Kosárlabda: a Real Madrid elnöke az NBA-ben látná a klubot

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.09.13. 18:07
null
A Real Madrid nyerte meg a legutóbbi spanyol bajnokságot (Fotó: AFP)
Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke úgy véli, a klub korárlabdacsapata megállná a helyét az NBA-ben.

A Real Madrid 35-ször nyerte meg a spanyol bajnokságot, 27-szer a kupát, 10-szer az Euroligát, s Pérez úgy véli, Spanyolországban már nem elég erős a konkurencia.

„Rengeteg olyan mérkőzést játszik a kosárlabdacsapatunk, amelynek alig van tétje, mert túl gyenge az ellenfél. Ennél az is jobb lenne, ha kevesebbet játszanánk, de mindegyik mérkőzés éles lenne. Felvetettük egy európai szuperliga lehetőségét, az álmom pedig az, hogy a Real Madrid az NBA-ben szerepeljen” – mondta Florentino Pérez, aki a minap teniszről is beszélt, Roger Federert és Rafael Nadalt csábítja a Bernabéu-stadionba egy nézőcsúcsnak szánt bemutató mérkőzésre.

Pérez nem csak álmodik az NBA-ről, már lépéseket is tett annak érdekében, hogy megvalósuljon a terve.

„Felkerestem az NBA vezérkarát, vegyenek fel bennünket a Keleti főcsoportba, de azt válaszolták, ettől még nagyon messze vagyunk” – árulta el a sportvezető, aki továbbgondolta a dolgot.

„Alakíthatnánk egy európai divíziót, amely más spanyol klubokat nem érdekel, de Görögországból és Törökországból van érdeklődés” – mondta Pérez, hozzátéve, nem érzi túl vadnak az ötletet, hiszen a Real Madridnál csak két NBA-csapatnak van több követője a közösségi oldalakon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik