejtezőjében Ausztriával, Ukrajnával és Szlovéniával szerepel egy csoportban, amelyet két forduló után hibátlan teljesítménnyel vezet. Februárban a favorit Szlovéniát hazai pályán, majd Ukrajnát idegenben verte meg. A korábbi forgatókönyv szerint novemberben a magyarok az osztrákokhoz, majd a szlovénokhoz látogattak volna, végül a selejtezők jövő februárban további két mérkőzéssel zárulnának.

A női válogatott két forduló után 1/1-es győzelmi mérleggel áll, és novemberben Szekszárdon fogadná Hollandiát, majd februárban Szlovákiába látogatna. Az Eb-re júniusban kerül sor Spanyolországban és Franciaországban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik