Női kosár: áll a bál Nagy-Bujdosó szerződésbontása miatt

Vágólapra másolva!
2017.12.08. 18:42
null
Nagy-Bujdosó Nóra és a Cegléd útjai különváltak
A VBW CEKK Cegléd női kosárlabdacsapatának játékosa, Nagy-Bujdosó Nóra november 20-án e-mailben szerződést bontott a ceglédi egyesülettel, így másnap nem tartott a csapattal Bilbaóba az Európa-kupa-mérkőzésre. A nem túl szép elválás után mind a két fél közleményben részletezte álláspontját az esettel kapcsolatban.

 

Az alábbi két nyilatkozatot (előbb a Gerje Sport Kft-től, majd Nagy-Bujdosó Nóra ügyvédjétől) tartalmi változtatás nélkül közöljük.

A Gerje Sport Kft. Nagy-Bujdosó Nóra médiumokban megjelenő nyilatkozataival kapcsolatban az alábbiakat kívánja reagálni:

„Nagy-Bujdosó Nóra 2017. 11. 20-án 16.45-kor – két nappal a soron következő Európa-kupa-mérkőzés előtt – e-mailen egyoldalú szerződésbontást jelentett be a Gerje Sport Kft. felé.

– 2017.11.20-án 19.01-kor a Gerje Sport Kft. felszólította a játékost, hogy másnap hajnalban szíveskedjék felszállni az Európa-kupára utazó csapattal együtt a Bilbaóba tartó járatra. Ennek ellenére a játékos nem jelent meg a repülőtéren, ezzel a csapatát és edzőjét hátrányos és nehéz helyzetbe hozta.

– Annak érdekében, hogy ne érhesse a Gerje Sport Kft.-t az a vád, miszerint a szerződésben foglalt kötelezettségeit nem kívánja teljesíteni, a játékos szerződése alapján adható fennmaradó ellenértéket ügyvédi letétbe helyezte.

– Amennyiben Nagy-Bujdosó Nóra az általa 2017. április 24-én – 2017–18-as szezonra vonatkozó – felvett előleggel, továbbá a 2017. szeptember 20-án utólagos elszámolásra átvett összeggel is elszámol, és a szerződésben foglaltakat teljesíti, a letétbe helyezett összeg kifizetését a letéteményes ügyvéd engedélyezi.

Nagy-Bujdosó Nóra egyoldalú szerződésbontását indokolatlannak és jogszerűtlennek tartjuk, ezért megtesszük a megfelelő jogi lépéseket az ügyben.

A bírósági döntésig, vagy megállapodásig további nyilatkozatot nem kívánunk tenni, mivel ez nem szolgálja a kosárlabdasport érdekeit.

Gerje Sport Kft.”

Nagy-Bujdosó Nóra ügyvédje, dr. Lakatos Viktor az alábbiakat reagálta a VBW CEKK Cegléd közleményére:

„Minden szerződő félnek szíve joga és jogszabályok adta lehetősége sérelmezni a másik fél eljárását. A Cegléd állításával semmi probléma, Nagy-Bujdosó Nóra magatartását tartja jogellenesnek a klub, mi éppen ellenkezőleg állítunk jogsértéseket. A probléma azzal van, hogy ilyen nyilatkozat megjelenhetett, hogy egyoldalúan nyilvánosság elé viszik az ügyet és esélyt sem adnak az ellenvélemény kifejtésére. Háromszor írásban, kétszer telefonon kerestem a ceglédieket, ám nem reagáltak. Az ügyvéd kiléte számomra ismeretlen, akire hivatkoznak, pedig nagyon szívesen tárgyalóasztalhoz ülnék egyeztetni a jogi képviselőjükkel. Nóra és az én elérhetőségeimet ismerik, de mi nem tudjuk, hogy részükről mi lenne az elfogadható lezárása a jogvitának és kivel kellene kommunikálnunk. Véleményem szerint az árt a kosárlabdának, ha a sporthírek nem a sportról szólnak. Ha viszont most beindulnak a tárgyalások, akkor tulajdonképpen még haszna is volt ennek a nyilatkozatnak.

Az általuk említett ügyvédi letétet csupán folyosói pletykából hallottam, az nem kommunikáció, ha egy weboldalon megjelenik egy közlemény. Mi szeretnénk egyezséget kötni és peren kívül lezárni a vitát, bár a Cegléd eddig nem volt nyitott a hivatalos megkereséseimre. November 21-én jelentkeztem be először, hogy találjunk közösen megoldást. Az eltérő álláspont rendben van, de a peres eljárás során nem internetes oldalakon megjelent nyilatkozatok és a médiában megjelent cikkek, hanem okiratok és tanúvallomások alapján döntenek majd. Sajnálatos, hogy folyamatosan »lepattanok« a klubról, mert ha napokon belül nem tudunk megállapodni, bíróságra kerül az ügy és az sokat árt a sportnak. Abban tudok csak bízni, hogy Nórát vagy bármilyen másik sportolót nem egy jogvitában adott szubjektív nyilatkozatok, hanem a teljesítménye alapján ítélik meg.

Összegezve: véleményünk szerint Nagy-Bujdosó Nóra szerződésbontása jogszerű, a Cegléd az, amely szerződésszegést követett el és tartozik a játékosnak. Remélem, hogy békés megegyezéssel, nem pedig jogi eljárásokkal fog zárulni a vita.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik